Turul insulei Thassos intr-o zi

Thassos-Greek-taverna-1

Desi pare a nu fi posibil, mai ales daca ati citit deja Insula Thassos de la Nord la Sus, cu putina dedicatie si atentie maxima la drum puteti vizita toate statiunile care conteaza in Thassos intr-o zi. Cel putin, noi, un grup de 8 prieteni si 3 masini, am reusit sa facem asa. Si chiar din prima de zi de sejur pentru a ne asigura ca bifam locurile carora le vom dedica o zi intreaga in timpul vacantei noastre.

insula thassos ghid
Plaja Paradise

Cutezatoarea calatorie a inceput in capitala insulei, Thassos Limenas, acolo unde ne-am si cazat, pentru ca vroiam sa fim in centrul „actiunii” si ne-a ajutat sa ajungem rapid in diferite destinatii de pe insula. Nu suntem genul care sa petreaca 10 zile in acelasi loc si, mai ales, pe aceeasi plaja, asa ca nu ne-a deranjat sa facem excursii in fiecare zi.

Hotelul ales ca baza a fost Angelica Hotel, situat la doar 300 m de plaja, de unde am putut admira panorame ale portului vechi al insulei. Camerele au fost spatioase si aerisite, dotate cu mobila modern, si cu balcoane proprii de unde puteam admira Marea Egee. Camera noastra Premium cu vedere la mare a fost 446 lei pe noapte, cu mic dejun inclus.

Thassos Town are tot ce va trebuie pentru vacanta, de la o varietate de hoteluri si restaurante, la numeroase magazine, banci, farmacii etc. Noi am vizitat si ruinele arheologice lasate in urma de era bizantina si ne-am plimbat pe stradute admirand exemple de arhitectura venetiana. Nu, orasul nu are plaja, dar veti gasi frumoasa fasie de nisip Makryammos la doar 1 km.

Urmatoarea oprire a fost Panagia, un sat ce surprinde prin popularitate si numeroasele sanctuare gazduite, 11 la numar. O tura de sat nu va va lua mai mult de o ora, cu tot cu un popas culinar.

Calatoria continua spre Potamia si Skala Potamia. In timp ce Potamia nu are plaja sa, fiind mai degraba o asezare muntoasa, situata la poalele Muntelui Ipsarion, unde veti putea admira case traditionale foarte frumoase, Skala Potamia este un „must see” in timpul vacantei in Thassos, adapostind o plaja superba, incadrata spectaculos de un lant muntos. Skala Potamia este de asemenea foarte populara printre turisti, astfel ca veti gasi hoteluri si restaurante, in cazul in care vreti sa va prelungiti vizita sau sa gustati bucate traditionale grecesti.

Urmatoarea noastra oprire a fost Paradise Beach sau Plaja Paradisului, considerata de multi (inclusiv grupul nostru), cea mai frumoasa plaja de pe insula. Daca veti ajunge acolo, veti vedea imediat de ce se afla in topul preferintelor. Daca aveti vreme, la doar 2 km de ea se afla satul Kinira, timid si relaxant, insa probabil ca acest popas va fi amanat pentru o alta zi.

In turul nostru am trecut si pe langa Manastirea Arhanghelului, cocotata pe o stanca, insa nu ne-am oprit pentru ca mai erau multe destinatii de bifat pe harta noastra si nici nu suntem foarte pasionati de astfel de obiective turistice. Natura si peisajele ne sunt inspiratie.

Am oprit apoi in Potos si Pefkari, ambele mandre posesoare de plaje foarte frumoase si de atmosfera turistica, ce aduce cu ea o sumedenie de taverne, pensiuni si magazine de suveniruri. Mai mult decat atat, Potos se remarca si in peisajul vietii de noapte al insulei, atragand tinerii si pe cei cu sufletul tanar ca un magnet. Potos este mai moderna si aglomerata decat Pefkari, ce este caracterizata de o ambianta mai linistita si o plaja mai micuta, care se intinde de-a lungul unui golf. Plaja din Pefkari a primit chiar si Steagul Albastru.

Ultima oprire inainte de a ajunge la hotel in Thassos Town a fost Limenaria, un oras in adevaratul sens al cuvantului, remarcabil datorita portului sau, dar si panoramelor asupra Marii Egee si Muntelui Athos. Limenaria are plaja sa, insa veti gasi cateva fasii de plaja foarte frumoase si in imprejurimi.

In turul nostru am descoperit ca cele mai frumoase plaje se ascund in sudul insulei, astfel ca fiecare zi a sejurului a adus sesiuni de bronzare pe o fasie de nisip diferita.

Drum bun!

Alte ghiduri turistice pentru insula Thassos

Ultimile cazari adaugate

2 thoughts on “Turul insulei Thassos intr-o zi

  1. Dana says:

    De ce scrieți ca Limenas nu are plajă? Există plajă publică ce se termină cu Karnagio, superb iar în partea opusă e plajă Tarsanas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

theory test