Calatoria ta incepe de aici

Daca planificati o vacanta in Thassos si nu stiti de unde sa incepeti va recomand urmatoarele 3 ghiduri !

Insula Thassos de la Nord la Sud

Planificare vacanta in Thassos

Cazari Recomandate 

*stim ca sunt stufoase dar cu putina rabdare o sa va faceti o idee care este statiunea potrivita pentru stilul vostru

Cazare recomandata Thassos

Recomandarile au urmatoarele criterii:

  • experienta personala
  • recomandari trimise de cititori 
  • site partener cu booking & tripadvisor 

Ultimile cazari adaugate

Tot ce trebuie sa stii despre drumul spre thassos

4 variante diferite de traseu Bucuresti Thassos cu masina personala. Ca punct de plecare am ales Bucuresti, fiind cel mai apropiat mare oras de vama Giurgiu – Ruse.

Traseu de masina Bucuresti – Thassos

Acest articol ia nastere datorita numarului foarte mare de intrebari adresate de voi (pe mail, facebook, comentarii, etc), referitor la cel mai nou si scurt drum spre Grecia, drumul prin Makaza.
 

Makaza, intrebari si raspunsuri

 

Acest traseu este recomandat mai ales pentru cei care aleg sa petreaca vacanta in Thassos, Halkidiki sau Samothraki.

Noul drum prin Makaza spre Thassos

Statiuni populare din thassos

Regiunea Golden Beach

Probabil una din cele mai cautate plaje cand vine vorba de vacanta pe litoral este Golden Beach Thassos.

Orasul Limenaria

Limenaria (gr. “orasul cel mic”) este un orasel situat pe coasta de sud-vest a insulei Thassos, la 38 de kilometri de Limenas (capitala insulei). Este al doilea oraș ca marime din insula si este orientat in mod pitoresc cu fata spre Muntele Athos.

Paradise beach

Cea mai frumoasa plaja de pe insula Thassos. Este recomandata si pentru familii cu copii (plaja cu nisip, intrare lina in apa, taverne si bar pe plaja). 

Stațiunea Potos

Una dintre cele mai populare statiuni grecesti, Potos atrage in fiecare an numerosi turisti, fiind o destinatie apreciata mai ales de tineri.

Orașul Limenas – capitala insulei

Limenas (gr. “port”) cunoscut si ca Thassos Town, este capitala Insulei de Smarald si portul principal de legatura dintre Thassos si Grecia Continentala.

Satul Theologos

Theologos (gr. “Teologul” sau “Cuvantul lui Dumnezeu”) a fost prima oara atestat documentar in anul 1287 de catre imparatul bizantin Andronic al II-lea Paleologul. Asezarea a servit drept capitala administrativa a insulei Thassos, pana in epoca otomana.

Satul Aliki

Continuam seria de articole despre statiunile din Thassos cu Aliki Thassos. Statiunea (satul) Aliki este situat(a) in sud-estul insulei Thassos, Aliki Thassos este una dintre cele mai pitoresti asezari din insula.

Skala Kallirachis

Skala Kallirachis este situată pe coasta de vest a insulei Thassos, având o priveliște direct spre strălucitoarea Marea Egee.

Skala Sotiros

Skala Sotiros este situată pe coasta de vest a insulei, într-o zonă cu plaje pitorești și liniștite. Așa cum se obișnuiește în Grecia, așezărilor de la mare le corespunde și un sat de munte

Statiuni recomandate familiilor

3 stațiuni din Thassos recomandate familiilor 

Aici sunt detaliate cele mai importante stațiuni din Thassos pentru familii cu copii mici, astfel încât să puteți face o alegere rapidă și binemeritată pentru o vacanță la mare.

Stațiunea Skala Prinos

Skala Prinos este un mic orasel cu hoteluri, vile turistice și magazine ce se intind de-a lungul unei plaje frumoase cu pini.

Stațiunea Skala Rachoni

Statiunea Skala Rachoni este recomandata familiilor cu copii. Este una din cele mai interesante statiuni de pe insula Thassos.

Stațiunea Skala Potamia

Skala Potamia este una dintre cele mai populare statiuni de pe insula Thassos, aici gasiti plaje cu nisip fin, locuri de cazare de toate felurile, cele mai bune taverne de pe insula si foarte multe activitati.

Stațiunea Kinira

Frumoasa statiune este recunoscuta pentru tavernele pescaresti, farmecul natural al peisajelor si plaja curata si linistita.

Pefkari, micul rai

Turistii care vin in Pefkari vor gasi o plaja ingrijita, larga, alcatuita din nisip si pietricele. Apa este limpede precum cristalul si in Pefkari beach se pot practica diverse sporturi nautice.

Stațiunea Skala Maries

Skala Maries (sau Skala Marion cum se găsește scris pe unele hărți), este situată pe coasta de vest a insulei Thassos și s-a dezvoltat dintr-un mic sat de pescari, autentic grecesc și nespus de romantic în simplitatea sa.

Impresii si recomandari

Ultimile articole publicate

Actualizam frecvent site-ul cu noi articole (cazare, impresii, informatii despre drum, etc).