Ghid Turistic Insulele Sporade

Plaje-Skiathos-Lalaria

Explorati insulele Sporade, O destinatie unica de vacanta ! in nord-vestul Marii Egee. Un complex de insule cu vegetatie luxurianta, peisaje stancoase si ape limpezi, albastre . Pe aceasta pagina incercam sa acoperim toate ghidurile de pe site-ul nostru care fac referinta la Insulele Sporade !

Oraselul Volos - portul spre insulele sporade

Multi dintre romani asociaza orasul grecesc Volos cu portul sau ce se intinde de-a lungul a 6 km, punct de plecare cu feribotul spre Insulele Sporade, mai exact insulele Skiathos, Skopelos si Alonnisos. Volos este intr-adevar al treilea cel mai mare port din Grecia, cu deschidere la Golful Pagasitikos, si capitala regiunii Magnesia.

Insula Skopelos - de la nord la sud

Arhipelagul grecesc este format din aproximativ 6.000 de insule, insa doar cateva dintre ele se pot mandri cu o frumusete asemanatoare insulei Skopelos. Imbracata de la un capat la altul in paduri de pini, platani, maslini si livezi de pruni, insula Skopelos este considerata a fi cea mai verde insula a Marii Egee

Plaje skopelos

Desi nu multi dintre romani se pot lauda cu o vacanta petrecuta pe insula Skopelos, pentru ca pur si simplu nu este la fel de faimoasa precum Halkidiki, Thassos, Zakynthos sau Santorini, destinatii preferate de ai nostri compatrioti, cei care vor ajunge in Skopelos vor avea satisfactia de a le putea spune celorlalti ce au pierdut pana acum. In ghidul de fata ne-am propus sa acoperim plajele insulei Skopelos grupate pe categorii.

Insula Skiathos - de la nord la sud

Insula Skiathos este un taram binecuvantat de zei. Desi a avut un trecut tumultos „vizitat” de venetieni, bizantini, otomani si pirati furiosi, printre care se numara si celebrul pirat Barbarossa, frumusetea insulei este de poveste, iar urmele pasilor celor care au trecut pe aici au devenit acum obiective turistice fascinante.

Plaje Skiathos

Insula Skiathos este fara nici o indoiala una dintre insulele cu cele mai impresionante plaje dintre toate insulele grecesti. Skiathos este, de asemenea, si una dintre cele mai populare insule din Grecia, fiind printre primele care s-a bucurat de boom-ul turistic datorita aeroportului sau international.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

theory test