Bucuresti Atena cu masina personala

bucuresti-atena-cu-masina

Pornind într-o aventură cu mașina personală de la București către Atena, vă pregătiți să traversați câteva dintre cele mai pitorești și istorice locuri din Europa de Sud-Est. Acest traseu nu este doar o călătorie între două capitale importante, ci și o oportunitate de a explora diverse culturi și peisaje. Pregătiți-vă pentru o experiență de neuitat pe drumul spre inima Greciei, Atena.

Cele mai populare trasee pentru masina din Bucuresti spre Atena:

Traseul 1:

 • Distanța: 1.320 de kilometri
 • Timp de călătorie: 16-18 ore
 • Traseu: București – Giurgiu – Ruse – Sofia – Kulata – Promachonas – Atena

Acest traseu este cel mai scurt și mai direct, dar este și cel mai aglomerat. Majoritatea drumului trece prin Bulgaria, care are o infrastructură rutieră bună, dar traficul poate fi intens, mai ales în timpul sezonului estival.

Traseul 2:

 • Distanța: 1.400 de kilometri
 • Timp de călătorie: 18-20 de ore
 • Traseu: București – Giurgiu – Ruse – Veliko Târnovo – Plovdiv – Kulata – Promachonas – Atena

Acest traseu este puțin mai lung decât traseul 1, dar este mai puțin aglomerat. Drumul trece prin Bulgaria și Grecia, oferindu-vă ocazia de a vedea o varietate de peisaje.

Traseul 3:

 • Distanța: 1.500 de kilometri
 • Timp de călătorie: 20-22 de ore
 • Traseu: București – Giurgiu – Ruse – Veliko Târnovo – Plovdiv – Kavala – Atena

Acest traseu este cel mai lung dintre cele trei, dar oferă o experiență de călătorie mai variată. Drumul trece prin Bulgaria, Grecia și Macedonia de Nord, oferindu-vă ocazia de a vedea o varietate de culturi și peisaje.Traseul 1: București – Giurgiu – Ruse – Sofia – Kulata – Promachonas – Atena

 • Distanța: 1.320 de kilometri Timp de călătorie: 16-18 ore

Taxe drum București – Giurgiu – Ruse – Sofia – Kulata – Promachonas – Atena

 • Pod Giurgiu – Ruse: 3 € dus – 2 € intors
 • Vigneta Bulgaria: 13 BGN (daca mergeti mai mult de o saptamana recomand sa cumparati vigneta pe o luna / din 1 Ianuarie 2019 vigneta se poate cumpara online)
 • Autostrada Grecia pana la Salonic: 2.6 €
 • Pentru pretul actualizat va rog sa vizitati site-ul: https://www.aegeanmotorway.gr/en/travel-info/tolls/toll-prices/
 • Autostrada Grecia Salonic Atena: Mai jos gasiti doua tabele cu preturile pentru autostrada si benzina.

traseu-bucuresti-atena-masina-personala

Puncte de alimentare Bucuresti – Ruse – Sofia – Atena 

 • OMV 1 Decembrie (sau in Bucuresti) – pana in Sandanski sunt 530 km (un plin ar trebui sa ajunga pentru orice masina).
 • OMV Sandanski (Bulgaria) – pana in Atena mai sunt ~640 km ! (daca masina nu va permite puteti alimenta in Larisa sau Lamia, in general pe autostrazi benzina este mai scumpa).
 • Larisa, Lamia sau Atena direct.
 • Gasiti o harta cu toate benzinariile OMV din Bulgaria aici: Benzinarii OMV Bulgaria

Informatii utile pe traseu: Din Kulata se urmaresc semnele de Salonic, inainte de Salonic cu ~10km incep semnele pentru autostrazi, se urmareste semnul pentru autostrada Salonic Atena. De la Salonic la Atena se merge drept, nu prea aveti cum sa va rataciti. Autostrada este semnalizata foarte bine, are 3 benzi pe sens (doar mici portiuni cu o singura banda).

Am primit de la un cititor un comentariu despre acest drum (2013) pe care il mentionez si aici in speranta ca va este de ajutor:Cristi: “Portiunea dintre Salonic si Atena este relativ buna, cu putine zone in care se lucreaza la autostrada. Taxele sunt destul de dese si totalizeaza cam 24 euro. Atena ca si oras consider ca se aseamana foarte mult cu Bucurestiul. Nu pot spune ca m-a impresionat in mod deosebit. Constructiile sunt ingramadite, cu putine spatii verzi. Blocurile, ca de altfel prin toate zonele Greciei, au balcoane de jur imprejur si copertine de soare deasupra. Strazile din interiorul Atenei sunt foarte rele, cu mici exceptii, binenteles. Obiectivele turistice sunt cam cele prezentate peste tot, in plus eu am fost prin portul Pireus unde se poate vizita printre altele o nava de razboi foarte interesanta de prin 1900. In afara Atenei, la vreo 30 km se afla Parnitha, se poate ajunge cu telefericul si se poate vedea toata Atenade acolo de sus. In rest…bani sa aveti ca sunt toate fff scumpe, mai ales in zona unde am stat eu, in Kifisia. Eu am ajuns ptr o zi si in Sami-Kefalonia si acolo mi-a ramas gandul :)”

Bucuresti Atena: Ruse – Kardzali – Makaza – Salonic – Atena

Distanta Bucuresti – Ruse – Kardzali – Makaza – Salonic – Atena: 1150 km.
Durata traseu: aproximativ 15 ore

Puncte de alimentare Ruse – Kardzali – Makaza – Salonic – Atena

 • Punct de alimentare in Bulgaria: Kardzali (OMV), aproximativ 50 km de granita Makaza. Benzinaria este la iesirea din oras pe sensul de mers spre Grecia (nu aveti cum sa o ratati).
 • Din Kardzali pana in Atena mai sunt ~820 km. Recomandam alimentarea in Larisa sau Lamia.
 • Despre drumul spre Grecia prin Makaza exista un articol detaliat aici: Drumul prin Makaza (gasiti peste 400 comentarii de la cei care au facut acest drum in 2014).
 • Din Makaza pana in Komotini sunt aproximativ 22 km, in Komotini se urca pe Autostrada Egnatia ODOS. In Salonic schimbam autostrada Egnatia Odos cu A1 spre Atena.

Drumul spre Atena prin Makaza

Cazare recomandata pe drumul Bucuresti – Atena

Zona Salonic: m-am orientat la un hotel cat mai aproape de autostrada. Nouvelle Hotel este destul de decent si o camera porneste de la 20 euro pe noapte (cand am facut simularea o noapte in weekend era 100 ron + mic dejun). Mai jos este o harta detaliata cu localizarea hotelului:

cazare pe drum spre atena

alte ghiduri atena

One thought on “Bucuresti Atena cu masina personala

 1. Rzvan says:

  Taxele pe autostrada sunt puțin diferite de cele publicate aici. Am plătit in total de la Salonic pana la Atena 31€

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

theory test