Traseu Bucuresti Thassos

ferryboat-thassos (14)

Romanii prefera insula Thassos din Grecia pentru frumusetea naturala a insulei si pentru plajele sale cu nisip fin si ape cristaline. Insula Thassos este situata in Marea Egee si este cunoscuta pentru peisajele sale pitoresti, satele traditionale si vestigiile istorice. De asemenea, insula ofera si o gama variata de activitati turistice, precum drumetii, ciclism, scufundari si excursii cu barca.

Traseu Bucuresti Thassos cu masina, scurt sumar: Pentru a ajunge cu masina pe insula Thassos din Romania, trebuie mai intai sa ajungeti la unul dintre porturile din nordul Greciei, cum ar fi Kavala sau Keramoti. De la Kavala sau Keramoti, trebuie sa luati ferry-boat-ul catre insula Thassos, ceea ce dureaza in jur de 30 de minute pana la o ora, in functie de portul de plecare si de trafic. 

traseu bucuresti thassos, detalii

In acest articol incerc sa adun toate informatiile legate de drumul cu masina Bucuresti Thassos prin Keramoti, costuri si 4 variante diferite de traseu Bucuresti Thassos. Ca punct de plecare am ales Bucuresti, fiind cel mai apropiat mare oras de vama Giurgiu – Ruse.

 •  De la 1 Ianuarie 2019 vignetele se pot cumpara online de pe site-ul oficial: https://web.bgtoll.bg/ (alegeti limba romana).
 • Despre vigneta gasiti un articol si aici: Vigneta Bulgaria 2020
 • Atentie ! Polițiștii bulgari folosesc un sistem electronic nou (toate amenzile se platesc la iesirea din tara).
 • Incepand cu data de 11 Iunie 2020, Bulgaria testeaza un nou soft (inca in program pilot).
 • Acest sistem verifica numarul de inmatriculare a autoturismului a carui proprietar a fost amendat pentru nerespectarea regulilor de circulatie, si il semnalizeaza intr-un soft automat la politia de frontiera.
 • Pana la plata amenzii politia poate retine placutele de inmatriculare si talonul.
 • Gasiti mai multe informatii aici (trebuie tradus din bg in eng sau in ro): https://www.facebook.com/pravna/posts/836671520151689
makryammos-complex (21)Inainte sa va avantati la un asemenea traseu, cu toate ca distanta intre Bucuresti si Thassos este de numai 550 km, trebuie sa stiti ca pe langa avantajele masinii (cost redus, libertate de miscare) exista si dezavantaje. Probabil timpul lung petrecut in masina si oboseala soferului sunt printre primele dezavantaje, mai ales atunci cand nu avem foarte multa experienta sau plecam insotiti de copii care isi pierd rabdarea destul de repede.

 • Gasiti o harta cu starea drumurilor din Bulgaria aici: http://www.roads-bg.eu/ (Verde = Drumuri bune / Portocaliu = Drumuri partial bune / Rosu = Drumuri stricate sau in constructie). Harta este actualizata in timp real.

Traseu Bucuresti Thassos cu masina

Dupa cum ziceam mai sus, exista mai multe variante pentru a ajunge pe Insula Thassos. Noi am ales varianta prin Zlatograd (vedeti experienta noastra pe Insula Thassos) si ulterior am incercat noul punct de frontiera prin Makaza.

Avantajul principal al traseului prin Zlatograd este ca se evita aglomeratia din Sofia sau de pe centura. Ca dezavantaj as preciza ca exista o portiune de drum de munte plin de serpentine in Grecia, dupa ce se trece vama (drum prin munte, latimea drumului este de o banda jumatate, foarte periculos in curbe, in schimb asfaltul se prezinta foarte bine 🙂 ).

Traseul prin Makaza este foarte usor, dar exista si un dezavantaj: la punctul de trecere exista un singur ghiseu si se pot forma cozi de masini chiar si de 2 ore.

Mai jos aveti variantele pentru traseul de masina catre Insula Thassos, cu bune si cu rele.

Pe 9 Septembrie 2013 agentia AGERPRES a anuntat deschiderea celui mai scurt drum spre Grecia, asa ca o sa-l prezint si eu aici.

Traseu Bucuresti Thassos – Ruse – Makaza (cel mai scurt traseu spre Thassos)

Drumul din România prin Makaza spre Thassos este o opțiune populară de călătorie pentru turiștii care doresc să viziteze insula grecească Thassos. Makaza este o trecere de munte situată la granița dintre România și Grecia, la o altitudine de aproximativ 1.000 de metri. Drumul de la Makaza către Thassos trece prin mai multe orașe și sate din nordul Greciei, inclusiv Xanthi și Kavala.

De obicei, călătoria începe la granița dintre România și Bulgaria, iar de acolo se urmează drumul spre Makaza. După ce se traversează granița, se ajunge în Grecia și se continuă pe drumul Egnatia Odos spre Kavala.

Drumul de la Makaza către Thassos poate fi foarte frumos, cu priveliști impresionante asupra munților și a coastei grecești. Cu toate acestea, drumul poate fi destul de sinuos și poate necesita o atenție deosebită, mai ales în timpul iernii sau în cazul în care condițiile meteo sunt nefavorabile.

Distanța de la Makaza la Thassos este de aproximativ 120 de kilometri, iar timpul de călătorie depinde de trafic și de condițiile de drum. În general, se poate ajunge la insula Thassos în aproximativ 2-3 ore de la Makaza.

 • Distanta Ruse – Makaza : ~365 km.
 • Durata traseu: 5 ore
 • Cazare pe drum: Traseul Bucuresti Thassos prin Makaza NU necesita cazare pe drum.

Taxe drum Bucuresti Thassos:

Pod Giurgiu – Ruse: 15 RON dus – 4 Leva intors
Vigneta Bulgaria: 6 € (13 BGN) / saptamana (vigneta se poate achizitiona online vedeti preturile aici: https://web.bgtoll.bg/)

Traseu: Se merge pe drumul E 85 care trece prin localitatile Ruse – Biala – Veliko Tarnovo – Gurkovo – Stara Zagora –  Dimitrovgrad – Haskovo – Kardzali-  Makaza – Komotini – Keramoti. Traseul este testat de noi si este impecabil. Il recomandam tuturor turistilor: incepatori, familii cu copii, soferi avansati, etc…MARE ATENTIE ! La vama din Makaza exista un singur punct de control, se pot forma cozi ! Pentru cei care vor sa citeasca despre drumul prin Makaza exista un articol separat aici: Drumul prin Makaza ! si impresiile celor care au trecut in 2016 prin Makaza aici: Impresii Makaza 2016

traseu bucuresti thassos prin makaza

Traseu Bucuresti Thassos prin Zlatograd

Inainte de deschiderea punctului de frontiera prin Makaza, acesta era cel mai scurt traseu de masina catre Insula Thassos.

 • Distanta: 600 km
 • Timp de parcurgere: 11 – 12 ore
 • Dificultate: Mare
 • Aglomeratie: Scazuta

Bucuresti – Ruse – Veliko Tarnovo – Stara Zagora – Haskovo – Zlatograd – Xanthi – Keramoti – Thassos

Punctul de frontiera intre Bulgaria si Grecia (Zlatograd – Thermes). Pe partea greceasca drumul este foarte ingust (o banda jumatate), plin de curbe foarte stranse (atentie la ploaie !). Uneori drumul poate fi inchis din cauza caderilor de piatra.

In cazul in care nu sunteti un sofer experimentat nu recomand acest traseu!

Harta traseu Zlatograd

traseu bucuresti thassos

Traseu Bucuresti Thassos prin Svilendgrad (varianta medie)

 • Distanta: 780 km
 • Timp de parcurgere: 10 – 11 ore
 • Dificultate: Scazuta
 • Aglomeratie: Medie

Nota: Pe portiunea de autostrada din dreptul orasului Alexadroupolis NU exista benzinarii !

Bucuresti – Ruse – Razgrad – Targovishte – Kotel – Yambol – Elhovo – Svilengrad – Orestiada – Soufli – Alexandroupolis – Komotini – Xanthi – Crhisopoli – Chrisochori – Nea Karya – Keramoti

Chiar daca traseul din Bulgaria este foarte plictisitor, dupa intrarea in Grecia mai aveti de parcurs in jur de 300 de km pana in portul Keramoti pe sosele de viteza (evident dezavantajul este ca autostrada se plateste).

traseu bucuresti thassos

Traseu Bucuresti Thassos pe centura Sofiei (varianta simpla, clasica, cunoscuta de majoritatea turistilor romani)

 • Distanta: 786 km
 • Timp de parcurgere: 12 – 14 ore (depinde foarte mult de aglomeratie)
 • Dificultate: Scazuta
 • Aglomeratie: Mare

Nota: Recomand acest traseu in cazul in care nu aveti prea multa experienta la volan (chiar daca este mai lent, plictisitor, lung, etc macar ajungeti la destinatie)

Bucuresti – Ruse – Byala – Pleven – Sofia (centura) – Blagoevgrad – Sandanski – Kulata – Sidirokastro – Serrai – Keramoti

Update: Centura sofiei este aproape terminata, se circula in regim de autostrada (2-3 benzi). In August 2016 este un singur punct in care se mai lucreaza.

Costuri estimative traseu Bucuresti Thassos

Taxa Pod Giurgiu Ruse: Se plateste o taxa de pod care costa 15 ron la dus si 4 leva la intoarcere.

Vigneta Bulgaria: 6 . Atentie: De la 31 ianuarie 2017, au intrat in vigoare anumite modificari legislative referitoare la modalitatea de plata a taxei pentru utilizarea infrastructurii in Republica Bulgaria (sursa mae)

Taxe Autostrada Grecia: 2.80 € pe sens, mai multe detalii gasiti aici: https://www.tolls.eu/greece sau aici: https://grecia.de-weekend.ro/drumul-spre-grecia/

Valoare medie carburant Grecia

 • Benzina fara plumb 95: 1.80 – 2 €
 • Benzina fara plumb 98: 2 – 2.1 €
 • Motorina: 1.80-1.90€

Valoare medie carburant Bulgaria

 • Benzina fara plumb 95: 1.6€
 • Benzina fara plumb 98: 1.7€
 • Motorina: 1.7€

Valoare medie carburant Romania

 • Benzina fara plumb 95: 1.3557€
 • Benzina fara plumb 98: 1.4503€
 • Motorina: 1.2199€

Ferryboat – Insula Thassos:

Pentru a ajunge pe insula Thassos cu ferryboat-ul, trebuie să luați în considerare următoarele informații:

 • Ferryboat-urile către insula Thassos operează din mai multe porturi din nordul Greciei, inclusiv din Kavala, Keramoti și Thessaloniki. Kavala și Keramoti sunt cele mai apropiate de insulă.

 • Timpul de călătorie cu ferryboat-ul către Thassos depinde de portul de plecare și de tipul de ferryboat. În general, timpul de călătorie variază între 30 și 90 de minute.

 • În timpul sezonului de vârf (iunie-septembrie), este recomandat să faceți rezervări în avans pentru a vă asigura că aveți loc pe ferryboat.

 • Prețul biletelor de ferryboat depinde de portul de plecare și de tipul de ferryboat. În general, costul biletelor este între 10 și 15 euro pentru adulți și aproximativ jumătate pentru copii.

 • În funcție de portul de plecare, ferryboat-urile către Thassos pot opera în diferite intervale de timp pe parcursul zilei. Este important să verificați orarul înainte de a pleca la port.

 • În timpul iernii, serviciile de ferryboat către Thassos pot fi limitate sau chiar suspendate din cauza condițiilor meteorologice. Este recomandat să verificați orarul în avans.

 • Este important să aveți la dumneavoastră documentele de călătorie valide și să verificați regulile și restricțiile legate de pandemie înainte de a călători.

 • Preturile se pot modifica, mai jos am pus preturile valabile in 2023, ca sa va asigurati ca sunt la zi va rog sa verificati direct pe site-ul lor: http://www.thassos-ferries.gr/ro/tickets.php

ferryboat thassos

 Bucuresti Thassos cu Autocarul

Sunt foarte multe agentii de turism in Romania care ofera vacante in Thassos cu autocarul. Preturile pornesc de la 130 / persoana si includ 6 – 9 nopti de cazare la diferite hoteluri, iar transportul cu autocarul este inclus in pret.

Este posibil să ajungeți cu autocarul din România la insula Thassos, dar ar trebui să luați în considerare următoarele informații:

 • Nu există curse regulate de autocar între România și Thassos, astfel încât va trebui să căutați agenții de turism care oferă pachete turistice cu transport inclus sau să închiriați un autocar privat.
 • Autocarele către Thassos operează din mai multe orașe din nordul Greciei, inclusiv din Kavala și Xanthi. Ar trebui să verificați orarul și prețurile în avans.
 • În general, călătoria cu autocarul din România către Thassos poate fi o opțiune mai puțin convenabilă și mai dificil de organizat decât alte opțiuni de transport, cum ar fi zborul sau călătoria cu mașina personală.

9,7 Atrium de la 100€

Hotelul Atrium este situat langa plaja, la aproximativ 600 de metri de statiunea Potos. Hotelul are piscină, centru de fitness, sali de tratamente, sauna si WiFi gratuit. La acest hotel gasiti camere cu vedere la mare, gradina sau piscina (in functie de pret si preferinte).

Stefan: Toată lumea e interesata sa te simți bine. Cel mai satisfăcător concediu decand călătorim cu copil mic. Locatia exact ca-n poze.

9,1 Studios Maria de la 35€

La Studios Maria (Potos), un sejur de sapte nopti pentru doua persoane costa aproximativ 245€. Studiourile sunt curate si bine intretinute, la doar 100 de metri de plaja. Pe booking.com, unde locul a primit 9,1 puncte de la vizitatori, exista fotografii cu camerele.

Mihai: “Căldura deosebită cu care am fost primiți și cu care am fost tratați de Nikos și familia sa pe tot parcursul sejurului. Aproape că putem spune că am devenit prieteni. Parcare mare, suficientă pentru necesitățile a două hoteluri. Curățenie în camere întreținută permanent. Camere mari, chicinetă dotată corespunzător. Un balcon imens, cu vedere la mare. Într-un cuvânt, TOTUL.”

7,1 Hotel Esperia de la 35€

Noi personal am stat la Esperia in Potos (Nota 7.1 pe Booking). Afacere de familie, pensiunea e un loc nimerit sa poposesti daca nu esti extrem de pretentios si nu iti doresti un lux iesit din comun. Am platit pe o camera dubla + mic dejun 35€.

Vladutz: UN hotel foarte superb cu angajati foarte speciali si ospatalieri. Kostas si Ianis au fost superbi. Sunt la nota 10.Plaja curata amplasata in imediata apropere de hotel.Restaurantul hotelului e super.Bucatarul e la fel la nota 10. orice dorinta era indeplinita. E amplasat intro zona foarte linistita pentru familii cu copii.Potos este amplasat nu departe unde puteti servi in numeroasele taverne.Acesta locatie merita ATENTIE si este apreciata la justa valoare.

Va recomand sa cititi ghidul turistic dedicat insulei Thassos: Insula Thassos de la Nord la Sud !

În concluzie, insula Thassos este o destinație turistică minunată care oferă o varietate de activități pentru toate preferințele. Indiferent dacă doriți să vă relaxați pe plajă, să explorați siturile arheologice sau să savurați deliciile culinare, Thassos este cu siguranță un loc pe care trebuie să îl adăugați pe lista voastră de călătorii.

Daca aveti ceva de adaugat la acest Traseu Bucuresti Thassos va rog sa o faceti si voi updata blogul.

 264 thoughts on “Traseu Bucuresti Thassos

 1. Pingback: Insula Thassos, perla verde a egeei

 2. Pingback: Obiective turistice Thassos

 3. Kimey says:

  un adevarat poem notgslaic la tarmul marii. tristeti de scoici ce nu vor fi adunate de manute de copii, valuri ce nu vor invalui cu spuma lor coapse de fecioare, barci ce nu vor fi vaslite de matrozi bronzati si muschiulosi, umbrelute ce nu adapostesc bunicute blande, citind romane de dragoste… doar plaja pustie, pe nisipul careia doar picioare de pescarusi mai lasa urme si ceata, care se ridica dimineata si se coboara seara din marea cea mare… Un moment de respiro, intr-un loc fermecator si melancolic, colorat in nuante de gri si gri inchis 🙂 SUPERBA seria fotografiilor tale, Daliana draga! Nu-mi vine sa mai plec de aici de pe pagina ta!

 4. rrodica says:

  Am si eu o intrebare, unde gasim ultima benzinarie in Bulgaria (in ideea sa nu alimentam in Grecia ?)

 5. andreipop says:

  Pentru primul traseu la Zlatograd

  Pentru traseul 2 la Svilengrad

  Pentru traseul 3 la Sandanski (este chiar un OMV in drum spre Grecia)

 6. andreipop says:

  Nu ma asteptam sa termine asa de repede bulgarii 🙂

  Ai idee autostrada Sofia – Kulata cati km mai are ?

 7. tudor says:

  Bucuresti – Thasos, prin Zlatograd. Noi am facut 600 km pana in portul din Keramoti de unde am luat ferryboatul catre Limenas capitala insulei. Intre Limenas si Skala Potamia unde am avut cazarea mai sunt 10 km, in total deci 610 km am avut de parcurs de acasa pana la hotel.

  Plecarea a fost la 4 dimineata si durata traseului a fost de 12 ore (cu siguranta se poate si mai rapid).

  In vara plecam iar si as vrea sa incerc prin Sofia, sa nu mai trecem toti muntii, ca ne-am chinuit masinuta destul de mult.

 8. vlad says:

  am fost in thassos de 1 mai si am urmat primul traseu, il recomand si eu la randul meu !

 9. andreipop says:

  Am revenit si noi din Grecia si as vrea sa-mi raspund singur la comentariul de mai sus 🙂 Autostrada Sofia – Kulata este fix in ac stare ca anul trecut ! Mai mult de atata la intoarcere toata portiunea se aglomereaza destul de mult !

 10. Mihai says:

  Salut,
  Imi poate spune cineva daca prima benzinarie de la bulgari, cea de pe primul traseu, este una de renume sau una pirat si daca la aceea benzinarie pot plati cash in euro sau cu nenea cardul:D Multumesc

 11. cristi says:

  Salutare! In iulie as dori sa plec pana in Atena. Fiind mai zgarcit de felul meu, as dori sa-mi iau in portbagaj cca 80L de motorina. Este oare vreo problema la trecerea prin vami?

 12. andreipop says:

  Salut, nu ai probleme in vama dar gandeste-te daca merita riscul 🙂 (mi se pare destul de riscant)

 13. andreipop says:

  Pai poti alimenta din:

  – 1 Decembrie OMV (mai ieftin ca in vama)
  – Giurgiu vama Petrom (mai scump dar mai ieftin ca in vama de la Ruse)
  – Ruse vama (Shell mai scump ca in Giurgiu 🙂 )
  – 2 km de Ruse – Shell de unde poti lua si vigneta pentru Bulgaria si benzina e mai ieftina ca in Ruse sau Giurgiu

  Mai sunt destule benzinarii pe drum !

 14. cristi says:

  Pai riscul ar fi doar in vama, dupa parerea mea. Practic mi-am facut niste socoteli, si…cam dau cu virgula. Eu sunt din Galati, iau motorina din Rep. Moldova cu 4,8 ron adica cam 1,1 euro. Pana la 1,7 euro in Grecia….

 15. andreipop says:

  Pai trebuie sa te gandesti asa:

  Faci un plin Romania si 2 in Bulgaria (in Bulgaria pretul pe motorina e undeva pe la 2.50 Leva / 1.25 EUR) .. ultimul plin il faci inainte de vama cu Grecia.

  Avand in vedere ca masina e diesel si ca te duci in Thassos nu cred ca o sa ai ocazia sa alimentezi in Grecia.

  Eu zic sa te mai gandesti si sa mai faci niste calcule 🙂 Mai bine mergi relaxat !

 16. Cristi says:

  Buna dimineata
  Am uitat sa zic ca trebuie sa ajung mai departe, in Atena. Din pct meu de vedere chiar nu vad niciun risc in afara de cel al controalelor. Cu siguranta nu am voie sa transport combustibil. De aceea am intrebat daca se fac controale in vami (Romania, Bulgaria, Grecia). Banuiesc ca in vama grecilor nu e nicio problema, dar la romani si bulgari…

 17. andreipop says:

  Am inteles. De cate ori am fost in Grecia sau Bulgaria o singura data m-au pus sa deschid portbagajul (si atunci cred ca s-a furat ceva sau ceva de genul asta)

 18. cristi says:

  Salutare
  Cineva pe aici care a fost de curand in Atena? Si va mai deranjez cu o intrebare. Din intamplare, aveti idee cum as putea gasi o persoana in Atena? Mentionez ca e vorba de un cetatean grec, caruia nu-i stiu decat numele, o adresa veche, data si locul nasterii.
  Multumesc

 19. Mihai says:

  Am ajuns ieri acasa din Grecia si am constatat urmatoarele:
  Benzina in Grecia 1,67 euro
  Benzina in bulgaria 1.27 euro
  benzina in Romania 1.33 euro
  poti alimenta in Bulgaria linistit la benzinarii mai mari gen: OMV,LUKOIL,PETROL iar la aceste benzinarii poti platii cu cardu.
  EU am facut o combinatie intre primul traseu si al doilea, evident din greseala, si am alimentat in Svilengrad. Svilengrad este un oras maricel unde gasesti bancomate sa scoti leva si multe benzinarii.

 20. andreipop says:

  Benzina in Grecia este intre 1.62 si 1.68 (1.68 am vazut pe Egnatia Odos) dar pe insula aia avut curiozitatea sa vezi cat e ?

  Mersi

 21. andreipop says:

  @Mihai “EU am facut o combinatie intre primul traseu si al doilea, evident din greseala,” undei ai gresit mai exact ? (poate ajuti pe cineva cu raspunsul la intrebarea asta)

 22. Mihai says:

  pai acolo varia intre 1,68 si 1,70. Cea mai scumpa benzina este aproape de granita adica undeva la 1,80 spre 2

 23. Mihai says:

  SIncer habar nu am stiu ca atunci cand am ajuns in Stara Zagora m-am pierdut dar a trecut un nene de HD si m-am tinut dupa el. Sa va luati HARTA EUROPEI LA VOI. Am avut un GPS la mine dar fix atunci il apuca talentele si ii tot cadea semnalul

 24. Mihai says:

  eu am fost la SUmmerDreams in Skala Potamia si am fost ff multumit. Foarte curat, aproape de plaja, si 25 euro per noapte. Singura problema: cabina de dus mica mica.

 25. andreipop says:

  Noi am renuntat la GPS, in schimb avem un atlas al europei foarte detaliat. Recomand si eu achizitionarea unui astfel de atlas !

  Mihai daca tocmai te-ai intors din Thassos, poate iti faci timp sa completezi si tu formularul de aici: https://grecia.de-weekend.ro/cazare-grecia/ (legat de cazare)

  Mersi pentru informatiile utile !

 26. Adrian says:

  Am si eu 2 intrebari:
  1) care este ruta cea mai buna de urmat intre Kardzhali si Zlatograd? Am auzit tot felul de dispute pe tema asta…
  2) care ar fi locurile de oprire sigure (safe) in Bulgaria? De exemplu cum opresc autocarele in OMV

 27. andreipop says:

  Salut,

  1. Din cate vad pe google maps sunt 50 km intre cele 2 localitati. Eu zic sa o iei pe unde recomanda google-ul… (ai link aici Kardzhali – Zlatograd )

  Cat despre dispute nu stiu mare lucru, eu nu m-am simtit niciodata amenintat sau ceva de genul in Bulgaria. (tin sa mentionez ca am fost de multe ori noapte, zi, dimineata, seara … )

  2. Le fel, iti recomand sa nu te mai stresezi inainte de concediu 🙂 Oricum pe toate rutele astea gasesti OMV-uri.

 28. Adrian says:

  la pct 1) discutia se pare ca este vis a vis de 3-4 variante de drum, diferentele fiind de genul mai scurt dar drum prost (gropi, serpentine) versus mai lung dar drum bun

  inca o intrebare, cum este pana la urma cu taxa de autostrada in grecia? imi poti da o valoare aproximativa pentru un drum? ca si la cap. asta am gasit diverse pareri, inclusiv unii zic ca nu se plateste nimic, ca taxele de drum incep doar de la salonic in jos…

 29. andreipop says:

  Am fost la inceputul lui Mai si am platit de la Salonic spre Meteora – 2.40 + 1.20 EUR, la intoarcere Lefkada – Salonic 2.40 + 2.40 + 1.20 Eur (aproape toata Egnatia Odos). Tu daca mergi in Thassos (pe traseul 1)nu platesti nimic. (oricum la Salonic exista casa de taxare ca nu functioneaza, cine stie cand ii da drumul 🙂 )

 30. Mihai says:

  Legat de pct 2 iti pot spune ca treaba asta ca in Bulgaria umbla aia sa scalpeze turisti este sf. Eu am fost si am oprit si prin benzinarii Petron si prin orase si prin sate si nu au fost pb.

 31. Nicu says:

  Vreau sa ajung in Thassos weekendul urmator .

  Am 2 trasee la care m-am oprit tinand cont de : calitatea drumului ( merg cu o masina putin cam joasa ,roti mari,suspensie) timp de calatorie mai scurt

  1. Ruse- Veliko- Sofia- Blagoevgrad- Serres – 780km
  2. Ruse- Veliko- Stara Zagora- Harmanli- Svilengrad- Orestiada- Soufli- Alexandroupolis – Komotini 660km ( din ce am vazut pe site-ul lor cu autostrazi ar fi de la Orestiada la alexandroupolis in lucru,si pe urma autostrada pana la destinatie

  Astept pareri ,

  Multumesc

 32. Cristian says:

  Salut.

  Noi plecam maine cat de dimineata posibil spre Thassos si am decis sa luam varianta 1 din articolul tau pentru ca pe asta o ofera si Google si e cea mai rapida (tot conform Google 🙂 )
  Stii cumva care e starea drumului in ultima perioada?

  Multumesc.

 33. andreipop says:

  Salut, nu cred ca s-a deteriorat in ultimul timp. Oricum mare atentie pe ultima parte.

  Drum bun si asteptam un update 🙂

 34. andreipop says:

  Ultimul update la benzina avem de la Mihai din May 16, 2013 at 6:08 am

  1.67 – 1.70 EUR motorina in general e mai ieftina cu 10 centi.

 35. andreipop says:

  Salut, uite ce scrie aici:

  Combustibil: benzina fara plumb si diesel sunt disponibile. Este interzis transportul combustibililor in recipienti. GPL nu poate fi utilizat pentru masinile particulare, ci numai la taxi. Cartile de credit sunt acceptate la majoritatea statiilor de benzina.

 36. d says:

  Stie cineva care este starea drumului între Veliko Tarnovo și Stara Zagora pe varianta Gabrovo – Șipka ? Mulțumesc !

 37. Cristian says:

  Salut.

  La dus, asa cum am zis si mai sus, am urmat varianta 1. Am plecat la 4 dimineata si la 14:00 eram pe feribot. Asta dupa ce cam 1 ora m-am ratacit prin muntii bulgarilor :). Drumul a fost surprinzator de bun, liber, 0 politie si nu am intampinat nicio problema.
  La intoarcere am urmat un traseu default dat de GPS (Nokia Lumia 920 – harti Nokia) 676 KM. Durata a fost de 9 ore, de la feribot pana in Bucuresti in fata blocului. Drumul a fost ceva mai aglomerat si politie multa, probabil pentru ca era deja dupa-amiaza si stiau ca vin romanii :)). Ne-a oprit un politist in Bulgaria pentru viteza dar a fost ok, m-a sfatuit sa nu depasesc cu 10 km peste limita legala. Deci se poate si la ei :).

  In ceea ce priveste benzina doar in Grecia mai tin minte: pe insula era 1.66-1.69 Euro/l/95, pe autostrada (am gresit si am alimentat si pe autostrada) era 1.88 euro cred ca peste tot. In Bulgaria am alimentat de 2 ori: la dus OMV si la intoarcere Lukoil. Pretul mi s-a parut OK, l-am tinut minte doar pe cel din Grecia :)).

  In conluzie: cea mai are vacanta ever. La anul o sa urmez acelasi traseu prin munti dus-intors. E mai antrenant.

 38. florin says:

  salutare tuturor,
  am gasit aici informatii foarte utile despre traseul bucuresti-thassos si cum peste ceva timp voi pleca si eu am ceva sa va intreb. m-am decis la varianta 2, pt ca nu vreau prin sofia, e si mai aglomerat si mai multa politie si nici prin zlatograd drumul e mai greu si destul de prost, lucru confirmat si de persoanele cu care plecam, au fost anul trecut pe aceasta varianta, si de multele ore pe care le faci comparativ cu distanta. ca este plictisitor nu am nicio problema, vreu sa stiu daca sunt strazile cat de cat ok sa fie mai mari nu stradute prin locuri parca uitate de lume pe unde poate trece doar caruta si sa nu fie ceva in lucru

 39. catalin lungu says:

  pentru varianta prin svilengrad nu stiu care ar fi cea mai ok , igo-ul meu o indica prin Veliko ,stara zagora …? Daca s-ar putea as vrea o optimizare a variantei prin svilengrad

  catalin

 40. andreipop says:

  Salut Catalin, este ok si prin Veliko dar sa te astepti la trafic (toate gps-urile arata drumul ala, in concluzie toata lumea o sa mearga pe acolo). Pe unde am facut eu traseul este destul de liber, chiar si in plin sezon.

 41. andreipop says:

  Daca alegi varianta 2 nu ai probleme de genul asta. In schimb pe varianta 1 prin munti sunt momente in care este doar o singura banda.

 42. catalin lungu says:

  salut Andrei, poate drumul spre Samothraki prin Nova Zagora in conditiile in care in vara 2013 nu ar mai fi drumuri in lucru (galabovo – simeonvograd anul trecut) ,eu de fapt voi merge duminica viitoare in kavala

 43. florin says:

  unde se iese din autostrada in grecia?
  am inteles ca trebuie mare atentie sa nu cumva sa se rateze aceasta iesire

 44. catalin lungu says:

  Este foarte frumos orasul , poti sa ajungi la ce plaja vrei si in plus poti gasi o taverna retrasa unde mananca doar localnicii, mancarea fiind mai buna si mai ieftina decat in zonele turistice.Cum ti se pare traseul la care faceam referire?

 45. andreipop says:

  Scuze, dar nu am inteles. Kavala este pe continent, de aici se ia ferry (sau stai in kavala? :P)

 46. Green says:

  Drumurile de la Nova Zagora spre Svilengrad sunt foarte proaste, deci mare atenție la GPS pentru că vă bagă pe drumuri unde veți merge cu 30km/h. Hărțile IGO pt Bulgaria sunt foarte imprecise, nu vă bazați pe GPS. În Bulgaria nu există borne kilometrice iar indicatoarele rutiere sunt rare. În general drumurile naționale sunt proaste dar puteți prinde și porțiuni bune. Bulgarii circulă ca nebunii și vă pot pune în pericol.

  Drumul de la Svilengrad către autostrada grecească e liber, fără prea mare trafic însă sunt multe porțiuni cu gropi. În Grecia pe cei 160km de autostradă nu există spațiu de servicii, nu există benzinărie, nu există WC în schimb pot exista poduri cu gropi și rosturi de dilatație. Feribotul costă de regulă 16E pt automobile mai mici de 4.25m și 3E de pasager, precizați la casă dacă aveți mașină compactă. Pe insulă prețurile sunt ușor mai mari ca pe continent dar nu exagerate. Insula este superbă, plajele sunt de neimaginat, vă recomand Plaja de Marmură (Saliara)se ajunge mai greu la ea dar merită.

 47. Green says:

  Pe insulă benzina era 1.72E la Aegean și tot cam pe acolo la BP. Pe continent găseai și cu 1.67E dar de regulă era 1.7E.

 48. Green says:

  Bună, dacă te duci pe Svilengrad găsești benzinării (Lukoil) la marginea orașului dar trebuie să te abați puțin de la drum. În Bulgaria benzina e mult mai ieftină decât în Grecia, recomand plinul mai ales că pe autostradă în Grecia nu sunt benzinării.

 49. Liviu says:

  Salut,

  Comparativ cu anul trecut vad ca ai pus drumul catre Svilengrad prin
  Razgrad – Targovishte – Kotel – Yambol – Elhovo – Svilengrad
  Este mai bun decat cel prin Veliko Tarnovo – Stara Zagora?

 50. Bogdan says:

  Salutare….sambata acum plec si eu in grecia pe insula corfu…. As vrea si eu sa stiu daca gasesc statii gpl in corfu sau undeva in apropiere de igumenitza inainte sa ma urc pe bac sa apuc sa fac plinul. A fost cineva acum 2-3 luni si zicea ceva de igumenitza ca ar exista statie gpl si ca in corfu au zis cei de la benzinarie k in 10 zile trebuie sa bage si in corfu. A fost cineva de curand? Stiti daca au bagat in CORFU GPL? Multumesc mult

 51. claudiu says:

  Imi pare rau ca trebuie sa spun, insa cea mai mare teapa pe care am luat-o a fost aceea de a citi acest post si urma traseul Razgrad – Targovishte – Kotel – Yambol – Elhovo – Svilengrad

  Probabil autorul postului vorbeste din auzite, daca ar fi mers pe acest traseu ar fi avut mila de noi.

  Pe scurt, drumul pe distante destul de mari, chiar daca nu are gropi (desi sunt multe locuri unde sunt chiar gropi) este denivelat, mergi stresat la maxim pentru ca nu stii cand urmeaza o “trambulina”.
  Trece, de asemenea, prin niste locuri pe unde nu ai vrea sa treci, orase vai de capul lor, sate de tigani etc etc. Trecerea muntilor este un sir nesfarsit de serpentine pe un drum ingust si denivelat.
  Deci, intr-un cuvant, teapa maxima.

  M-a mancat undeva ca la intoarcere sa zic, hai ma, ca omul pare competent, sa mergem pe acolo.
  La dus am urmat traseul Ruse – Veliko – Nova si a fost superb. Drumul pana la veliko si dupa, impecabil. A fost o distanta scurta <15km de drum mai denivelat si 1km de gropi intr-un sat, insa in rest, un drum extraordinar de bun si aproape pustiu, nu am vazut picior de om, daramite politie dupa Nova Zagora.

  Un alt traseu, la fel de lung ca cel "recomandat" este prin Stara zagora – Harmanli.
  Deci pentru cei care mai citesc, tocmai am mers pe cele 2 trasee, nu exagerez cu nimic si daca vreti sa-l scutiti pe autor de multa carne in frigider, evitati traseul recomandat de el si mergeti cu incredere fie pe Veliko – nova zagora, fie pe Veliko-Stara Zagora-harmali.

  Numai de bine si vacanta frumoasa.
  PS. Pentru autor: Imi pare rau ca trebuie sa te nasolesc atat de rau, insa pe bune, chiar ai scrantit-o urat cu recomandarea asta. Nu-ti poti imagina ce nasol a fost drumul la intoarcere. Asta e, mai greseste omul.

 52. claudiu says:

  Green, eu tocmai am fost pe acest traseu, nu stiu pe unde te-a bagat pe tine GPS, dar in afara de o portiune de mai putin de 10km de drum denivelat si una de mai putin de 1km cu gropi intr-un sat, in rest am mers pe o sosea ultra neteda pana la Svilengrad. Destul de ingust, dar neted, fara gropi, am mers cat s-a putut de tare tinand cont de serpentine. Ca recunoastere, acest drum, la un moment dat se lateste urias de mult in ceea ce cred eu ca este o pista de aterizare. Deci nu stiu pe unde te-a bagat, insa eu am mers foarte bine pe traseul acesta.
  Fata de cel recomandat aici, prin targoviste, kotel, etc, care e o mizerie incredibila, asta e giugiuc.

 53. andreipop says:

  Salut Claudiu, nu e nicio problema cu nasolitul 🙂 chiar imi pare bine ca ai postat.

  Ideea este ca eu am propus 3 trasee, problema cu traseul de care zici tu “traseul Ruse – Veliko – Nova si a fost superb” este pur si simplu infernal in sezon, extra-sezon… trafic, politie, etc.

  Partea de care zici 1km de gropi, anul trecut erau 10-20 km care se faceau in mai mult de o ora – o ora jumate (poate chiar mai mult daca adaugi trafic).

  Denivelarile sunt mult mai ok decat craterele, banuiesc ca nu ai patit nimic la masina.

  Tigani .. da stiu sunt sate dubioase dar nu ai nicio treaba cu ei 🙂

  Poate ne zici cat ai facut la dus si la intors.

 54. alexxx says:

  M-am intors si eu ieri din thasos, la dus am mers pe Sofia (a trebuit sa las ceva acolo) si la intoarece am mers pe Targovishte dar sincer nu am fost stresat, mai mult ma minunam ca nu este nimeni pe strada ! (eu am fost cu un logan, denivelarile nu au fost deranjante)

 55. claudiu says:

  Salutare. Nu stiu ce sa-ti spun, decat ca traseul pe care l-am facut la dus, cel pe Veliko-Nova l-am parcurs cam in 11 ore din Campina. Pana la Veliko Tarnovo au fost asa, sa zic mereu cateva masini in fata. Dupa Veliko am fost aproape singur pe drum. Dupa Nova Zagora am alergat ca nebunul singur pe serpentinele despre care vorbeam.
  Tot drumul am avut senzatia deci de tara cam pustie, politie am vazut un echipaj pana in veliko undeva.

  Cu privire la cratere. Au fost mai putin de 1 km intr-un sat unde am crezut ca m-a ratacit GPS-ul si era cat pe ce sa reconfigurez, din fericire am inaintat si am trecut rapid de ele. Drumul denivelat a fost sub 20 de km si nu mi-a dat senzatia ca ar fi fost plombat foarte tare, deci tare mi-e teama sa nu vorbim de drumuri diferite. Din pacate nu am avut harta cu mine, am mers “in orb” dupa GPS.
  Deci ca rata de nervi/km2 – in afara de panica din satul cu gropi, a fost aproape de 0.

  La intors am facut la fel, insa am tras de masina mult mai nasol. Adica pe drumuri unde imi clantaneau dintii in gura si eram in pericol (imi asumam pur si simplu riscul) sa decolez din cauza rampelor si trambulinelor din sosea, am tras cu 90-110, desi sincer, nu era drum de asa viteza. Am nimerit pe niste centuri ale oraselelor alora dubioase cu super cratere, deci slalom. Ca trafic, pe aici super trafic, tir-uri, camioane, tractoare, tot tacamul. Deci per total, fata de primul drum, mi-am solicitat articulatiile la maximum. Si nu ar fi fost asta problema, insa la capitolul stress/incordare la volan/oboseala condusului, am venit pe branci acasa. Mi s-au relaxat fesele si am eliminat morcovii cred abia a doua zi… :))

  Deci serios, si subiectiv si obiectiv vorbind, drumul de dus nu l-am simtit, ca sa nu mai vorbesc ca pana in Nova am tinut-o tot intr-un “wow!” (peisaje, campuri de lavanda, natura, drum ca lumea) iar la intoarcere m-a deprimat total, de la “peisajele urbane” infioratoare pe alocuri, drumul care imi putea “servi” o rampa periculoasa la orice pas, aglomeratie ca la balamuc, deci nu stiu ce sa zic nici de treaba asta cu aglomeratia, pe aici a fost chiar foarte aglomerat si am mers la aceleasi ore.

  Na, acum voi faceti cum vreti, eu mi-am adus cei doi centi.
  Cum ziceam, daca va e frica de bucatica de dupa Nova, puteti incerca prin Stara Zagora – Harmanli. Are aceeasi lungime ca cel prin Targoviste – Razgrad.

  Deci in ambele sensuri am facut la fel. Doar ca la dus, am mers cu frica in san, respectand semnele de circulatie, pt ca eram cam singur pe sosea, iar al intors nu am mai respectat nimic, eram in stare sa dau 5 spagi numai sa ajung mai repede la Ruse, deci am mers lunga cat a permis calitatea drumului, plus ca m-am mai luat dupa unul si dupa altul care mergeau mai tare. Dar daca respectam limitele, faceam mai mult pe aici.

  Drum bun si vacante superbe. BTW, Thassos a fost absolut splendid in perioada asta. Plaje doar pentru noi, nu tu harmalaie, nu tu tiganie (desi 90% din turisti erau romani). Mi-a placut mult si nu este exclus ca la anul sa ma duc tot acolo. Neaparat pe Veliko – Nova Zagora insa :)))
  Pa, v-am pupat.

 56. claudiu says:

  Au fost si portiuni unde nu era nimeni pe strada. De la svilengrad de ex pana la intersectia cu drumul care duce la topolograd (sau asa ceva). De fapt daca o luai inainte pe drumul asta, ajungeai in nova si in veliko, asta e drumul pe care am venit eu.
  Daca nu te-au stresat denivelarile atunci ce sa zic, e tare Loganul, sau ai mers relativ incet, ori nu ai o perceptie atat de acuta a riscului (poate esti mai tanar 🙂 Insa, altfel, daca mergeai chiar cu 100 si nu erai atent maxim la semne (ca le semnalau pe alea nasoale), era treaba de rasturnare. Aproape jumatate din drum a fost denivelat, fata de celalalt, doar max 5%

 57. catalin lungu says:

  salut Claudiu, te rog detaliaza putin traseul spre svilengrad :ruse,veliko,nova zagora, ? duminica o sa plec spre Kavala;

 58. Adrian says:

  Salut, am inceput sa analizez variantele de traseu pentru ca o sa plec si eu cu masina in Thassos in august. Ce parere ai despre varianta asta de traseu (combinata): Ruse-Veliko-Stara Zagora dupa care Harmanli-Svilendgrad-Soufli-Alexandropouli-Keramoti ? Pe prima parte foloseste varianta mai buna de drum prin Veliko, iar apoi pe a doua parte evita drumul de munte prin Zlatograd-Xanthi si merge pe autostrada.

 59. andreipop says:

  Salut Adrian, este o varianta cu siguranta dar asta este traseul spre Samothraki (pentru Thassos cam ocolesti).

  Fata de traseul de care zice claudiu (velike – nova zagora) ai 130+ km, in cazul in care claudiu este 100% convins ca partea de cratere este doar de 1km atunci recomand si eu tot traseul ala.

 60. andreipop says:

  Claudiu daca esti 100% convins ca portiunea de cratere unde mergi sub 2 km la ora este doar de 1km sau domnii bulgari au reusit sa repare drumul ala te rog sa detaliezi si o sa updatez postul cu varianta prin Veliko, evident cu mentiunea ca in iulie – august este aglomerat.

  Traseul pe Targoviste pentru care m-ai “nasolit” 🙂 este recomandat doar ca ocoleste traficul si indiferent cu ce viteza mergi scoti cam acelasi timp. Important pentru mine la un drum lung este sa merg constant, pur si simplu nu-mi place sa stau in cozi de asta am si gasit acest traseu.

  Daca poti detalia traseul pe Veliko o sa-l includ in post cu toate detaliile.

  *Denivelarile de pe varianta 2 nu sunt mai rele ca in Romania (sunt asemanatoare: vezi botosani, maramures, bucovina), de asta probabil ca alexxx nici nu le-a simtit 🙂

  mail: pop.andrei2007@gmail.com

 61. Adrian says:

  Pai stai un pic ca sunt confuz. 1) si varianta oficiala nr.2 (Thassos plin Svilendgrad) trece tot prin Alexandropouli, deci tot ocolit, nu? 2) Claudiu, din cate am inteles eu a mers tot prin Svilendgrad (deci tot pe la Alexandropouli), doar ca odata pe Ruse-Razgrad-Targovishte-Yambol-Svilendgrad si a doua oara pe Ruse-Veliko-Nova Zagora-Svilendgrad sau Ruse-Veliko-Stara Zagora-Harmanli-Svilendgrad. Adica cu alte cuvinte in oricare dintre variante, partea din Grecia a fost cea prin Soufli-Alexandropouli-Keramoti (pe autostrada care da acces si pt Samothraki). Nu?

 62. Adrian says:

  Intrebare pe alt subiect decat comment-ul precedent: la ducere, rovigneta pentru Bulgaria se cumpara din benzinaria Shell de la 2 km de vama, unde se poate plati cu Eur/Ron/Leva/Card, corect? Dar la intoarcere, de unde se poate cumpara rovigneta de Bulgaria la intrarea prin Svilendgrad? Dar prin Zlatograd?

 63. andreipop says:

  Varianta 1 “oficiala” este: Bucuresti – Ruse – Veliko Tarnovo – Stara Zagora – Haskovo – Zlatograd – Xanthi – Keramoti – Thassos

  (dupa parerea mea cea mai ok)

  Scuze, acum am inteles ca te refereai la Varianta 2. Nu am incercat varianta propusa de tine dar pare ok! Dar varianta 1 de ce nu-ti face cu ochiul ? 🙂

 64. andreipop says:

  Pai daca stai 2 saptamani, iti faci vigneta pe 2 saptamani si aia e (sincer la intoarcere nu am cumparat niciodata vigneta)

 65. Adrian says:

  Pai din tot ce am citit si cautat pana acum, drumul intre Zlatograd si Xanthi este exact ca Transfagaraseanul intre Vidraru si Balea: 60km in 2 ore, gropi pe alocuri, si vulnerabilitate foarte mare la vreme: daca vine o ploaie cu volum de apa mai mare sau o furtuna cu vanturi puternice, cad pietre, noroi, aluviuni, copaci rupti si drumul se blocheaza 1-2 zile pana cand intervine cineva. Este chiar asa?

 66. Adrian says:

  Pai vigneta pe o saptamana = 2,5EUR si pe 2 saptamani = 5EUR? In cazul asta intr-adevar, merita luata de la Ruse pe 2 sapt. Stau 7 nopti, deci 8 zile, adica exact cat sa nu ajunga una pe o saptamana:)

 67. andreipop says:

  Nu este exact ca TF-ul de la noi, dar e drum de munte destul de greu. Gropi nu exista pe acest drum (cel putin nu existau).

  Drumul este facut cu fonduri UE deci este destul de protejat si la ploi, blovani, etc … oricum este ceva mai obositor asta e clar.

 68. cristi says:

  Salutare! Sper sa nu va enervez, dar m-ati zapacit cu atatea trasee :). Mai spuneti-mi si mie va rog, inca o data, care ar fi cel mai bun traseu Romania-Atena. Eu sunt din Galati, pot sa ies fie pe la Vama Veche, fie pe la Giurgiu. Mi-e oarecum indiferent. Ceea ce ma intereseaza cel mai mult e sa fie drumul cat mai bun, fara gropi, chiar daca e mai lung (ma refer la partea cu Bulgaria)
  Multumesc

 69. Green says:

  Am văzut și eu pista improvizată pe drum. Și noi aveam o porțiune asemănătoare pe A1.

  GPS-ul meu m-a băgat pe drumuri proaste rău, a zis el că e mai scurt! Am mers pe o porțiune cu piatră cubică, pe alta cu gropi.. iar la greci am prins lucrări pe E85, pe o porțiune de 15km.

 70. ionutz says:

  Este ok drumul si pe partea asta, noi am plecat anul trecut din Constanta si am facut 14 ore pe drum (cu tot cu pauze)

 71. Adrian says:

  unde e linkul catre atlas…? parca la un moment dat era si un link catre un atlas rutier europa pe aici…nu mai este?

 72. Stefan says:

  Pe varianta 1, Zlatograd, unde se poate alimenta inainte de iesire la greci? Si sa se accepte si plata cu card.

 73. Mocanu Laurentiu-Stefan says:

  Am si eu de facut acest drum si as avea o intrbare.
  Este vreo sansa ca de la intrare in Bg. pana la Shell sa ma opreasca politia sa ma intrebe de bgvigneta?
  In ideea in care vad ca ati spus mai sus ca mai bine iei vigneta de la shell si sunt vreo 7 km pe harta de la intrarea in Bg pana la shell.
  Multam pt raspuns.

 74. Adrian says:

  Salutare, ce stiti despre drumul prin Grecia pe varianta Svilendgrad? Sunt lucrari pe E85 sau pe bucata de 160km de autostrada?

 75. Giorgiana says:

  Si eu sunt interesata de cum e drumul pe varianta Svilengrad si ce benzinarii recomandati. Multumesc! Drum bun tuturor si vacanta placuta!

 76. andreipop says:

  Nu sunt 7km, sunt in jur de 2km (poate 2km+). Am mai zis si mai sus, noi am trecut prin BG de 15-20 de ori si nu am vazut politie in acesti 2km asa ca nu ai de ce sa-ti faci griji ! Drum bun si asteptam impresii din vacanta 🙂

 77. Cristi says:

  Am trecut joi pe la Ruse. Am vrut sa cumpar vignieta de la Shell. Acolo mi-au cerut 7 euro. Citisem pe aici ca este 2,5 euro. Asa ca nu am cumparat, am riscat si am mers mai departe. Dupa cativa km este un alt peco, nu mai tin minte cum se cheama. Acolo mi-au cerut 10 euro si mi-au mai dat restul cateva leve (10 parca). Oricum, pe toata distanta asta, de la Ruse inca vreo 4-5 km cred, nu m-a oprit nimeni.

 78. Stefan says:

  Nu inteleg cum sa ceara 7 euro daca pretul e 2.5, mai ales la o benzinarie de firma. Ai facut schimb valutat si poate de aceea ca ai luat teapa?

 79. andreipop says:

  Probabil a ramas pretul gresit aici, acum cred ca e 7 euro vigneta, eu anul asta mi-am luat vigneta pentru un an si am platit 68 leva. O sa updatez si eu pretul cand ma intorc in Romania ma opresc la Ruse si vad exact cat e !

 80. Cristi says:

  Schimb valutar nu am facut in mod expres. La peco am zis ca platesc in euro iar ei mi-au cerut 7 euro. Acolo aveau afisat si cursul, 1 euro-1,9 leva. Cam pe 31 iulie ma intorc acasa, iar cand ajung in Bulgaria o sa cer sa platesc cu cardul. Sa vad atunci cati bani o sa-mi retraga de pe card.

 81. andreipop says:

  Din experienta mea cand vrei sa platesti cu euro ei cer ac suma 🙂 Oricum ma mir ca la Shell au facut asa ceva, dar asta e. Sigur nu te-ai oprit la un chiosc mai mic pe partea stanga la aproximativ 1.6 km de vama ? acolo poti sa platesti si in ron dar fara chitante etc

 82. Cristi says:

  Sigur a fost Shell primul peco. Al doilea nu mai tin minte exact. Posibil sa fie Lukoil. Cand ajung la masina ma uit pe bon (daca voi intelege ceva :))

 83. andreipop says:

  Nu cred ca intelegi ceva 🙂 Lasa detaliile astea de 2-3 euro si have fun in vacanta 🙂 Poate ne trimiti si niste impresii de pe acolo, vezi ca avem recomandate pe blog taverne, plaje, etc (dar banuiesc ca te-ai documentat deja ce si cum)

 84. sebastian says:

  foarte misto detalierea…iar pdf.ul este exact ce trebuie!…in seara asta plec spre Grecia. am luat mura-n gura toate detaliile fara sa ma mai chinui sa le caut! multumesc, prietene!

 85. andreipop says:

  Cu placere. Drum bun si vacanta placuta 🙂

  Poate cand te intorci revii cu detalii noi, impresii, etc !

 86. STEFAN says:

  Ok, acum ne-am intors si noi din Thassos. Tipul de la shell nu m-a lasat sa platesc cu card pentru vigneta decat pentru celelalte chestii cumparate. M-a taxat cu 7 euro si mi-a dat un bon pe 10 leva. La intoarcere am vazut la vama ca e scris ca vigneta costa 5 euro. Asta e.

 87. STEFAN says:

  Abia ne-am intors de pe insula, o sa scriu catva impresii.
  Ne-am dus pe varianta Zlatograd (conform traseului lui Andrei). Din vama Giurgiu pe la ora 3 AM duminica. Pe intregul traseu am mers linistit, nu am intalnit absolut nici un echipaj de politie, si nici aglomeratie. Sectiunea Dzebel-Zlatograd-Xanthi este foarte grea. Plin de curbe si pe partea bulgareasca si denivelari. Ca parere persoanala nu este atat de frumos peisajul incat sa merite sa soliciti masina in asa fel cum se solicita pe acel traseu si nicioadata pe timp de noapte! In fine, de la Ruse pana la Keramouti am facut 9 ore, am alimentat la Rompetrol Kardjali unde se poate plati cu cardul, nu am vrut sa risc cu benzinariile no-name din Zlatograd.

  La intoarcere am ales traseul: Keramouti-Alexandropuli-Svilengrad-Madrets-Novoselets-Nova Zagora-Gurkovo-Veliko Trnovo-Ruse. (traseu generat de GPS). Cu exceptia zonei Madrets unde sunt cratere si denivelari imense drumul a fost ok, cu denivelari minore, neaglomerat, am vazut un singur echipaj de politie la Gurkovo. Din Keramoti am pornit sambata la ora 12.30 si am ajuns la Ruse la 20.00
  Am alimentat la Svilengrad (Euro Oil, pe partea dreapta a traseului). Se accepta card si nu am avut probleme cu calitatea benzinei.

  Daca ar fi sa mergem din nou in perioada urmatoare as alege cu incredere acest traseu.

  In concluzie, nici drumurile nici tara (Bulgaria)nu ni s-a parat asa de sumbra cum am mai auzit, se poate merge linistit, si merita sa mergem pentru ca Thassos e o insula superba, care merita descoperit cu masina (si nu numai). Sunt zone (ex. giolla) in care poti sa ajungi doar cu masina.

 88. Mocanu Laurentiu says:

  Am ajuns in thassos grecia, neam cazat la hotel dimitris in golden beach vom plati 420euro pe 7 nopti cu mic dejun, ac si net peste tot.
  Am venit pe traseul prin sofia seres keramoti, a fost ok nu foarte liber(destui destepti) dar neam descurcat mergand 90% legal sa scoatem 11,30 ore cu tot cu popasuri(destule pene de tufis).
  Am dat 5 euro pe bg vignete la lukoil pe o saptamana, nu aveau pe doua saptamani dar asta e(am vrut sa iau de la shell da nu au vrut sa platesc cu cardu si nici euro nu au acceptat asa ca am mai mers un pic pana la lkoil ,nu depasiti lkoil dupa shell ca nu am mai vazut alta benz.)
  Scz de caligrafie ceva mythos sa lipit de mine
  Alte detalii intrebati

 89. Giorgiana says:

  Noi plecam maine dimineata cu oprire la Balchik si de acolo am ales traseul Balchik-Burgas-Stara Zagora-Dimitrovgrad-Harmanli-Svilengrad-Alexandroupolis-Keramoti, doar pe drumuri europene, pentru ca nu vrem sa avem surprize neplacute pe drumuri nationale pe care nu le cunoastem. Este prima iesire din tara cu masina, asa ca, tineti-ne pumnii! Vom reveni cu detalii despre drum la intoarcere.

 90. Cristi says:

  Salutare
  M-am intors din Atena. De fapt am ajuns pana in Sami-Kefalonia. Daca pot sa va ajut cu ceva informatii…va stau la dispozitie.

 91. miro says:

  Va rog frumos,ma poate ajuta cineva cu un traseu Craiova-Thassos cutrecere pa podul de la Calafat! Multumesc mult!

 92. oana says:

  vreau sa ma duc pe varianta: Ruse-Veliko-Stara Zagora- Smineonovgrad-Svilengrad-soufli-komotini-Chrisoupoli….am mai fost acum 3 ani pe traseul asta si mi s-a parut ok…sunt 695. ne ducem cu rulota si cred ca e mai usor traseul asta decat cel scurt…nu? ce sfat aveti?prin sofia-kulata nu as vrea sa ma duc…

 93. oana says:

  🙂 pai asta ma gandeam si eu….ca e drumu f prost…am fost de 2 ori in thassos si akm ma duc a 3-a oara…m am dus si m am intors pe trasee diferite de nici nu cred ca le mai nimeresc :)) cert e ca cel prin svilengrad mi s a parut mai ok…si dupa cei 300 km prin grecia nu iti fac probleme…

 94. andreipop says:

  Pe prima varianta problema principala sunt muntii 🙂 Oricum frumos cu rulota. La ce camping stai ?

 95. oana says:

  ma duc la golden beach….mi se pare cel mai frumos…si zona frumoasa..si plaja…si localuri…si tot 🙂

 96. baloane says:

  Salut ! Am parcurs Bucuresti – Atena ( respectiv Pireu ) cu un Golf 1.6 tdi 90 cp. consumul mediu a fost 5,2 l / 100 km ( nu poti sa nu o calci la greci ), distanta aprox 1450 km ( Buc , ruse, sofia, blagoevgrad, salonic, atena ) . Am consumat putin peste 2 rezervoare, adica peste 100 l de motorina. La greci distanta e cea mai mare si se merge pe autostrada care cu cea mai mare sinceritate ( TE ARDE LA NANAU – pe bune )am platit pe taxe de autostrada undeva in jur de 30-35 Euro intre salonic si atena. Concluzia: poti sa iti iei cat combustibil vrei ( e drept ca te va costa mai putin combustibilul ) , iti cresc cheltuielile datorita taxelor de autostrada.

 97. Stefan says:

  Bravo,super ,fabulos !!! NOTA 10 + cel mai complet ,,ghid,, despre Thassos ,eu personal am fost de 3 ori in acest colt de rai de pe pamant .

 98. cristi says:

  Multumesc Baloane ptr raspuns. M-am si intors deja din Atena. Cred ca dintr-o greseala i-am prezentat un sumar al calatoriei direct pe mailul personal al lui andreipop. Taxele de autostrada de la Salonic la Atena au fost cam 24 euro dus si 24 intors. Dar macar a fost autostrada, cu mici portiuni in lucru. Faza naspa e ca din Atena am plecat in Killini (am trecut cu feribotul spre Kefalonia). Pe portiunea asta de la Atena la Killini este o sosea normala, cum sunt la noi drumurile nationale si are multe zone in lucru. Deci dupa ce ca nu e autostrada mai cer si bani :)) – cam 9 euro dus si 9 intors. Aici grecii chiar ca au fost nesimtiti :))

 99. Adddd says:

  Ceva doritori sa mearga in thassos in perioada 19-25 august si as mai avea loc pentru 2 persoane? Se mai impart din costuri 😀

 100. Vali says:

  F bun ghidul!! Felicitari pt efortul depus, jos palaria!

  Multumesc!!!

  (La calcule in excel cred ca ai exagerat un pic cu costul total) 2500 KM? Pt ce ai calculat atat?

 101. andreipop says:

  Mersi Vali pentru aprecieri ! XLS-ul pe care il descarci are diverse valori, ce ai descarcat tu probabil nu sunt pentru Thassos – in casutele din xls trebuie doar sa completezi valorile in functie de destinatie (cred ca era setat pentru atena) 🙂

 102. Vali says:

  Ok, multumesc pt detalii! 🙂

  Asa ca un feeling..Bulgaria cred ca nu este f sigura, si mai multi cunoscuti mi-au zis ca au niste drumuri nationale de te doare capul..si intunecate etc, cred ca n-ar strica sa-mi iau vreun Ak-47 la mine?

  Ce zici? 🙂

 103. andreipop says:

  Sincer, nu ai de ce sa-ti faci probleme ! Chiar nu ai … uite si tu cata lume merge pe acolo. (noi am fost de foarte multe ori, cred ca am ajuns la 20+ si nu am avut nicio problema, nu am fost opriti de politie sau mai stiu eu ce).

 104. Cristi says:

  Nu e chiar asa. Probleme mai apar, in sensul ca politia opreste masinile fara motiv. Si asta nu o zic ptr ca am fost oprit eu. Erau oprite foarte multe masini. Practic cate puteau duce ei :). E bine ca pe lista de cheltuieli sa fie trecuti si cca 30 euro ptr militieni. Ptr ca in final nu iti fac nimic, doar cauta si ei ceva ca sa aibe motiv sa iti ceara o mica spaga. In legatura cu drumurile, nu stiu daca mai apar cazuri de talharii cum citeam inainte, dar cred ca e indicat ca Bulgaria sa se parcurga pe lumina. Ceea ce mi s-a parut comic e ca erau foarte multe prostituate pe sosele iar intre ele plasat cate un echipaj de muilitie care asteptau pe margine in masina. Concluzia pe care am tras-o….militienii bulgari au cate doua meserii 🙂

 105. Rami says:

  Buna!
  Plecam in noaptea 24-25 aug catre Thssos. Dorim sa mergem pe drumul prin Orestiada, Soufli. Alexandroupolis si am avea nmevoie de o informatie: cat costa autostrada?
  Multumiri.

 106. Rami says:

  Multumesc mult, Stefan!
  Acest tarif este pt intreg tronsonul parcurs de noi?
  Stii cumva cati km vom merge pe autostrada si care este limita max. de viteza?

 107. madalina says:

  Buna Andrei!
  Imi poti recomanda, tu, sau altcineva, un loc de oprire peste noapte?Calatoresc cu parintii si fetita mea, si as vrea sa facem drumil in doua, eventual in prima parte mai mult.Ar fii vreo varianta de popas, un hotel, pensiune, ceva?
  Multumesc!

 108. madalina says:

  Buna!
  Traseul este prin Veliko Tarnovo Stara Zagora Svilnegrad Ormenio.Am inteles ca Stara Zagora ar fii mai mare, si am putea gasi cazare, dar nu stiu cat facem exact pana acolo si mai ales cum se prezinta.Noi am vrea sa mergem pe lumina, vom pleca maxim la pranz, sa ajungem pana seara, si sa ne continuam drumul dimineata, pe la 4-5.Am zis sa parcurgem cat mai mult in prima zi, am inteles ca de la granita cu Grecia nu mai este f mult.
  Multumesc de ajutor!

 109. andreipop says:

  Am inteles, eu ti-as recomanda asa:

  Daca pleci pe la pranz poti sa te opresti in Veliko Tarnovo (practic este la jumatatea traseului), de aici mai ai aproximativ 6 ore pana la destinatie 🙂 Veliko Tarnovo este chiar un obiectiv turistic deci poti sa consideri ca face parte din vacanta nu doar odihna pe drum.

  Cazari gasesti aici: Veliko Tarnovo

 110. Florin T says:

  Salut Andrei, ma bucur ca am dat de ghidul tau pentru a ma pune la punct cu niste informatii pretioase. Am fost de cateva ori in Grecia, cu serviciul, mereu pe traseul clasic (centura Sofiei)…luni o sa plec in concediu, in Thassos, cu masina personala care este destul de joasa si pentru care as prefera orice traseu atata timp cat drumurile sunt foarte bune…crezi ca m-ar avantaja –

  Bucuresti – Ruse – Razgrad – Targovishte – Kotel – Yambol – Elhovo – Svilengrad – Orestiada – Soufli – Alexandroupolis – Komotini – Xanthi – Crhisopoli – Chrisochori – Nea Karya – Keramoti , avand in vedere ca e autostrada?

  Multumesc !

 111. andreipop says:

  Salut si mersi !

  Traseul ales de tine are denivelari, nu sunt gropi, nu sunt cratere dar sunt denivelari (se poate merge cu 90 100 km/h).

  Prima varianta prezentata aici este foarte ok din punct de vedere al drumului dar prin munti 🙂 Mai mult de atat acum vad ca google-ul arata 8h 30 minute (probabil ca drumul s-a mai largit / imbunatatit).

  Pe partea cu Veliko Tarnovo drumul este ok dar exista o portiune de cratere unde poti pierde o ora.

  In locul tau as alege prima varianta (mai ales ca din cate vad esti un sofer experimentat).

 112. Dragos says:

  Google nici macar nu arata un drum circulabil intre Zlatograd si Xanthi, in realitate drumul este mai mult decat acceptabil, iar pe partea din Grecia sunt doar vreo 30 Km de drum mai ingust.

  Pe de alta parte dpdv al meu nu google NU este o referinta buna pentru timp.
  Dupa ce mi-am pus traseul pe GPS fata de timpul calculat am reusit sa scot cam 1.5 ore mai putin(functie de cat vrea fiecare sa depaseasca limitele de viteza din Bulgaria respectiv Grecia). Asta s-a intamplat si la dus(~750 Km) si la intors(~600 Km) pe 2 trasee diferite.

 113. Dragos says:

  Eu am ales Stara Zagora pentru ca mi-am propus sa merg pe drum european(si nu pe drum national prin Nova Zagora, posibil sa fie mai scurt in schimb ).
  Eu am mers prin Ruse, Stara Zagora, Haskovo, Svilengrad, Alexandroupolis, Keramoti, traseu de 750 Km; se poate scurta pe drumuri nationale un pic …probabil 50 Km sau mai mult.
  GPS-ul spune ca este traseu de 13.5 ore respectand toate limitarile de viteza.
  In functie de cum merge fiecare sofer si numarul de stationari timpul poate scadea mult(eu personal am scos 1.5 ore).

 114. Vali says:

  Salutare din nou, o sa va povestesc pe scurt traseul pe care l’am urmat eu spre Grecia si privelistea vazuta pe drum si in vacanta..(in Thassos).

  Am urmat traseul asta: Bucuresti – Ruse – Veliko Tarnovo – Stara Zagora – Haskovo – Svilengrad, – Souli – Alexandroupolis – Keramoti – Thassos, chiar daca unde inainte de Stara Zagora trebuia sa trecem un pod, iar culmea acesta era inchis (era in jur de 3:00 AM) si oarecum ne’am abatut un pic de la traseu..drumurile in Bulgaria vreau sa spun ca au fost oribile, neasfaltate, nesemnalizate..numai paduri si camp pustiu..mai mult de 70′ KM nu prea ai cum sa’i dai..si asta in locuri bune, din gand in gand asa mai prinzi cate o portiune sa’i dai gaz la 130 km, ca in rest..50’70 km :), am facut 380 km prin bulgaria in 7 ore..horror!!

  Plus ca sunt muntii aia, cu serpentine, de care zici ca nu se mai termina..ma rog in Grecia cu totul alta viata, dar culmea, nu sunt benzinarii pe autostrada..

  In rest Thassos, este o statiune de familisti si varsta a treia..o recomand persoanelor care indeplinesc criteriile 🙂

  Salutari,

  Drum bun va urez!

 115. Nico says:

  Salutare tuturor,

  Ma puteti ajuta si pe mine cu un calcul estimativ cu toate taxele privind traseul Bucuresti- Thassos, inclusiv taxe de drum-daca este, feribotul, vigneta etc?
  Vreau sa merg in perioada 9-14 septembrie, ati mai fost in per asta, aveti idee cum este vremea?
  Recomandari de cazare cu demipensiune?!

  Multumesc 🙂

 116. Dragos says:

  Pe acelasi traseu am mers si eu dar nu pot spune ca drumurile au fost oribile, neasfaltate si nesemnalizate si ca a trebuit a merg numai cu 50..70 Km/h.Este o exagerare.
  La intoarcere am ales drumul prin munti de 600 Km si nici ala nu a fost neasfaltat si nesemnalizat, singura problema a fost ca am intrat in orsul Xhanti care are drumuri ffffff inguste si am iesit ffff greu, in conditiile in care nu am vrut sa fac ce imi spunea GPS-ul.
  Este adevarat ca in loc de smoala de la noi ei au ales sa puna si piatra pe stratul de rulare, care se gaseste si la noi pe unele drumuri.
  Daca la noi gesesti un indicator de curba periculoasa din cand in cand, numai cand te rastorni daca viteza este prea mare, la ei exista limitari de viteza conforme cu dificultatea drumului pentru cei care vor sa le vada.
  Este drept ca noi vrem sa mergem cu viteze mai mari cum suntem obisnuiti aici numai ca la ei limitarile sunt sub cele de la noi.
  La noi un traseu de 400 Km care trece prin fiecare sat cu limitari de 50 Km/h in cat timp se face???
  La ei pe acest traeu nu sunf foarte multe localitati si drept urmare fiecare sofer este liber sa calce acceleratia cat doreste sau cat este in stare pe drumurile lor.
  Este simplu sa vorbesti fara argumente …….
  Si inca ceva, exista locatii unde poti sa iti petreci noaptea sau daca nu mai bine cluburle de fite din Mamaia daca asta este referinta …

 117. Adrian says:

  Salutare, m-am intors si eu din Thassos si am sa va dau ce informatii noi am (care nu se gasesc deja scrise pe aici). Am mers cu masina pe traseul 1 (Buc-Giurgiu-Ruse-Veliko-Stara Zagora-Haskovo-Kardzhali-Zlatograd-Xanthi-Keramoti). M-am intors pe 28 August, ca referinta pentru preturile care le dau. Taxe: Pod Giurgiu = 26RON la dus, 2EUR la intors. Vigneta Bulgaria: 10leva sau 5 eur pe 1 saptamana; teoretic ORICE benzinarie trebuie sa aiba (lege); de asemenea prin lege ai voie sa mergi 25km de la granita fara vigneta (se considera ca esti in cautarea ei – urmeaza sa o cumperi); nu poti lua doua vignete de o saptamana in prelungire in aceiasi zi (o vigneta nu poate avea data de inceput mai departe de o saptamana fata de data cand a fost vanduta); nu poti lua doua vignete pe acelasi bon de casa; vigneta se gaseste la tarabele de la granita (nerecomandat) sau la benzinariile ce urmeaza imediat dupa granita (in zona Ruse sunt cel putin 3); la benzinarie se poate plati cu EUR, Leva sau card. Vigneta pe o saptamana este roz, ca referinta. Atentie, vigneta nu este valabila daca nu o lipiti pe parbriz! La intoarcere pe varianta asta de drum se gaseste vigneta chiar la granita GR-BG (ghereta oficiala – vinde vamesul). Ca regula generala: benzinariile/magazinele din BG nu accepta plata cu cash eur decat in zonele apropiate de granita (Ruse, Zlatograd). In rest, doar leva sau cash. Cand platesti cu eur, vei primi rest in leva (Atentie daca schimbi 50eur pentru o ciocolata). Limita de viteza in BG si GR este: 50 in localitate, 90 in afara localitatii si 130 pe autostrada (daca nu exista alt semn de restrictie). Pe bucata de autostrada din GR de pe traseul asta (Xanthi-Chrisopouli) nu se plateste taxa. Feribotul costa 3 eur/per plus masina: 16eur masina mica si 20eur masina mare. Majoritatea masinilor cu care lumea merge in grecia sunt considerate masini mari (passat, octavia, megane, 307sw, 407, etc). Soferul plateste si bilet de persoana (ex: masina cu 4 persoane = 4*3 + 20). Atentie la ferryboat: luati dinainte orarul plecarilor ca sa ajungeti cat de cat la timp; intervalul intre 2 ferryboat-uri poate fi mare (1,45h) si daca ajungi la ora 12 ziua in keramoti si ai de stat 1 ora in soare nu va fi misto. Motorina pe insula: cel mai ieftin 1,359, in general 1,399, cel mai scump 1,499. Pe continent cel mai ieftin am vazut 1,319. Benzina era 1,6-1,7 (nu m-am uitat exact). Atentie ca pe insula majoritatea benzinariilor NU sunt non-stop.

 118. Adrian says:

  Continuare: Drumul. Foarte bun (fara gropi), ca idee au fost mai multe gropi pe Buc-Giurgiu decat pe Ruse-Thassos. Noi am facut 13h in total, din Bucuresti pana in Limenaria, cu tot vama, 2 opriri in Bulgaria plus cautat vigneta pe la vreo 3 benzinarii. Ferryboat-ul l-am prins la fix (nu am asteptat). Drumul nu este dificil, cu o exceptie (vezi mai jos). Drumul este fie drept fie cu ceva curbe serpuite, nu foarte stranse (pe valea prahovei este mai dificil). Singura problema este la granita BG-GR: imediat dupa vama de la Zlatograd, este o bucata de aprox 5km cu drum bun (fara gropi, asfalt ok, marcaj ok, parapeti ok) dar foarte ingust (o banda jumate PER TOTAL, nu pe sens) si foarte serpuit (nu exista bucata in linie dreapta). Mare mare atentie, 2 masini normale incap una pe langa alta destul de greu (atingi putin boschetii) – ca idee un autocar sau un camion mai mare este gameover acolo, iar vizibilitatea este de maxim 50m pentru ca sunt curbe una dupa alta si nu vezi dupa colt. Asa ca mergeti foarte incet si atent ca sa nu aveti surprize de dupa colt (si ca sa nu li se faca rau celor din spate de la curbe). Dinspre BG drumul este coborare, dinspre GR este in urcare (ceea ce il face si mai dificil). In rest totul OK. In GR indicatoare sunt peste tot, nu va pierdeti. In BG mai bine sa aveti traseul printat la voi; nu va bazati doar pe ce zice GPS-ul!

 119. Dragos says:

  Daca iti pui pe GSP traseul si mai ai in masina harta Bulgaria, Grecia(ambele costa 35 RON, pe langa costul total al sejurului ….) ar fi foarte bine.
  O Harta este mau buna in unele zone decat ce ofera Google(vezi puntul de frontiere BG-GR Zlatograd si Xanthi unde google maps inca nu a aflat de tipul de drum, hartile pentru IGo NQ 2013 sunt mai bune)

 120. Natural says:

  Ma speriasem cand am vazut 470, dar noi plecam din Craiova pe Bechet – Oreahovo – Sofia – Kulata…
  Daca mergem spre Bucuresti cu traseul de 470, se aduna mai multi kilometri decat facem acum 🙂 Spor!

 121. Dana M says:

  Da,intr-adevar,drumul prin vama Makaza este cu vreo 100 km mai scurt si este foarte bun.M-am intors anul acesta in septembrie pe acolo,cred ca la vreo saptamana dupa ce a fost dat in folosinta,si mi s-a parut excelent.Nu sunt asa multe serpentine,drumul este bun,cu exceptia catorva “bucatele” cu asfalt mai prost si unul cu piatra cubica…Oricum,anul viitor, e clar ca tot pe acolo o voi lua…sper doar sa nu fie foarte aglomerat,avand in vedere ca punctul de frontiera este foarte mic,doar cu o singura poarta de acces.I orice caz,va recomand acest drum!!!

 122. Ion C says:

  As dori sa cuplez o vacanta cu 2 destinatii apropriate: Thassos si Samothraki. Astept sugestii cu privire la drum, mai ales la ferry. Din cate stiu nu exista ferry ce leaga cele 2 insule. Multumesc

 123. andreipop says:

  Nici eu nu stiu sa existe o conexiune intre cele 2 insule, dar sincer ti-as recomanda sa le iei pe rand. Mie mi se pare peste mana sa vizitezi Samothraki dupa care te intorci pe continent si iei ferry-ul spre Thassos (sau invers).

 124. Oana says:

  Buna, am o intrebare legata de biletul pt ferry. Noi am fost in septembrie anul trecut si am platit atat la dus, cat si la intors. Am mai gasit si pe un forum info cum ca se plateste doar 1 data, vad ca si tu ai scris in paranteza doar dus… dar la intoarcere era ditamai coada la casa de bilete asa ca ne-am asezat si noi sa platim. Imi poti da mai multe detalii, te rog? Nu retin daca pe primele bilete scria ca se pot folosi si la intoarcere. Multumesc!

 125. andreipop says:

  Buna Oana. Biletul este doar dus (exista si optiunea dus-intors dar evident costa dublu).

 126. Oana says:

  Eu intelesesem ca se plateste doar la dus bilet, iar la intoarcere e gratuit. Am inteles gresit?
  Deci noi am platit pt dus-intors 20euro*2 (masina)+3euro*2 (2 adulti).

 127. Oana says:

  Multumesc (si pt info despre drumul nou, prin Makaza)!
  Nu stiu daca sa ma bucur sau sa-mi para rau (ca am inteles aiurea) 🙂
  Ma si gandeam ca doar noi ca blegii ne-am trezit sa platim de 2 ori …

 128. Victor V says:

  Salut!

  Sunt interesat sa merg impreuna cu sotia pentru 10 nopti in Thassos la inceputul lui septembrie cu masina. Este cineva interesat pentru a impari masina a.i sa reducem costurile?

  Zi minunata!
  Victor

 129. danut says:

  Pot confirma si personal statia cu GPL in Thassos, este singura deocamdata. Pret 0.92 euro.

 130. Manuela says:

  Buna ziua !

  Eu voi pleca sambata catre Thassos , cu masina personala.
  Vreau sa intreb daca mai pleaca cineva.

  Multumesc pentru raspuns.

 131. cami says:

  Salut!
  Noi plecam pe 1 septembrie din Bucuresti spre Thassos. Nu putem imparti masina, caci sunt toate locurile ocupate, dar poate vrei sa mergem impreuna, avand in vedere ca e prima data cand vom traversa Bulgaria.

  Felicitari pentru site! Am gasit aici toate informatiile pentru a pregati vacanta in cele mai mici detalii.

  Victor V June 17, 2014 at 2:10 pm | Permalink
  Salut!

  Sunt interesat sa merg impreuna cu sotia pentru 10 nopti in Thassos la inceputul lui septembrie cu masina. Este cineva interesat pentru a impari masina a.i sa reducem costurile?

  Zi minunata!
  Victor

 132. Gica says:

  Salut, intentionez sa plec in Grecia pe la Makaza spre Igoumenita (masina echipata cu instalatie GPL), intrebarea este unde pot pune gaz pe autostrada (sau in apropiere), benzinarii stiute de voi care au si GPL.
  Multumesc anticipat !!!

 133. Geo says:

  Noi suntem doua familii,cu doua masini,tot in Thassos mergem,pe 1 septembrie,daca sunteti interesati lasati o modalitate de contact.

  Toate bune

 134. Geo says:

  Pe 1 septembrie,doua familii ,doua masini,directie Thassos prin Makaza,cine doreste sa ni se alature va asteptam cu o modalitate de contact

 135. simona says:

  Vrem sa plecam in Halkidiki pe 07 septembrie – o familie – din Bucuresti prin Makaza. Ni se alatura cineva? Ma puteti ajuta cu o harta rutiera a Greciei imprumut? Nu mai gasesc sa cumpar. E-mail: simd_ab@yahoo.com

  Multumesc anticipat.

 136. Silvia says:

  Mergem pe 5 septembrie in thasos, inca nu stiu pe ce traseu… Sunt cam incepatoare si am masinuta cam joasa…ce imi recomandati? Daca mai merge cineva care a mai fost si stie care e treaba in acea data, ne alaturam bucurosi 🙂

 137. Bogdan says:

  Salut. Vreau sa plec spre thassos vineri 5.09.2014 in jura de ora 00.00, sa ajungem dimineata la ferry. Ii rog pe cei care au ceva informatii despre vreme, inundatii etc (stirile noastre sunt mereu tragice) sa postez aici. Daca mai e cineva dornic sa ne tina companie la drum, prin Makaza, mail la zota.bogdan@yahoo.com.

 138. Mircea says:

  Salutare. Noi vom pleca spre Thassos in 14 septembrie. Are cineva vesti despre acest traseu? Mai exista probleme sau se poate merge pe aici? Orice detalii sunt mult apreciate.

  Drumuri linistite tuturor!

 139. Mugur Petrea says:

  intors pe 13 septembrie 2014 din tasos…2 treburi vreau sa va zic, inundatiile din tasos au trecut dar efectele au ramas…rutier vorbind sint doar anumite locuri unde e pamant pe carosabil sau nisip, adus de pe munte…dar efectul se vede foarte tare pe plaje!!! la paradise beach o gramada de mizerie in apa(+alge…ma rog)…la skala marion tot asa…apa aia albastra de poze era ca la marea neagra…marble beach destul de afectata…gen a sarit marmura de pe plaja :P…si drumul pana acolo destul de nasol din limenas…iar din skala potamia chiar criminal as zice(drumurile pana la marble nu sint asfaltate pt cine nu stie) si probabil si alte plaje unde eu nu am fost
  si treaba a doua…mare grija cu gps cine foloseste google maps…inainte de gurkovo gps-ul te baga pe drumul 5007 care este absolut horror!!! am mers eu, carosabilul groaznic si faptul ca drumul este foarte local si creepy te face sa te simti ca in filme…in rest la dus am nimerit pe unde trebuia, fara greseli…la intoarcere am intrat prin haskovo…care e destul de lung si cu semafoare…exista o alternative la drumul kardzali-haskovo prin est imi arata unul din gps-uri(a fost cineva pe acolo?) iar drumul kardzali-makaza-komotini absolut superba realizare inginereasca…o placere sa conduci pe acolo, si ca idee cred ca o sa incerc si variant cu autostrada intre stara zagora si nova zagora…pare ok din satelit, bafta 😉

 140. Alex Manaila says:

  Va salut , si multumesc mult pentru articol , e foarte bine pus la punct . O sa plecam si noi in THASSOS ( POTOS ) in 30 mai 2015 , vroiam sa va intreb daca mai este functional drumul prin makaza ( am citit cum ca n-ar mai fi circulabil ) ?? noi o sa mergem 2 cupluri , ne-ar interesa mult daca ar mai pleca cineva pe 30 mai , poate mergem impreuna ( sincer sunt un pic speriat de povestea romanului caruia i s-au aruncat cuie in cauciucuri etc ) . Multumesc .

 141. Daniel Sava says:

  Salut! Imi poate spune cineva va rog daca se poate cumpara vigneta pentru Bulgaria din Makaza la intoarcerea din Grecia catre Romania?

 142. Adrian says:

  Buna ziua. Merg in Thassos in 23 .07.2015 si revin pe 30.07.(7 nopti cazare) in Limenaria. Am trei locuri in masina. Plecarea din Rm. Valcea, Pitesti sau Bucuresti.Pentru cei interesati,trimiteti mesaj pe adresa balaseladrian@yahoo.com .Va voi contacta.

 143. Luncasu Cristian says:

  Stie cineva cit se asteapta la pod la Giurgiu? Cind ar fi cel mai bun moment de a trece la bulgari?

 144. Cojo says:

  @Luncasu Cristian
  Eu am trecut prima data Duminica seara la ora 23:30 spre Bulgaria si am asteptat aproximativ 15 minute si la intoarcere dimineata la 5:30 si am stat tot cam 10-15 minute, am prins semaforul o singura data!

 145. ciprian says:

  salut! plec pe 14 august din iasi cu destinatia grecia larisa asi dori un traseu bun si sigur avind in vedere ca plec cu copil ..multumesc.

 146. marius says:

  Salutare….diseara la 22.00 plec din Bucuresti spre Thassos.O masina.Exista doritori de mers in 3-4 masini.
  Punct de intalnire RUSE?
  Ms

 147. cheackie says:

  Buna ziua. Merg in Thassos in 15.07.2015 si revin pe 22.07.(6 nopti cazare) in Limenas Am 6 locuri libere in masina. Plecarea din Ploiesti sau Bucuresti.Pentru cei interesati,trimiteti mesaj pe adresa cheackie@yahoo.com .Va voi contacta.

 148. cheackie says:

  Buna ziua. Merg in Thassos in 15.08.2015 si revin pe 22.08.(6 nopti cazare) in Limenas Am 6 locuri libere in masina. Plecarea din Ploiesti sau Bucuresti.Pentru cei interesati,trimiteti mesaj pe adresa cheackie@yahoo.com .Va voi contacta.

 149. Ion Adam says:

  Cel mai usor drum, scurt, larg si neaglomerat este prin Makaza. (Ruse-Velico Tarnovo-Gurkovo-Maglij-Tulovo-Stara Zagora-Haskovo-Kargiali (OMV cu card)-Makaza-Komotini-Keramoti-Tassos.
  La intoarcere am avut ceva noroc cu asteptarile la FerryBot si Pod Dunare si am facut 9 ore si jumatate de la Golden Beach la Bucuresti Ciorogarla, cu un popas de 15 minute la OMV-ul de dupa Veliko Tarnovo. Plecat la 9:30 si ajuns la 7pm.
  Drumul de la Kargiali la Komotini prin Makaza este extrem de bun, 70% fiind foarte nou. La Makaza functioneaza un ghiseu din 2, la ducere erau cateva masini dar pe partea cealalta din Grecia se adunasera multe. La intoarcere tot cateva masini erau, dar in am stat 10 minute din cauza unui litigiu la o masina in fata. In acest interval in spatele nostru s-a format o coada apreciabila. Cred ca astfel de probleme pot apare la orice punct vamal, iar statul la vama nu poate fi un criteriu.
  Am trecut prin Makaza si anul trecut in drum spre Zakintos si am reusit sa ajung in pe ziua la Ioanida pentru dormit.
  Makaza este cel mai bun traseu din toate punctele de vedere.

 150. Ion Adam says:

  Pentru MUGUR PETREA: Am incercat acum un an autostrada spre Nova Zagora la intoarcere (indicator Burgas cu circa 10 km inainte de St. Zagora). Toate bune si frumoase, dar drumul de la Nova Zagora la Gurkovo este rau, prin anumite localitati portiuni pietruite, iar in rest asfalt uzat. E drept ca se merge si dea lungul unui lac intre munti, peisaje deosebite.

 151. Cozmin says:

  Buna ziua, Merg in Halkidiki pe data de 31.07.2015-1.08.2015(plecam din Iasi undeva pe la ora 8-9 seara si vom fi pe la 3-4 dimineata pe 1 august in Giurgiu), suntem patru persoane intr-o masina. Daca e cineva care merge pe aceasta data pe traseul nou (Makaza) putem merge impreuna. Astept mail pe i_cozmin@yahoo.com cine vrea sa mearga cu noi!

 152. Adi Sim says:

  Va salut.
  Plecati careva spre Thassos in data de 13 iulie 2016?
  Noi plecam din Ramnicu Valcea, poate ne intersectam pe traseu.

 153. Florin B. says:

  Salut !

  Ne-am intors din Thassos si am urmat acest traseu prin Makaza. Drumul a fost impecabil, am mers snur, nu am avut probleme nici la pod (giurgiu – ruse), nici pe drum in Bulgaria, nici la vama (erau 10 masini cand am ajuns si a mers foarte foarte repede).

  Am mai vazut ca sunt comentarii despre imigranti ! oameni buni nu aveti nicio treaba cu acestia, noi nici nu i-am vazut, pe insula e la fel ca in fiecare an, nu s-a schimbat nimic.

  Mai planificam o vacanta in insulele ionice in vara, o sa urmaresc si eu ce mai scrieti pe aici.

  Drum bun si vacanta placuta !
  Florin B.

 154. valentin says:

  In primul rand, multumesc pentru efortul depus in scrierea articolului si pentru actualizarile aduse. Tocmai am ajuns acasa – in Bucuresti – dupa o scurta vacanta in Thassos. Vreau sa scriu acest comentariu pentru cei care pornesc pe drumul prin Makaza. La trecerea frontierei la Makaza sunt, intr-adevar, 4 puncte de trecere – dar noi atat la dus cat si la intors am gasit doar doua functionale. Ba mai mult, la intoarcerea spre Romania era unul pentru iesirea din Grecia si unul care se “ocupa” alternativ de intrare si iesire… Inutil sa mai spun ca am asteptat mult. Cred ca mai bine de o ora. Cand am ajuns sa trecem efectiv frontiera, spiritele erau foarte incinse, cetatenii greci ii certau destul de aprins pe vamesii lor, care lucrau in rimul caracteristic grecesc. La Giurgiu, la fel. Probleme si la plecare si la intoarcere. La plecare podul era blocat in parea bulgareasca de niste fiinte semi-inteligente care mersesera pe contrasens pana cand s-au blocat si ei si au bocat si ambele sensuri de mers. La intoarcere, am stat la o coada imensa care incepea de la plata taxei de pod la bulgari si se termina dupa intrarea in romania. In orice caz, controalele la frontiera se fac mult mai aplicat – ni s-au verificat electronic buletinele la toate intrarile/iesirile, atat din ro cat si bg si gr. calatoresc de multi multi ani si cu avion si cu masina si cu barca si cu orice, si nu mi s-a mai verificat electronic buletinul pana astazi..

  revenind la subiect, daca va planificati plecarea prin makaza, luati in calcul timpi seriosi de asteptare la trecerea frontierelor. daca ar fi sa plec acum, as pleca cu 2 ore mai devreme. ca sa prind feribotul pe care mi-l calculasem.. 🙂 am avut noroc ca sunt mai multe, altfel dormeam o noapte pe continent 🙂 Poate am avut noi “ghinion” – dar mai bine treceti fluierand prin makaza si ma compatimiti pe mine ca am stat aproape 2 ore la coada acolo, decat sa fiti disperati apoi sa mergeti cu 170 prin gr (ca mine) ca sa prindeti feribotul .. 🙂

  in alta ordine de idei, vacanta placuta! Si… va rog, nu fiti unul din acei (multi) soferi (romani) care nu pastreaza distanta fata de cei din fata lor si fac depasiri la limita prin curbe. E vacanta, bucurati-va si de drum, nu doar de destinatie.

 155. Lazar A says:

  Sunt plecati niste prieteni acolo in Thassos si spun ca s-a scumpit totul si au ridicat TVA- ul la 24 % . Stiti ceva despre asta ?

 156. Mihai says:

  In primul rand felicitari pentru articol, excelent si foarte detailiat.
  Voi pleca in Thasos pe 27 iunie spre 28 iunie undeva pe la 3 – 4 dimineata din bucuresti. Daca mai pleaca cineva in aceeasi seara, chiar si ore diferite poate ne putem intalnii pe drum sa mergem impreuna. Ma puteti contacta la mbeurope@hotmail.com.

 157. Ionela says:

  Pleaca cineva pe 01 septembrie in Thassos…..suntem o familie cu un copil de 1 an si jumatate din Bucuresti si intentionam sa plecam pe la 02 :00 pt a fi in jurul pranzului acolo…

 158. Pop Ana-Maria says:

  Buna ziua!
  Pleaca cineva pe data de 14.09.2016 pe la orele 22:00 spre Grecia ( Thassos) pe drumul nou….Makaza???
  Precizez ca e prima data cand fac acest drum si imi e putin teama fiind 2 persoane in masina.
  Multumesc!
  Astept un raspuns pe e-mail : aness_20@yahoo.com

 159. Razvan Niculescu says:

  Concediu petrecut in thasos 13-20 aug 2016: am folosit primul traseu, bucuresti-ruse-makaza-keramoti, am platit 20e de masina, 3,5e de adult, 1,5e copil de 4ani. Taxa autodtrada grecia Egnatia Odos 2,4e pe sens! Sunt cateva portiuni de drum pline de gropi Gurkovo e una dintre localitati. la dus am facut 9h pana la feribot din care 1h pauze( bucuresti-keramoti), la intoarcere s-au mai adaugat 30min in vama la makaza si 1h in vama bulgara catre Romania( 2e taxa de pod, si la intrarea in tara nu am mai platit taxa de pod, 13 ron cat am platit la plecare), bighieta la bulgari a fost 9e/saptamana, si am avut nevoie de 2 bucati,consumul a fost 7,2 pentru 1600km(drum dus-intors + plimbarile de pe insula pana la plaje si diverse satuce) decent pentru un sportage 3…Ca plaje recomand Golden beach pentru cei cu copii micuti, se intra in mare lin cam ca la mamaia…Apoi pentru cei care vor apa adanca si clara mergeti la Aliki!!, Daca vreti ceva sarituri usoare si 2 roci cu scoici persitori colorati si bureti de mare, le gasiti in Crisi Amudia la capat de tot in continuarea Golden beach. Foarte frumos este si la Paradise beach, Marbel Beach( cea originala este Saliara, cea mai comeriala este Porto Vathy, se trecce de la una la cealalta Porto Vathy fiind prima, se ajunge usor la ea prin cariera de marmura, merita vazuta.) O alta plaja indragita de copii de 5ani in sus, e cea de la Pachi, unde se pot inchiria hidrobiciclete cu tobogan 😉 numai bune pentru sarituri in apa:) Vreme Frumoasa va doresc si merita toti banii insula Thasos, Am stat la Ntinas Apartments, sejur cumparat din timp, feb-martie e un targ la Romexpo, unde vine personal grecul;)

 160. Razvan Niculescu says:

  @Pop Ana-Maria: Drumul e ok, prin bulgaria seamana cu drumurile noastre judetene…poti merge fara grija, noi am circulat noaptea la dus, si pe zi la intors prin bulgaria, fara nicio probelma. Drum bun;) si foloseste waze-ul, te anunta de politie, camere fixe, si altele!

 161. Ionela says:

  Pt Mihai. …referitor la plecarea spre thassos din 01 septembrie. ….plecam din bucurești. ….voi? Având în vedere ca suntem și cu copilul na gândeam sa plecam pe la 03:00 dar poate stăm de vorba și ci voi legat de plecare…tel meu este 0729334032 ionela

 162. eugen says:

  noi am venit in Thasos pe 1 septembrie.
  drumul a fost ok (dpdv calitate si aglomeratie) insa am pierdut timp mult la vama cu Bulgarii – 45 de min si la cea cu Makaza unde am pierdut mai mult de 2 ore. am stat intr o coloana de 3km. prieteni de-ai nostri, care au venit pe 3 septembrie au stat cam la fel insa au stat doar 15 min la bulgari. Noi am plecat din Bucuresti pe la 4 prietenii nostri pe la 2.
  Inarmati-va deci cu rabdare.

 163. George says:

  Durata traseului propus de tine ca fiind cel mai rapid se face in min. 9 ore. In plus, mai trebuie sa faci cateva opriri. Deci, in final sub 10 ore nu ai cum sa ajungi in Thassos. Parerea mea…

 164. George says:

  @George: Fac în mod curent București – Komotini și dacă îți alegi corect orele de plecare/sosire în vama de la Makaza (cea de la Giurgiu/Ruse este loterie la orice oră … recordul meu este de 3 ore la întoarcerea în țară într-o vineri la prânz, acum vreo 2 ani :D) drumul durează cca. 7 ore cu tot cu 2 opriri, indiferent de sens. Dacă mai adăugăm o oră de la Keramoti la Komotini ieșim la 8 ore. Luna trecută am scos timpii ăștia (venind din Thassos via Komotini) cu un Yaris cu motor de 1.0 în care am înghesuit 4 persoane și bagaje pentru o săptămână. Singur în mașină, fără grija pasagerilor și o singură oprire (tufiș break + alimentare), am făcut 6 ore de la Komotini la București … cu aceeași “rachetă” de mașină.

  @Andrei: o variantă la traseu ar fi … Veliko Tarnovo – Gurkovo – Nova Zagora – Autostrada Sofia-Burgas – Dimitrovgrad … la dus … iar la întors, imediat după Haskovo se intră pe autostrada Edirne – Sofia, spre Sofia, urmând ca la intersecție să schimbați pe autostrada spre Burgas până la Nova Zagora. Distanța este mai mare (cam 35 km în plus) dar se poate parcurge mult mai repede decât bucata de drum clasică, prin Dimitrovgrad. Eu prefer varianta asta pentru că mai iau o pauză de depășiri și serpentine înainte de a intra din nou în munți spre Veliko Târnovo și scot cam același timp dacă merg constant cu 120 km/h. ATENȚIE: la dus varianta asta nu e valabilă, nu există bretea de legătură între Burgas-Sofia și Sofia-Edirne!!!

  Traseul prin Gabrovo – Stara Zagora este puțin mai scurt dar are mai multe curbe, urcarea este aproape integral pe o bandă și mult mai aglomerat. L-am făcut și pe acesta de 2 ori, ultima dată doar pentru că am vrut să urc la “OZN”-ul de la Buzludja.

  Plecarea, pe timpul verii, cu noaptea-n cap din București pentru a ajunge dimineața în vamă la Makaza nu este o soluție pentru că foarte mulți bulgari au descoperit plaja de la Fanari, la sud de Komotini, și se duc acolo indiferent de ziua săptămânii. Așa că dimineața, între 8:00 – 10:00 aveți toate șansele să-i găsiți la coadă la vamă, la fel seara după ora 17:00 când se întorc acasă. Alt lucru la care trebuie să aveți grijă: controlul documentelor unui bulgar durează cam cât controlul a 2-3 mașini de români, așa că … un bulgar în față pe drumul spre vamă, indiferent care ar fi ea, este un motiv serios de a-ți încerca abilitățile în depășirea unei mașini 😀

  Drumuri faine!

 165. Razvan says:

  Salut. Plec pe 14 August spre Thasos prin Ruse-Makaza. Intrebare, vinieta pt bulgari tb neaparat luata din vama/peco de langa sau merge si la benzinaria Shell de pe centura.? Sunt cam 1-2 km pana acolo. Cei din vama/peco din sensul giratoriu dc nu ai leva au un curs pecial pt lei si din cate am aflat nu au nici POS. Stiti daca au ceva camere deja amplasate pt vinieta sau pot merge in siguranta pana la Shell. Mersi.

 166. Dan says:

  Am fost in Thassos in Skala Rachoniou de pe 7 August si m-am intors pe 13 August.
  Am plecat din Bucuresti la ora 01.50 din zona Rahova si am facut o oprire de 15 min undeva la un OMV pe Soseaua Giurgiului pt un plin de carburant. Am ajuns in Vama Giurgiu-Ruse in jur de 03.00 si am stat la rand pt plata taxa pod (13 RON) cam 10 min (am avut in fata cam 20 masini) dupa care am ajuns la Vama Ruse (Bulgaria) pt controlul pasapoartelor unde am petrecut 5 min. Vigneta = 8 EURO am luat-o din vama. Am mers pe traseul Ruse-Byala-Veliko Tarnovo (pe la ora 05.00)-Gurkovo-Stara Zagora (06.35)-Dimitovgrad (07.10)-Haskovo (07.30)-Kardzali (08.05)-MAKAZA (vama dintre Bulgaria si Grecia) unde am ajuns in jur de 08.45 si am stat in jur de 20 min (cand am ajuns erau in jur de 30 masini impartite la cele doua ghisee vamale). Taxa de autostrada este 2.40 EURO si se plateste undeva pe la jumatatea traseului pana la Komotini. Am trecut si prin Komotini, apoi am ajuns la Keramoti in port, la 10.15 am si urcat pe ferryboat (pret pt masina=20 EURO, 2 adulti+1 copil minor = 8.5 EURO). La ora 11.00 am ajuns in Limenas capitala din Thassos si la 11.20 am ajuns la destinatia noastra Skala Rachoni.
  In total am facut 9’30 min din Bucuresti in Skala Rachoni.
  La intoarcere am plecat din Skala Rachoni la ora 09.30 (A.M.), la ora 09.45 am urcat pe ferryboat si la 10.30 plecam spre Makaza. La vama am stat 15 minute si am ajuns in Vama Giurgiu la 18.15 dupa ce am facut o oprire de 10 minute pt o alimentare de carburant la 12 Km de Makaza (in Bulgaria, pret benzina 2.01 LEVA/l) si o oprire in Veliko Tarnovo pentru o gustare la McDonalds (45 minute).In jurul orei 20.00 eram acasa in Bucuresti. Total cu opriri 10’30 min.

  Drumurile prin Bulgaria sunt de calitate inferioara dar se merge fara probleme. In Grecia simti ca ai intrat in Europa; autostrada impecabila. Serpentine la tot pasul dar nu se simt (nu-ti vine rau).

  Recomand acest traseu si recomand sa plecati daca e posibil noaptea pentru ca se merge intins cu mici pauze de 10-15 min pt o cafea, sandvis, etc.

  Concediu placut si drumuri bune!

 167. emil says:

  Salut, pleaca cineva din Bucuresti maine noapte in Thassos,pe la 2 ?
  Poate ne strangem mai multe masini
  tel.0769521823

 168. Catalin Lungu says:

  Buna ziua, Sambata 16iun2018 plecam din Botosani spre Nei Pori, stie cineva o cazare buna si safe in zona Giurgiu? Catalin 0751517349

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

theory test