Papalimani Beach – mai mult decat o alta plaja in Thassos

Thassos-taverna-2

Vacanta noastra in Thassos a fost o decizie spontana. Un grup de vreo 12 prieteni, tineri si nelinistiti, am pornit la drum intr-o noapte de vineri spre Thassos. Nu stiam prea multe despre destinatie, in afara de statiunea in care o sa ne cazam – Skala Rachoni, si hotelul unde aveam sa ne petrecem cele 5 zile.

Statiunea a fost o surpriza foarte frumoasa. Sincer, nu ne asteptam sa fie atat de moderna si bogata in facilitati, si mai ales nu ne asteptam la plaje atat de frumoase si curate. Plajele aveau sezlonguri si umbrele (€5), dar si taverne si baruri (o bere era cam €3, iar un gyros ajungea pe la €4), unde ne puteam ascunde de razele soarelui si savura o bere sau un cocktail.

Hotelul unde am stat in Skala Rachoni a fost exact ce aveam nevoie: curat, boutique, cu panorame frumoase, dotat cu facilitati moderne si doar pentru adulti – Louloudis Boutique Hotel & Spa. Nu voi insista foarte multe in descrierea sa, pentru ca veti citi mai multe pe booking.com, insa va pot spune ca a fost dovada ca luxul poate fi accesibil. Am dat pe o camera 281 lei, mic dejun inclus.

Dupa ce am testat cateva taverne si baruri in statiuni, intr-una dintre seri am decis sa facem o incursiune pana la Plaja Papalimani, aflata la vreo 16 km departare. Tinand cont ca am ajuns acolo seara, este clar ca interesul nostru nu era lenevitul la soare, ci barul pe care plaja il gazduieste si despre care citisem ca este o destinatie unde poti sa iti petreci toata ziua si toata noaptea, fara a duce lipsa de nimic. Papalimani Beach Bar este destul de renumit in peisajul vietii de noapte de pe insula.

Toti cei care spun ca Thassos nu este o insula unde se poate petrece pana dimineata, se inseala. Dovada este acest bar extraordinar. Odata ce soarele apune, plaja Papalimani, de altfel o plaja frumoasa, dar nu spectaculoasa, pe timp de zi, se transforma intr-un decor aproape mistic ce invita la distractie si relaxare pana in zori.

Barul serveste o varietate impresionanta de bauturi si cocktailuri (preturile sunt cam piperate, un cocktail ajungand la €10), dar si specialitati culinare daca vi se face foame in cursul noptii, ce pot fi savurate in lounge. Muzica este buna, nu va asteptati la DJ renumiti si atmosfera de Ibiza, dar este ideala pentru dans si destindere.

In ceea ce priveste preturile pentru mancare, va dau ca exemplu orientativ ceea ce am comandat eu si prietena mea: souvlaki, creveti saganaki si doua pahare de vin au fost aproximativ €39. Cam scump, dar cel mai probabil, aici sunt incluse atmosfera de vis, apusul si panoramele.

Papalimani Beach Bar este un loc ideal sa faci cunostinta cu oameni noi si sa vorbesti despre orice, de la vreme la filozofie.

Concluzie? Aventura noastra in Thassos a fost o idee nemaipomenita, iar acest bar s-a remarcat cu siguranta in peisajul insulei.

Alte ghiduri turistice pentru insula Thassos

Ultimile cazari adaugate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

theory test