Bucuresti – Paralia Katerini, traseu auto

paralia-katerini-dock

Acum ceva vreme am publicat un traseu de masina Bucuresti Salonic, traseu extrem de usor de realizat pentru un weekend.. Astazi vreau sa va descriu un traseu asemanator,  Bucuresti Paralia Katerini. In mare parte drumul este prezentat cu lux de amanunt aici: Bucuresti Salonic iar Paralia Katerini se afla la o distanta de numai 75 km fata de Salonic, aproximativ 50 minute pe autostrada.

 • Despre cazare, recomandari taverne, plaje, etc gasiti informatii aici: Paralia Katerini.
Bucuresti Paralia Katerini – traseu masina

Actualizare 2016: Mai nou exista un nou drum, drumul prin Makaza. Folosind acest traseu economisiti o ora dar se plateste autostrada 7.20 € pe sens (14.40 € dus-intors) si are un singur punct de verificare (risc mare de stat la coada in vama). In continuare prezint drumul clasic mai ieftin !
 • Distanta Bucuresti Paralia Katerini : ~700 km.
 • Durata traseu: 9 – 10 ore (tin sa mentionez ca in drum spre Corfu noi la ora 14:00 eram in Salonic).
 • Cazare pe drum: Traseul Bucuresti Paralia Katerini NU necesita cazare pe drum.

Taxe drum Bucuresti Paralia Katerini:

 • Pod Giurgiu – Ruse: 3 € dus – 2 € intors
 • Vigneta Bulgaria: 7 € (preturi aici: Vigneta Bulgaria 2020)
 • Autostrada Grecia: Exista un punct de taxare dar nu este functional (2013)
 • Cost transport cu masina personala, Bucuresti – Paralia Katerini (dus-intors) : 140 € (Calculul este facut asa: consum mediu 8%; total km: 1 300)
traseu-bucuresti-paralia-katerini

 

Alimentare Bucuresti Paralia Katerini

1. OMV 1 Decembrie; 2. OMV Sandanski (Bulgaria)

Din Sandanski pana in Paralia Katerini sunt ~200km (dus-intors 400 km), cu ce va mai plimbati prin zona sa zicem 600 km – in acest caz in Grecia nu trebuie sa alimentati (in Grecia benzina e mai scumpa ~1.80 € /l. Diferenta la un plin de 40 de L este de 20 €/ proprie experienta).

Mai jos este harta cu benzinariile din Sandanski (OMV-ul este pe partea spre Grecia la intoarcere trebuie sa faceti o mica ilegalitate :)).

benzinarii drum bucuresti grecia

Din Kulata se urmaresc semnele de Salonic, inainte de Salonic cu ~10km incep semnele pentru autostrazi, se urmareste semnul pentru autostrada Salonic Atena.

Pentru a ajunge in Paralia Katerini sunt 2 variante:

 • Ne dam jos de pe autostrada spre Korinos si mergem pana la plaja Korinos, de unde se face dreapta si in cativa kilometri ati ajuns in Paralia Katerini. (foarte multa lume recomanda aceasta varianta)
 • Ne dam jos de pe autostrada in Katerini, trecem prin Peristasi si Kalithea si am ajuns la destinatie.

traseu paralia katerini

 Cazare in Paralia Katerini

Cazarea recomandata de noi este: Hotel Avra de 2 stele cu o nota foarte buna pe Booking: 9.4 | pretul pe o camera este pleaca de la 50 €(trebuie sa verificati inainte)

bucuresti-paralia-katerini

 • Daniel, cuplu matur: Acest hotel este direct pe malul marii si tototdata pe strada principala,linga biserica.Noi am luat camera cu vedere spre mare .De la personal pina la conditiile de cazare ,totul este la superlativ.Mobilierul este nou,curatenia impecabila,baia est deasemenea moderna cu cabina de dus si foarte spatioasa.Cred ca 2 stele este prea putin pentru conditiile pe care le ofera!!!!
vezi detalii

In cazul in care bugetul va permite un astfel de hotel sunt cateva alternative foarte ok: Hotel Oasis (are o nota de 8.6 pe booking si in septembrie pretul pentru o camera cu vedere la mare este de 30 €) | Hotel Afroditi (are o nota de 8.5 pe booking, in septembrie pretul pentru o camera este de 32 €).

ghiduri utile paralia katerini

12 thoughts on “Bucuresti – Paralia Katerini, traseu auto

 1. Pingback: O Mamaia mai civilizata si mai ieftina, Katerini

 2. diana says:

  O statiune superba ! aproape de Romania si ieftina 🙂 recomand sa incercati si Neo Pori ! (eu le-am vazut pe amandoua in aceeasi vacanta)

 3. Vicol Gheorghe says:

  SIRTAKI
  de Gheorghe Vicol

  În cireş la moş Costachi
  Joacă sturzul un sirtaki,
  Iar dacă-i urât şi-i moină,
  Zice supărat o doină.
  Astă-iarnă, în Elada,
  Unde rar cade zăpada,
  Şi-unde soarele se-ndură
  Şi iarna să dea căldură,
  I-a fost dată melodia
  Pe o stâncă-n Paralia,
  De o mierlă cântăreaţă,
  Gratis, într-o dimineaţă.
  Acum, cântă-n ram şi joacă
  De se-aude pe toloacă.
  Veseli, puii de găină
  Ţopăie după grădină;
  Sturzul cântă, cântă, cântă,
  Ei mai tare se avântă,
  Bat din aripi şi picioare,
  Parcă-ar învăţa să zboare!

 4. Silviu Năstasie says:

  Bună seara, v-aș ruga sa ma ajutati cu un traseu pentru Paralia Katerini cu plecarea din Drobeta Turnu Severin

 5. Bogdan says:

  Salutare.
  Ajutor !! Plec in doua saptamani in Grecia continentala, mai exact in Paralia Katerini. Uitandu-ma dupa traseu , atat GPS-ul cat si alte site-uri in da ca si traseu urmatorul – E85 – Bucuresti – Ruse-Veliko Tarnovo-Stara Zagora-Komotini – Kavala-Salonic- Paralia Katerini . Distanta 1085 Km. Timp parcurgere 15 ore(fara oprire)
  Uitandu-ma pe acest site , imi oferiti varianta prin Sofia .
  Care traseu pana la urma e mai bun, ca si sosea, ca si rapiditate, comfort ?
  E logic ca traseul spus de mine e pe drum european, iar voi precizati pe autostrada. Deci totusi care e cel mai bun traseu ? Elemente dorite sunt .. traseu scurt, sosea buna, de ajuns cat mai repede. Platesc taxe de drum(pe autostrada – ex.) dar sa merg nu sa ” dorm ” .
  Multumesc.

 6. Marian says:

  Salut!
  Plec pe 27 august, noaptea, spre Kefalonia. Este acelasi traseu.
  E cineva interesat sa traversam Bulgaria impreuna? Plecam noaptea, pe la 1-2.
  0722 21 78 21

 7. Cristian says:

  Pentru toti cei ce pleaca spre Paralia sau spre Corfu recomand cu incredere folosirea autostrazilor pe cat posibil. In Grecia se platesc taxe de autostrada de 2-3 euro.(indicat sa aveti marunti, dureaza restituirea restului de la bancnote de 50). Prin Bulgaria traseul prin Sofia este cel mai bun, am fost la dus pe alte drumuri indicate de GPS, dar la intoarcere am folosit ruta prin Sofia. Am regretat ca am folosit ruta data de GPS.
  Pentru MARIAN daca mai vezi mesajul, indicat e pe autostrada. Prin Grecia pe la Salonic, dupa care pe autostrada sa tii spre Ioanina. Eu am fost la Parga, e pe continent, dar mai la nord si am folosit ruta prin Ioanina, apoi am parasit drumul, dar tu va trebui sa tii autostrada mai departe.
  NOTA: Neaparat aparatul foto la indemana sau camera sa areti apoi celor de SUS din Bucuresti ca e posibila autostrada si prin munte. Vei vedea o insiruire de viaducte legate de tuneluri. (cam 7-8 consecutive).
  Drumuri bune la toti. Benzina cat de multa din Bulgaria dupa Sandanski, in Grecia e scumpa.

 8. Anca says:

  Buna ziua , îmi poate spune cineva daca prima jumătate din luna iunie este indicată pt. a merge la Paralia Katerini în ceea ce priveşte temperatura ? Nu este deja prea cald? Sau, care ar fi perioada cu temperatura suportabilă ?
  Mulțumesc. Şi mulțumesc celor care au oferit detalii despre traseu, toate foarte utile!

 9. Luminita says:

  Minunata Grecia! Am fost, 10 zile in 6-16.06.2021, vreme buna, apa calda, greci primitori, acum ne-am intors din Paralia Katerini, preturi mici, nu e multa lume, e ok, totul e ok. Noi am ales sa mergem cu http://www.coratravel.ro .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

theory test