Ghid Turistic Insulele Sporade

Plaje-Skiathos-Lalaria

Explorati insulele Sporade, O destinatie unica de vacanta ! in nord-vestul Marii Egee. Un complex de insule cu vegetatie luxurianta, peisaje stancoase si ape limpezi, albastre . Pe aceasta pagina incercam sa acoperim toate ghidurile de pe site-ul nostru care fac referinta la Insulele Sporade !Oraselul Volos - portul spre insulele sporade

Multi dintre romani asociaza orasul grecesc Volos cu portul sau ce se intinde de-a lungul a 6 km, punct de plecare cu feribotul spre Insulele Sporade, mai exact insulele Skiathos, Skopelos si Alonnisos. Volos este intr-adevar al treilea cel mai mare port din Grecia, cu deschidere la Golful Pagasitikos, si capitala regiunii Magnesia.

Insula Skopelos - de la nord la sud

Arhipelagul grecesc este format din aproximativ 6.000 de insule, insa doar cateva dintre ele se pot mandri cu o frumusete asemanatoare insulei Skopelos. Imbracata de la un capat la altul in paduri de pini, platani, maslini si livezi de pruni, insula Skopelos este considerata a fi cea mai verde insula a Marii Egee

Plaje skopelos

Desi nu multi dintre romani se pot lauda cu o vacanta petrecuta pe insula Skopelos, pentru ca pur si simplu nu este la fel de faimoasa precum Halkidiki, Thassos, Zakynthos sau Santorini, destinatii preferate de ai nostri compatrioti, cei care vor ajunge in Skopelos vor avea satisfactia de a le putea spune celorlalti ce au pierdut pana acum. In ghidul de fata ne-am propus sa acoperim plajele insulei Skopelos grupate pe categorii.

Insula Skiathos - de la nord la sud

Insula Skiathos este un taram binecuvantat de zei. Desi a avut un trecut tumultos „vizitat” de venetieni, bizantini, otomani si pirati furiosi, printre care se numara si celebrul pirat Barbarossa, frumusetea insulei este de poveste, iar urmele pasilor celor care au trecut pe aici au devenit acum obiective turistice fascinante.

Plaje Skiathos

Insula Skiathos este fara nici o indoiala una dintre insulele cu cele mai impresionante plaje dintre toate insulele grecesti. Skiathos este, de asemenea, si una dintre cele mai populare insule din Grecia, fiind printre primele care s-a bucurat de boom-ul turistic datorita aeroportului sau international.

Insulele sporade

Insulele Sporade sunt un grup de insule din Grecia, situate în Marea Egee. Grupul de insule Sporade include:

  • Skiathos – este o insulă din Grecia, situată în grupul de insule Sporade din Marea Egee. Este o destinație populară pentru turismul estival, cu plaje frumoase (peste 60 de plaje) si peisaje spectaculoase. Insula are o lungă istorie și o comunitate locală activă.
  • Skopelos – Skopelos este cunoscut pentru plajele sale frumoase, cum ar fi plaja Limnonari, plaja Stafylos și plaja Velanio. Pe lângă plaje, insula are o varietate de opțiuni pentru activități, cum ar fi drumeții, înotul, windsurfing-ul și sporturile nautice. Skopelos are și o serie de atracții turistice, cum ar fi biserica Sfântului Ioannis, care este o biserică în stil bizantin.
  • Alonnisos – Este cunoscuta pentru frumusetea sa naturala si pentru faptul ca este parte din Parcul National Marine din Alonnisos, care protejeaza o varietate de specii marine precum delfinii de mare si balenele cu coada neagra. Insula este o destinatie populara pentru turismul ecologic si pentru cei care iubesc natura, cu oportunitati de drumeții, inot si snorkeling. Plajele cele mai populare din Alonnisos sunt Patitiri, Milia si Vithisma.
  • Skyros – Este considerată ca fiind capitala arhipelagului Cicladelor și este cunoscută pentru arhitectura sa impresionanta, istoria sa bogata și pentru viața culturală activa. Insula are o varietate de atracții turistice, cum ar fi orașul vechi Ermoupoli, care este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din Grecia, cu clădiri în stil neo-clasic și venetian. Syros are și o serie de muzee și biserici, cum ar fi Muzeul Arheologic, Muzeul Bizantin și Biserica “Agios Georgios”.
  • Peristera – Este o destinație mai puțin cunoscută și mai puțin vizitată decât alte insule din arhipelag, oferind astfel un mediu mai liniștit și mai puțin aglomerat pentru cei care doresc să se bucure de natura și de plajele sale neatinse. 
  • Kyra Panagia – Kyra Panagia este o destinație ideală pentru cei care doresc să se bucure de o vacanță plină de activități și de frumusețea naturală a Greciei. Insula este mai dezvoltată și oferă atractii turistice si facilități moderne pentru turiști.
  • Tsougria – Insula este acoperită de păduri de pin și de vegetație mediteraneană și are plaje frumoase și linistite, cum ar fi plaja Livadi și plaja Papalimani. Pe lângă plaje, Tsougria oferă o varietate de opțiuni pentru activități, cum ar fi drumeții, înotul, windsurfing-ul și sporturile nautice.

Acestea sunt o destinație populară pentru turismul estival, cu plaje frumoase, peisaje spectaculoase, și oportunități de drumeții și activități acvatice. Skiathos și Skopelos sunt cele mai populate insule din acest grup si sunt cunoscute pentru plajele lor frumoase si pentru ca au fost folosite ca locatii in filmul Mamma Mia.

 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

theory test