Vigneta Bulgaria 2017

Thassos-ferryboat-2

Update 2019: De la 1 Ianuarie 2019 vignetele se pot cumpara online de pe site-ul oficial: https://web.bgtoll.bg/ (alegeti limba romana). 

De la 31 ianuarie 2017, au intrat în vigoare anumite modificări legislative referitoare la modalitatea de plată a taxei pentru utilizarea infrastructurii în Republica Bulgaria. (sursa mae.ro)

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care doresc să călătorească în Bulgaria că, la 31 ianuarie 2017, au intrat în vigoare anumite modificări legislative referitoare la modalitatea de plată a taxei pentru utilizarea infrastructurii în Republica Bulgaria.
Astfel, începând cu data menționată mai sus, vehiculele care ajung într-un punct de trecere a frontierei având ca destinație teritoriul Republicii Bulgaria pot continua călătoria numai după plata taxei de drum pentru categoria relevantă în unitatea specializată a Agenției Vamale din punctul de trecere a frontierei.

În punctul de trecere a frontierei Giurgiu – Ruse, pe sensul de mers dinspre România către Bulgaria, taxa de drum se plătește la ghișeul Agenției Vamale, situat la aproximativ 100 de metri după locul unde se efectuează controlul pașapoartelor. Situația că, până în prezent, Agenția Vamală din Bulgaria a creat un singur ghișeu pentru autoturisme și două ghișee pentru autocamioane a generat un timp de așteptare suplimentar.
De asemenea, în conformitate cu noile reglementări din Bulgaria, intrate în vigoare la 31 ianuarie 2017, un vehicul, care sosește la punctul de trecere a frontierei pentru a părăsi teritoriul Bulgariei, și care nu deține un document valabil privind plata taxei de drum pentru perioada relevantă și categoria de vehicul, poate părăsi teritoriul Bulgariei numai după plata unei taxe compensatorii, la unitățile specializate ale Agenției Vamale din punctul de trecere a frontierei.

Cateva detalii despre vigneta

 • Vigneta se poate cumpara din orice benzinarie (cu card, nu neaparat cu leva).
 • Vigneta se lipeste in colt jos dreapta (exista camere care scaneaza doar in coltul respectiv).
 • Vigneta este pe numarul masinii.
 • Daca stati mai mult de 7 zile, cumparati vigneta pentru o luna.


Update 30 MAI 2017:
Vigneta pentru Bulgaria se poate achizitiona de oriunde din Ruse, nu mai este obligatoriu sa o achizitionezi din vama.

Pret Vigneta Bulgaria 2017

durata/categorieup to 3,5t – vehicule cu max. 8 scauneup to 12t – vehicule cu mai mult de 8 scaune

Euro 0, I, II

up to 12t – vehicule cu mai mult de 8 scaune

Euro III, IV, V, EEV+

Camioane peste 12t
Euro 0, I, II
Camioane peste 12t
Euro III, IV, V, EEV+
1 zi€ 11,00€ 11,00€ 11,00€ 11,00
1 Saptamana€ 8,00€ 27,00€ 21,00€ 45,00€ 34,00
1 Luna€ 15,00€ 54,00€ 41,00€ 89,00€ 69,00
1 An€ 50,00€ 537,00€ 413,00€ 891,00€ 685,00

Trasee cu masina prin Bulgaria

45 thoughts on “Vigneta Bulgaria 2017

 1. Alex says:

  Am fost pe 4 martie 2017 in Bulgaria prin vama Giurgiu-Ruse. Plata se face tot la benzinaria din sens, sau dupa caz la o alta. In vama am intrebat bulgarii de vigneta, mi-au raspuns “PECO”..

  Punctul terminus al calatoriei a fost Veliko.
  > Drumul pana la Veliko se prezinta putin mai rau ca in septembrie 2016, au mai aparut niste gropi si niste denivelari, dar in continuare bun.
  > A fost o politie pe drum la o limitare cu un drum fara prioritate, semnalata de waze.
  > Waze a semnalat si 2 camere fixe pe drum, nu stiu daca este verifica sau nu atentionarea.
  > Vama a ramas la fel, cu aceleasi mari denivelari la iesirea de pe pod, ca doar nu trebuie sa uiti ca inca esti in Romania.

 2. Sorin says:

  Se poate intra direct în Ruse din vamă, prin Bd. Tutrakan, nu te obligă nimeni să mergi pe centură.

 3. Andrei says:

  Salutare
  De unde e cel mai sigur sa iei vigneta pentru a nu-ti lua “teapa”?
  Multumesc

 4. Radu Manoiu says:

  Am vazut ca in tabelul de mai sus nu apare costul vignetei pentru o zi. Stiti care este acela sau se face pe minim o saptamana? Vreau sa merg pe 11.06 dimineata si sa ma intorc in aceeasi zi, seara

 5. Ionescu Remus-Mircea says:

  Buna ziua,

  dupa ce am lecturat in intregime si cu atentie acest topic, precum si comentariile, inteleg ca vigneta se poate cumpara de la benzinarii. Am inteles bine?
  Merg de câtiva ani in Grecia cu familia in concediu si mereu am cumparat vigneta de la o benzinarie de pe bulevardul Lipnik, unde mereu am platit pretul corect cu cardul. Cu alte cuvinte as putea sa cumpar vigneta tot din acelasi loc?
  Multumesc anticipat.

 6. Andrei says:

  Am fost saptamana trecuta pana la greci cu serviciul. Vinieta am cumparat-o data trecuta dintr-un lukoil (nu ne-a oblihgat nimeni sa o cumparam de la biroul din “vama”). Am luat vinetka k3 pe 1 an 50 euro (masina de firma cu mai multe drumuri prin bulgaria, s-a hotarat sa ia pe un an).
  Vinieta trebuie lipita pe parbriz in dreapta jos cum stai la volan – lipita prin intermediul adezivului ei nu in chilotel, nu cu scoci. Daca vrei sa nu se lipeasca prea tare o dai putin pe un tricou sa-i slabesti puterea sau aplici pe parbriz putina lotiune de plaja (se presupune ca ai la tine daca mergi la greci). Nu exista pe o zi pentru categoria K3 iar tabelul de mai sus este foarte corect si frumos facut, pe intelesul tuturor. Dumuri bune, vacanta frumoasa.

 7. Andrei says:

  O mica chestie, chiar pe prima pagina (home page) este o mica greseala “Vignetă Bulgaria 14 zile: 10€” – nu am vazut asa ceva si cred ca din pacate nu exista. Postul asta se poate sterge ca sa nu induca oamenii in eroare.

 8. Andrei says:

  Da, pe numar ca sa nu-si mai paseze unii vinetele mai ales la tiruri. Mai nou cica unii polițiști scaneaza vinetele cu o tableta pentru verificare.

 9. Mihai says:

  Buna ziua, de la 1 iulie, cu cardul ING pot plati oriunde fara comisioane, intrebarea mea este pot plati cu cardul acolo (in benzinarie sau la vama) ca sa nu mai fiu nevoit sa schimb in leva?

 10. Marius says:

  Exista vreo “șansa” sa te oprească poliția inainte sa ajungi in benzinărie pt a lua vigneta?(stiu ca la bulgari e posibil orice) Urmează sa revin in țara pe alt traseu fata de ducere catre Grecia. Benzinărie imediat dupa trecerea frontierei pe la Kulata, exista?

 11. gabriel says:

  Buna sesra, imi cer scuze pentru ora cam nepotrivita , dar vreau sa merg la Balcik, prin DN 39/E87, stie cineva de unde poti lua o vinieta 1zile, an citit si este 8 euro/(echivalent lei) pe card,Nu ?.multumesc

 12. andreipop says:

  99.9% nu te opreste nimeni. Sunt povesti … (cred ca avem peste 50 de drumuri prin Bulgaria si nu m-a oprit nimeni niciodata, mai mult de atat acum sunt camere si sunt puse cu bun simt nu sa te fure).

 13. Cv says:

  Bună seara, doresc sa trec în Bulgaria pe la Bechet, are cineva idee vigneta de unde de poate cumpăra?

 14. Cv says:

  Bună seara, doresc sa trec în Bulgaria pe la Bechet, are cineva idee vigneta de unde se* poate cumpăra?

 15. Marius says:

  Salut!
  Plec maine in Grecia si trec prin Bulgaria. Stau pana pe 9.
  De pe 2 pana pe 9 sunt 8 zile. Pot luat pe o saptaman si o zi? (ma gandesc sa iau de pe 2 pana pe 8 – o saptamna; si pe 9 – o zi)
  Multumesc!

 16. costi says:

  Salutare! Daca intru in Bulgaria intr-o zi de luni si ies din Bulgaria lunea viitoare (dupa 7 zile) este necesara achizitionarea unei viniete de 7 zile sau de o luna? Multumesc anticipat!

 17. Maria says:

  Am fost în trecere prin Bulgaria., spre Grecia….Am lipit vinieta pe stânga jos……posibil să fi luat 2 amenzi? ..Pot demonstra cumva că am avut vinieta valabilă. ….Cum e cu amenzile la ei?….Se poate plătii mai puțin intr_un anumit termen?

 18. Razvan says:

  Salut. Plec pe 14 August spre Thasos prin Ruse-Makaza. Intrebare, vinieta pt bulgari tb neaparat luata din vama/peco de langa sau merge si la benzinaria Shell de pe centura.? Sunt cam 1-2 km pana acolo. Cei din vama/peco din sensul giratoriu dc nu ai leva au un curs pecial pt lei si din cate am aflat nu au nici POS. Stiti daca au ceva camere deja amplasate pt vinieta sau pot merge in siguranta pana la Shell. Mersi.

 19. Andrei says:

  Sigur sunt corecte preturile? Pe 3 august am cumparat vigneta pe o luna, la pretul de 18 euro, cu chitanta.

 20. Florin says:

  Am intrat in bulgaria pe data de 12 aug.ora 13 si intentionez sa ies pe data de 19 aug.ora 11 .doresc sa stiu daca imi ajunge vigneta pe o saptamana.
  Multumesc

 21. Dorian says:

  Salut! o intrebare va rog, pentru cine stie, parcare cu plata la port la alexandropolis gasesc? (pentru 7 8 zile) Multumesc!

 22. Andrei says:

  Salutare la toata lumea! Stie cineva de unde pot achizitiona vigneta cand ies pe la Vama Veche?Multumesc

 23. MM says:

  Salut,

  Pe 23-Aug-2017 am trecut prin Ruse; cei de la Shell (de unde am cumparat cativa ani la rand in drum spre Grecia) ne-au spus ca “Stop-ta-ta…” 😉 – nu mai vand vignete, desi aveau tabelul afisat la intrare.
  Ne-au recomandat urmatorul Lukoil (inainte de Metro, spre Veliko Tarnovo) sau OMV (spre Varna / Burgas).
  Din cate am vazut, era un ghiseu si in vama – dar nu stiu daca se putea plati cu card sau in EUR si la ce curs; tonetele din sensul giratoriu sunt de ‘jmekeri’- accepta si lei, dar la un curs “supraevaluat”…
  In oras (Ruse) nu e nevoie de vigneta, doar la iesiri apar semnele si camerele, deci daca vreti doar sa faceti cumparaturi in Ruse, nu e nevoie de vigneta-ta-ta…

 24. MM says:

  Din Vama Veche exista niste tonete de unde se poate lua vigneta – chiar in vama, accepta EUR si leva, din cate imi amintesc, nu am incercat niciodata cu RON (din motivele de mai sus… 😉 )

 25. Catalin says:

  Daca intru prin shistov in Bulgaria si merg pana la Veliko Tarnavo este vreo problema ,este obligatorie vigneta

 26. Mihai says:

  Bună ziua! Ajung la hotel Teodora palace la o sedinta de 4 ore. La 5 min de vama.trebuie să mai cumpăr vinieta? Mulțumesc

 27. Ștefan B says:

  Eu am luat vinieta cu 45 lei, deci mai mult de 8 euro, pe 30 Nov. De evitat primele chioșcuri cum treci vama pe dreapta! Se pare că prădează necunoscătorii. Data viitoare voi fi mai atent.

 28. Luigi Cosma says:

  Vezi site MAE / ultima actualizare 30.03. 2018 -vinetka se poate cumpara in continuare ,din benzinarii .

 29. Dan says:

  Salut ! Daca cumpar vigneta online si apoi printez confirmarea pe care o primesc pe mail, cum se procedează ulterior pentru că îmi inchipui că nu o să lipesc foaia A4 printata in dreapta jos pe parbriz . Stie cineva ? :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

theory test