Bucuresti Corfu cu masina

bucuresti corfu cu masina

Insula Corfu, una dintre cele mai populare destinații din Grecia, este o alegere frecventă pentru turiștii români. Deși există zboruri directe, mulți preferă să călătorească cu mașina personală, o opțiune care oferă flexibilitate și oportunitatea de a explora peisajele frumoase de-a lungul drumului.

Dacă doriți să ajungeți cu mașina în Corfu din România, va trebui să traversați mai întâi granița cu Grecia. Există două rute principale pentru a ajunge în Grecia din România:

 • Prin Bulgaria: puteți lua autostrada A2 din București către Giurgiu și să traversați granița cu Bulgaria la Ruse. De acolo, puteți lua drumul E85 și apoi autostrada A2 până la granița cu Grecia. De la granița cu Grecia, puteți continua să conduceți pe autostrada E90 până la Igoumenitsa, de unde puteți lua un feribot până la Corfu.

 • Prin Serbia: puteți lua autostrada A1 din București către Timișoara și să treceți granița cu Serbia la Naidăș. De acolo, puteți lua drumul E75 și apoi autostrada A2 până la granița cu Grecia. De la granița cu Grecia, puteți continua să conduceți pe autostrada E90 până la Igoumenitsa, de unde puteți lua un feribot până la Corfu.

Actualizat în 2023! Descoperiți în acest articol unul dintre cele mai pitorești trasee din Grecia: călătoria de la București la Corfu cu mașina personală.
Cateva diverente intre traseul prin Kulata si Makaza

 • Varianta 1:Bucuresti – Sofia – Kulata – Iogumenitsa: 980 km | 12h 40 minute
 • Varianta 2: Bucuresti – Veliko Tarnovo – Stara Zagora – Makaza – Komotini – Iogumenitsa: 1085 km | 12h 50 minute

Traseul prin Kulata este cel mai scurt traseu dintre România și Insulele Ionice (si Corfu), cu o lungime de aproximativ 490 de kilometri. Traseul începe la Giurgiu, România, și se termină la Kulata, Grecia. Traseul este bine marcat și nu necesită o experiență de conducere specială.

Traseul prin Makaza este un traseu mai lung, cu o lungime de aproximativ 570 de kilometri. Traseul începe la Giurgiu, România, și se termină la Makaza, Grecia. Traseul este mai accidentat decât traseul prin Kulata, dar oferă priveliști mai frumoase.

Deși traseul prin Makaza poate părea tentant, pentru călătoria cu mașina către Corfu (și alte insule Ionice), vă sugerăm să optați pentru varianta clasică, aceea prin Kulata. Pentru tot ce trebuie sa sititi despre traseul prin Makaza accesati acesti ghid: Drumul prin Makaza.

In continuare este prezentat traseul prin Kulata

 • Vigneta pentru Bulgaria costă 13 BGN/săptămână și poate fi cumpărată online (https://web.bgtoll.bg/ – alegeti limba romana) sau la benzinăriile din apropierea graniței. Recomandarea de achiziție a vignetei la benzinăria Shell, situată la 2 km de graniță.
 • Este probabil de la sine înțeles, dar merită reamintit că, în Bulgaria, este esențial să respectați limita de viteză pentru a evita orice inconveniente neplăcute.
 • Reguli de circulatie in Bulgaria:  Limitele de viteză: 50 km/h în zonele urbane, 90 km/h în afara localităților, 140 km/h pe autostrăzi. Centura de siguranță este obligatorie pentru toți pasagerii, inclusiv cei din spate. Folosirea telefonului mobil la volan este interzisă. Farurile trebuie să fie aprinse în toate condițiile de iluminare și vreme. Este obligatoriu să aveți în vehicul un trusă de prim ajutor, un triunghi reflectorizant și un extinctor.
 • Sofia – Centura sofiei este terminata, se circula in regim de autostrada (2-3 benzi). In momentul de fata nu sunt lucrari care sa incurce. De la Sofia la Blagoevgrad sunt aproximativ 92 km de autostrada !
 • Dupa Sofia exista o portiune de autostrada (A3); aceasta leaga Sofia de Kulata, granita cu Grecia.
 • Timpul estimativ pentru traversarea Bulgariei este de 6-7 ore ! (mers regulamentar cu mici fluctuatii)
 • Benzina si motorina sunt mai ieftine in Bulgaria decat in Grecia. In Grecia un litru de motorina costa in medie 1.7 euro si poate ajunge si la 1.90 eur / litru. (preturile sunt  din 2023)
 • Va sfatuiesc sa faceti plinul la iesire din Bulgaria (la Sandanski exista un OMV doar in sensul spre Grecia pentru intoarce imediat dupa Promachonas; cum se intra in Bulgaria sunt pe sensul de mers un Shell si un Lukoil)
 • In Grecia sa nu va ganditi sa alimentati noaptea sau dimineata pana in ora10; benzinariile sunt inchise si se deschid cand se trezeste    personalul
 • Din Kulata (granita Bulgaria Grecia) se merge catre Salonic (drumul pana in Salonic este prezentat aici: Traseu Bucuresti Salonic in cel mai mic detaliu), de unde se urmaresc indicatoarele de Atena, iar apoi sunt indicatoare catre Egnatia Odos – care este de fapt denumirea autostrazii.
 • De la Salonic se merge pe autostrada catre Atena (E75); dupa ce mergeti o mica portiune pe aceasta autostrada se urmareste semnul de Veroia si se intra pe Egnatia Odos (E90). Egnatia odos va lasa fix in portul de unde se ia ferryboat-ul catre Corfu Town sau Lefkimi.
 • In cazul in care ajungeti prea tarziu si nu mai prindeti ferryboat-ul spre Cofu, va recomand sa va opriti la unul dintre hotelurile din Igoumenitsa. De exemplu hoteleul Stavrodromi, noaptea pleaca de la 35 EUR camera dubla si aveti si mic dejun, in acest fel castigati o zi plina in Corfu.
 • Foarte important de stiut : din port pleaca 2 ferry-uri

ferryboat corfu

traseu ferryboat corfu    Ferryboat-ul trasat cu linie rosie va lasa direct in Kerkyra (Corfu Town). Traversarea cu acest ferryboat dureaza 1 ora 40 minute. Inainte sa va faceti calculul transportului puteti verifica aici: Ferryboat Corfu.

traseu ferryboat corfu    Ferryboat-ul trasat cu linie albastra pe harta de mai sus va lasa in Lefkimmi care este la aproximativ 40 km de capitala Corfu. Traversarea dureaza doar o ora si este ceva mai ieftin (la sfarsitul traseului dau toate detaliile legate de ferryboat Corfu). • Noi personal am luat ferryboat-ul spre Lefkimmi, am mers in jur de 50 de minute, trebuie sa mentionez ca am avut cazare in Moraitika adica la 20km de Lefkimi si 20km de Corfu Town.
 • Distanta Bucuresti Corfu: 1020km (conform Google Maps, nu am luat in calcul traversarea cu ferryboat-ul catre insula Corfu)
 • Durata drumului Bucuresti Corfu:  13 ore (conform Google Maps, calculul este facut fara ferryboat si fara eventualele pauze)
 • Noi am facut pana in Metsovo (oras care se afla la 110 km de Iogumenitsa) 12 ore, dar am prins un trafic infernal (oricum de la Metsovo pana in Iogumenita mai sunt 113 km care se pot face lejer sub o ora mergand numai pe autostrada).
 • Detalii despre pauza noastra in acest orasel gasiti aici: Metsovo. La intoarcere am facut 13 ore fix: Iogumenita – Bucuresti.
 • La intoarce, plecand din Iogumenita se urmaresc urmatoarele semne: Ioanina – Grevena – Thessaloniki. Cu aproximativ 12 km inainte de Salonic apare semn de Serres. De la Serres se urmareste semnul de Promachonas, dupa care apare semn de Bulgaria – Sofia. Din Kulata se merge pe semnul de Sofia Pe autostrada Kulata – Sofia.

In cazul in care ratati acest semn se merge inainte urmarind semnul de Tranzit sau Vidin (dupa care apar semnele de Pyce/Ruse). Aceasta ruta este mai lunga cu aproximativ 7 km (asta mi-a aratat pe bord).

 • Alimentare se face asa: 1. OMV 1 Decembrie; 2. OMV Sandanski (Bulgaria); 3. Pe insula (de multe ori pe insula e mai ieftin ca pe continent). La intoarcere 1. Pe insula; 2. OMV Sandanski (Bulgaria); 3. OMV 1 Decembrie sau acasa 🙂

Preturi estimative drum Bucuresti – Corfu

 • Pretul la carburant in anul 2023, in momentul in care scriu articolul benzina in Bulgaria este: 1.3 iar in Grecia: 1.9 eur (va recomand site-ul: cargopedia.ro daca vreti sa faceti niste estimari de costuri)
 • Taxa Pod Giurgiu Russe: Se plateste o taxa de pod care costa 3€ / 13 ron si  Vigneta Bulgaria: 8€. 
 • Autostrada de la Salonic la Igoumenitsa, adica 330 km costa 9.60 EUR (conform viamichelin) *Noi am dat 1.20 eur; 2.40 eur; 2.40 eur (3 bariere)

Cazare pe drum

In cazul in care ajungeti prea tarziu si nu mai prindeti ferryboat-ul spre Cofu, va recomand sa va opriti la unul dintre hotelurile din Igoumenitsa. De exemplu hoteleul Thirsty Dog Urban Port Studios, noaptea pleaca de la 350 RON camera dubla si aveti si mic dejun, in acest fel castigati o zi plina in Corfu.

Drumul se poate face lejer dintr-o singura bucata, dar atentie la ferryboat (noi am facut 13 ore la dus – 13 ore la intors cu tot cu pauze).Traseu Bucuresti Corfu

Bucuresti – Russe – Byala – Pleven – Sofia (centura) – Blagoevgrad – Sandanski – Kulata – Salonic – Veroia – Slatista – Metsovo –  Igoumenitsa (Total distanta Bucuresti Corfu 1030 km)

bucuresti corfu

Ferryboat Corfu Igoumenitsa

Dupa cum ziceam mai sus revin cu informatii referitoare la ferryboat. In plin sezon ferry-ul care leaga Insula Corfu de continent (Igoumenitsa) pleaca din ora in ora.

Sunt 3 tipuri de ferry: – Open-deck: sunt folosite doar pe vreme buna si traversarea dureaza 1 ora 40 de minute – Close-deck: sunt folosite in orice conditii meteo si traversarea dureaza 1 ora si 10 minute – Hydrofoils: sunt cele mai rapide, traversarea se face in 45 de minute.

Ferryboat Igoumenitsa – Corfu Town (Kerkyra)

Lista de Prețuri 2023 (în Euro €)

Tarifele sunt calculate per persoană, per vehicul, pe sens.

Tarife Călători:

 • Adulți: Igoumenitsa – Corfu: 10,30 € / 5,60 €; Corfu – Igoumenitsa: 10,00 € / 5,00 €
 • Copii (5-10 ani): Igoumenitsa – Corfu: 5,60 €; Corfu – Igoumenitsa: 5,00 €
 • Copii (până la 5 ani): Igoumenitsa – Corfu: 0,00 €; Corfu – Igoumenitsa: 0,00 €

Tarife Vehicule:

 • Mașină < 4,25m: Igoumenitsa – Corfu: 41,30 € / 22,50 €; Corfu – Igoumenitsa: 40,00 € / 20,00 €
 • Mașină > 4,25m: Igoumenitsa – Corfu: 46,00 € / 24,90 €; Corfu – Igoumenitsa: 45,00 € / 22,50 €
 • Moto > 250cc: Igoumenitsa – Corfu: 8,90 €; Corfu – Igoumenitsa: 5,00 €
 • Moto < 250cc: Igoumenitsa – Corfu: 12,50 €; Corfu – Igoumenitsa: 8,00 €

drum-bucuresti-corfu-feribot-iogumenitsa-kerkyra-program

Ferryboat Igoumenitsa – Lefkimmi

bucuresti-corfu-program-feribot-1 bucuresti-corfu-program-feribot

 • Ignorati data din poze (este foarte usor sa introduceti exact data pe care o doriti).
 • Pentru mai multe informatii puteti suna: Lefkimmi: +30 26620 23200, +30 26620 23323 Igoumenitsa: +30 26650 26796 Web: http://www.lefkimmilines.gr
 • Daca alegeti sa va intoarceti cu ferryboat-ul din Lefkimi, recomand sa adaugati minim 30 de minute in plus ! Noi am plecat cu primul ferryboat, cel de 6:30 si ne-a fost destul de greu sa gasim portul (nu prea sunt semne sau sunt semne foarte mici, Atentie! problema este portul nu localitatea Lefkimi).

Harta Insula Corfu

harta insula corfu

 • Prima benzinarie din Lefkimmi este cea mai scumpa de pe insula ! la cativa km gasiti un Shell ceva mai ieftin
 • Singura benzinarie de pe insula unde am putut plati cu cardul este 3NAIV (3 = E intors :P) are culorile ALB – ALBASTRU.
 • Despre condusul pe insula Corfu o sa scriu un articol dedicat (pe mine m-a scos din minti aceasta insula din punctul asta de vedere !).

In cazul in care ati avut rabdare sa studiati tot ghidul si vreti sa ajungeti pe insula, va recomand si un Ghid turistic special pentru Corfu (recomandare statiune, cazare, plaje, obiective turistice, etc) pe care il gasiti aici: Insula Corfu de la Nord la Sud sau ghidul Planificare vacanta in insula Corfu !

alte ghiduri din corfu

108 thoughts on “Bucuresti Corfu cu masina

 1. Vlad says:

  Foarte bun postul asta. Extrem de util si detaliat.
  La fel si cel cu Lefkada.
  Mi-as fi dorit sa fi facut un PDF ca si la celalalt.

  Multumesc.

 2. Pingback: denny90

 3. Pingback: Corfu, mini vacanta ideala

 4. ioana says:

  Salut! Vreau sa merg in Corfu si nu stiu care ce statiune sa aleg (apa linistita si peisaj frumos). Ma duc doar eu cu sotia si vrem sa ne relaxam. Anul trecut am fost in Lefkada si acolo era important sa-ti alegi o statiune pe coasta estica pt. ca in N-V curentii erau f. puternici si sufla permanent un vant puternic.

 5. dorin says:

  Salut! as vrea si eu sa stiu unde pot alimenta la granita bulgaria – grecia, unde este cel mai recomandat si daca am nevoie de leva, euro sau pot sa platesc cu cardul. multumesc

 6. andreipop says:

  Salut, exact la punctul 7 asta zic:

  7. Va sfatuiesc sa faceti plinul la iesire din Bulgaria (la Sandanski exista un OMV doar in sensul spre Grecia pentru intoarce imediat dupa Promachonas; cum se intra in Bulgaria sunt pe sensul de mers un Shell si un Lukoil cu pretul de 2.10 – 2.30 LEVA litrul de benzina 95.)

  Pretul in Mai 2013 era 2.59 Leva ~ 1.22 Euro (Benzina)

 7. Monica says:

  Bravo, va felicit pentru realizarea unei imagini perfect reale; am facut traseul asta acum 2 ani, dar, din pacate n-am avut toate informatiile pe care le-am gasit acum aici.
  Corfu este locul in care tot vrei sa revii;
  Concedii placute!

 8. mihai says:

  In corfu am vazut diesei engine saver, la 1.389 euro litrul….mi se pare prea ieftin sa fie buna…ce stiti?

 9. dumitrel says:

  sal.am o intrebare.am citit undeva ca drumul de la sofia spre kulata este deviat in apropiere de sandanski.este adevarat?multumesc

 10. andreipop says:

  Salut, in mai 2013 nu era deviat.

  De cand ai informatia ? 🙂 Pune un link aici sa vedem si noi !

  Mersi

 11. dumitrel says:

  acum am cautat .era din feb 2013.scuze .nu m-a uitat la data. pe drumul spre lefkada benzinariile ce program au ?am citit la tine ca pana in 10 sau seara sunt inchise.este un “shell sparta”dupa grevena ai oprit aici ?http://www.auto-strata.gr/

 12. andreipop says:

  Nu am oprit! daca faci plinul in Sandanski (in Bulgaria unde este mai ieftina benzina nu ai nevoie sa opresti acolo).

  Cu programul nu stiu ce sa zic, am dat un 10 pentru ca sunt multe benzinarii (afaceri de familie) care inchid si deschid cand vor 🙂

 13. stefanserban says:

  Salutare,felicitari pentru informatii,foarte bine puse la punct,ceva detalii in legatura cu drumul prin Burgas-Svilengrad-Alexandropouli ?

 14. Gabi says:

  Salut, dim mai multe comentarii de pe alte site-uri am inteles ca trebuie sa faci rezervare din timp la ferryboat, cu cateva luni inainte, ce stiti de aceasta chestie? Eu merg luna viitoare si nu am facut nici o rezervare. Imi puteti da ceva detalii? Va multumesc mult.

 15. andreipop says:

  Buna,uite noi am ajuns de cateva zile in Corfu, nu ne-am facut rezervare si am ales varianta Lefkimi ! Sunt asa de multe ferry-uri incat nu ai de ce sa-ti faci griji… oricum in cazul in care il pierzi sau nu ai loc gasesti altul care pleaca in maxim 30 minute spre insula ! Daca mai ai intrebari iti stam la dispozitie 🙂

 16. Eduard says:

  Salut,
  Felicitari pentru articol si informatii.
  O intrebare: In Grecia, pentru platile pe autostrada se foloseste numai cash sau se poate cumpara un card ca in Turcia?
  Multumesc anticipat.
  Toate cele bune!

 17. andreipop says:

  Salut, multumim frumos !

  Se foloseste numai cash din cate am vazut eu (sincer nu am incercat cu card).

 18. andrei says:

  Bucuresti – Igoumenitsa 1016 km in 14 h si 16 minute conform viamichelin.
  Tu spui ca ai facut 12 ore! Viteza medie de 85 km/h!
  Singurul loc unde poti imbunatatii media orara este Bulgaria, si cum se impaca asta cu respectarea vitezei legale?
  Scoti 12 ore daca mergi cu 90-100 pe sectoare de drum cu limita de 50-60. Pe autostrada trebuie sa mergi cu 160-180 ca sa simti ceva la media orara, altfel mai pune si tu la durata deplasarii si mai sting si eu farurile la tanc…

 19. andrei says:

  “5. Timpul estimativ pentru traversarea Bulgariei este de 6-7 ore ! (mers regulamentar cu mici fluctuatii)”

  Cand dai timpi de deplasare este bine sa te raportezi la viteza legala.
  Bulgaria se traverseaza in 8 ore mergand legal. Toata calatoria ta, impartita pe tronsoane, arata asa:
  1h16 Bucuresti- Giurgiu
  8 ore Bulgaria
  5 ore prin Grecia

  In 2-3 ani, maxim 5, Bulgaria se va traversa pe autostrada (500+ km) in maxim 5 ore!
  Bravo lor!

 20. andreipop says:

  Salut Andrei,

  Am facut drumul asta de 4 ori (corfu + lefkada dus-intors). De fiecare data am facut la fel (12 – 13), nu stiu ce zice viamichelin pentru ca nu-l mai folosesc. Cauta pe google maps si o sa vezi ca pe ACEST traseu se fac 12 ore si sunt 960 km !

  In schimb la faza cu Bulgaria esti mai aproape de adevar, dar conteaza foarte mult pe unde ocolesti Sofia.

  Cat despre viteza legala, dupa cum am scris in mai multe articole merg cu maxim 10km in plus, nu cu 160-180 sa recuperez.

 21. dannyelrus says:

  Multumesc pentru toate detaliile.Prind foarte bine si sunt mai greu de gasit.In 07.09.2013 – 14.09.2013 am sa fiu si eu in Corfu.

 22. Nyka says:

  Buna
  Vroiam sa iti spun ca ne-a ajutat foarte mult descrirea ta in drumul nostru spre Corfu. Ce pot sa aduc in completare la ceea ce ai spus tu este legat de feribot, noi am cumparat biletele dus-intors si ne-au facut o reducere de 50% la intoarcere fara sa fim conditionati de ziua in care ne intoarcem sau de ora. Firma nu stiu cum se chema dar numele feribotului era Nikolas si era cel mai mare.
  Multumim pentru articol!!

 23. Pingback: Barbati Corfu - Ghid Turistic Grecia

 24. mos craciun says:

  nota 10 pentru informatii
  multumesc, desi plec a 13 a oara in Grecia.
  nota 11 pentru meticulozitate si efort.
  ca fapt divers eu din targoviste la salonic pe ruse fac 8 ore. nu ma intrebati cu ce viteza merg ca nu indica la bordul masinilor voastre viteza de care vorbesc.
  plec cu EURO de 10 (fara numar ) in portiera pentru prietenia tovaraseasca.
  drumul pe vidin sofia (podul e super si nu te opreste nimeni la bulgari ) trece un pic pe munte dar scoti parleala ca iese direct pe autostrada spre kulata taiand sofia pe secanta, (in15minute esti la Pernic ). nu am timp de amanunte, scuze. tot timpul acela se face.
  cel mai bun mi s-a parut varianta pe Komotini, este autostrada si restul e nou, nu prea trece prin localitati. si pe acela se face cam acelasi timp dar mergi pe autostrada.
  2,40 EURO cam la 60-70km daca imi amintesc bine.

 25. mos craciun says:

  m-am intors din corfu.
  am batut macedonia la dus si m-am intors pe komotini. din port de la Igoumenita pana la iesirea de pe autostrada la komotini am facut 3 ore jumatate,numai pe autostrada.este cel mai fantastic drum, am traversat aproape 70 de tuneluri intr-o zi.nici macar traseul spre como sau mantova nu are atatea. Partea de autostrada spre Igoumenita foarte sinuoasa, se merge chiar cu 70km/ora. prima saptamana din noiembrie este procesiunea Sfantului Spiridon ( mai sunt alte trei peste an ). de la komotini la targoviste maxim 7 ore.
  vigneta bulgaria este 10 leva pe o saptamana. in Grecia nu se poate plati cu cardul tollul de pe autostrada.
  se plateste 2 EURO trecerea la ruse de la bullgari.
  de la 1 nov. ferry este 15 EURO/pers return ticket.
  trimit datele administratorului sa le publice
  cele bune

 26. florin says:

  as dori sa merg si eu la anul in Corfu. perioada ar fi sfarsitul lunii mai. Ma poate cineva ajuta cu informatii privind vremea in acea perioada? Apa e calda? mentionez ca vrem sa facem si ceva sporturi gen snorkeling, diving….etc.
  va multumesc
  felicitari pt articol. foarte bune

 27. florin says:

  si ceva sugestii privind hotelurie?? un hotel bun de 4 stele?? se merita luat demipensiune?? mancare la restaurnate e scumpa??
  multumesc

 28. andreipop says:

  Salut Florin,

  Temperaturile in mai sunt foarte ok in Corfu (si in restul insulelor ionice), nu trebuie sa-ti faci griji. Noi am fost in Lefkada de 1 Mai si am facut plaja/baie fara nicio problema.

  Despre hoteluri, iti sugerez sa arunci o privire pe ghidurile de pe site, ca statiuni as recomanda asa: Paleokastritsa, Sidari, Roda si Acharavi (acolo ai si recomandari pentru hoteluri, oricum sa nu te astepti ca hotelurile din Grecia sa fie prea luxoase :P).

 29. Cornelia says:

  Buna , multumesc tuturor care au scris , am aflat lucruri care ma vor ajuta in excursia pe care vreau sa o fac in Corfu de Paste . Am o singura nelamurire-care este orarul feryy in luna aprilie , ???Toata lumea se refera la sezon , dar inextrasezon , la ce ora pleaca din Igoumenitsa ultimul feribot spre Kerkira ???
  Am accesat si situ-ul respectiv , dar era din vara 2013.
  Ma poate ajuta cineva ? Multumesc

 30. andreipop says:

  Buna Cornelia, din pacate nu stiu orarul pentru Aprilie, dar iti sugerez sa le dai un telefon (gasesti pe site-ul lor). Daca nu te descurci poti sa ne zici si gasim noi o solutie.

 31. Liana says:

  Nu vreau decat sa spun: WOW! Felicitari pentru …tot: informatii, structura, detalii, raspunsuri. Nu in ultimul rand corectitudinea gramaticala si coerenta in exprimare. E o incantare!
  Citind tot articolul dar si comentariile ne-am hotarat sa mergem in Corfu in locul altor optiuni pe care le aveam. Multumim foarte mult!!!

 32. andreipop says:

  Buna Liana,

  Iti multumim pentru aprecieri 🙂

  Inainte sa te decizi in ce statiune iti vei petrece vacanta in Corfu iti recomand sa citesti acest ghid turistic: Insula Corfu de la Nord la Sud ! Dupa ce ai ales 2-3 statiuni cauta ghidurile dedicate lor.

  Daca ai intrebari suntem aici !

  Andrei

 33. Pingback: Grecia, nimic imposibil pentru familiile cu copii | Mamica Urbana

 34. ionela says:

  Buna ziua,

  va rog sa ma ajutati si pe mine cu privire la programul de ferryboat din Igoumenitsa din iunie 2014, mai exact din 23.06.2014. Nu il gasesc nicaieri.

  super , super relatat totul.

  multumesc

 35. ionela says:

  Buna ziua din nou ,

  am revenit cu specificatia ca doresc programul de ferry din Igoumenitsa catre Corfu sau Lekfimi din luna iunie 2014( in mesajul anterior nu am specificat asta).

  multumesc

 36. andreipop says:

  Iogumenita – Corfu (in fiecare zi)

  1:30 – 2:30 – 4:15 – 6:30 7:30 – 8:30 – 9:30
  11:00 – 12:30 – 13:30
  14:30 – 15:15 – 16:15
  17:15 – 18:30 – 19:00
  20:30 – 22:30

  Iogumenita – Lefkimi (in fiecare zi)

  8:00 – 11:00 – 12:00
  14:00 – 16:00 – 17:30
  20:30

  *dar pana plecati voi s-ar putea sa se mai schimbe

 37. ionela says:

  Multumesc mult pt promptitudine,

  vroiam sa va intreb daca sunt valabile si pt 2014, pt ca din cate am vazut sunt valabile pt 2013.

  multumesc , multumesc

 38. andreipop says:

  Momentan cam astea sunt publicate. Oricum eu nu mi-as face griji sincer, sigur gasesti ferry care pleaca din 20 in 20 de minute… Spune-mi te rog care este planul (plecati dimineata si ajungeti seara ? faceti pauza pe drum ? la Metsovo ?).

 39. adriana says:

  nu este mai bun drumu spre thassos????bucuresti xanti intrarea pe autostrada si sunt 360 km pana in port la ferybout ….tinand cont ca s-a deschis si vama de la makaza eu cred ca e si mai bine….se evita toata partea cu sofia …anu trecut am fost in thasos pe drumu asta si a fost fff bun

 40. ionela says:

  Buna ,
  scuze ca nu am mai revenit cu detalii, intentionam sa plecam foarte de dimineata din Bucuresti si sa mergem pana in Igoumenitsa de unde vom lua ferry pt Lefkimmi( vacanta corfu 24.06.2014 – Paleokastritsa- hotel Odysseus). Sa inteleg ca nu este problema cu ferry, nu?

  Ne recomanzi sa facem vreun popas undeva anume?

  Multumesc

 41. andreipop says:

  Buna,

  Am pus eu link-ul catre hotel.

  Eu va recomand sa va opriti in Metsovo. Daca plecati de dimineata din Bucuresti teoretic sunteti in Metsovo pe la 17:00, timp suficient pentru plimbare prin Metsovo. Mai mult de atat de aici pana in port mai sunt ~100km de autostrada (Egnatia Odos va lasa direct in port).

  Pentru cazare in Metsovo va recomand: Asteri Metsovo, unde am stat si noi.

 42. ane says:

  foarte utile toate comentariile voastre; as vrea totusi sa stiu programul feribotului; circula tot anul sau doar in sezon? eu vreau sa merg in corfu pe 18 iunie, insa peste tot am vazut program incepind cu 24 iunie;

 43. andreipop says:

  Buna, pe 18 Iunie e sezon in Grecia, mai mult de atat sezonul incepe din Mai 🙂 De exemplu in Aprile de Pasti in Corfu se organizeaza foarte multe chestii frumoase. In alta ordine de idei nu ai de ce sa-ti faci griji ca nu aveti ferryboat ! Drum bun …

 44. adina says:

  Buna! Multumim mult pentru informatii. Sunt foarte utile. Spune-mi te rog unde pot gasi detalii despre condusul pe insula Corfu. Am auzit ca are niste stradute foarte inguste si ca e foarte greu de condus masina. As vrea sa stiu la ce sa ma astept in caz ca ma decid sa merg intr-o vacanta acolo. Multumesc mult!

 45. danut says:

  La trecerea cu feribotul, pe langa cei 40 de euro pentru masina se plateste si pentru ceilalti ocupanti ai masinii sau sunt inclusi?
  In rest, felicitari pentru munca depusa.

 46. danut says:

  Deci pentru 1 masina si 4 persoane, voi plati 40 euro masina plus 40 euro pentru persoane?
  Scuze ca insist dar planific bugetul si vreau sa stiu cum stau.

 47. bogdan says:

  As dorii sa stiu daca a fost terninata a2bulgaria. As vrea sa ajung in corfu cu iesire pe la vama veche. Am auzit de o autostrada terminata in bulgaria si as vrea sa stiu care pt. ca nu gasesc nimic pe internet . Multumesc

 48. iulianene says:

  buna ziua ,felicitari pentru post ,am si eu o intrebare :la feribot pentru copii este acelasi pret ca si pentru adulti? o sa ajung anul asta acolo si merg cu un “zgarie banza” care vrea sa stie si asta.multmesc.

 49. andreipop says:

  Multumim frumos.

  Din pacate nu stiu sigur daca sunt taxe diferite. Cel mai probabil daca copilul este foarte mic nu se plateste nicio taxa.

 50. Alexandru Dimache says:

  Buna ziua,
  Va rog sa ma ajutati cu in sfat in legatura cu ruta pe care trebuie sa o aleg in vara aceasta.
  Eu plec din constanta si trebuie sa ajung in corfu pe data de 23 iunie.
  Am intrat pe viamichellin si am 2 rute:
  Prima constanta -bucuresti-ruse-…ruta pe care ati ales-o dvs
  A doua constanta–negru voda -dobric-novi pazar-edirme-thessaloniki -se continua cu ruta aleasa de dvs
  Nu stiu ce ruta sa aleg ,as inclina pentru ruta bucuresti-ruse -sofia etc
  Multumesc pentru ajutor
  Alex.D

 51. pitigoi nicolae says:

  Salutare ,
  In iulie merg si eu in corfu ,kassiopi din craiova ce traseu imi rtecomanda-ti ,pentru ca eu nu am fost niciodata si nu mi-ar mai sttrica o parere a traseului.Mersi ,vacante reusite tuturor.

 52. diana cristina says:

  draga nicolae pitigoi, daca intri pe viamichelin iti poti alege singur ruta. Si, ca sa iti fie mai usor iti pun eu un link aici. Il copiezi si ai deja harta facuta. Pt alte intrebari, caci eui am mai facut dumul de cateva ori iar CORFU il stiu ca-n palma, te astept cu un mail la mrtdiana@yahoo.com.
  http://www.viamichelin.com/web/Routes?strStartLocid=31NTE2bTNhMTBjTkRRdU5ETXdORE09Y01qWXVNVEUzTVRNPQ==&strDestLocid=31NTE3bGRvMTBjTXpndU9UQTVOekU9Y01qRXVPVGs0T1E9PQ==&intItineraryType=1&caravaneHidden=false&vh=CAR&strVehicle=0&itineraryCarType=0&itineraryFuelType=0&isFavoriseAutoroute=false&isAvoidPeage=false&isAvoidVignette=false&isAvoidLNR=false&isAvoidFrontiers=false&dtmDeparture=29%2F05%2F2014&distance=km&devise=1.0|EUR&indemnite=&carbCost=1.6&autoConso=6.8&villeConso=6&routeConso=5.6#idTitleRoadsheet

 53. iuliana says:

  Buna, vreau sa ajung in Moraitika cu avionul de la Otopeni, Bucuresti.- nu am masina personala, nici carnet de conducere.
  Ma puteti ajuta cu un ghid de drum, va rog?
  Multumesc

 54. Chiru says:

  Salut,
  Am facut traseul prezentat pe sait pe 7.06.2014. Multumesc frumos autorilor!
  Am plecat din Giurigiu la 5:00 dimineata si am ajuns la Igoumenitsa pe 17:40 dar nu pot spune ca am fortat. Am prins feribotul de 18:30. Am condus 2 persoane (eu si sotia).
  In Bulgaria am condus regulamentar dar nu am ratat nici o ocazie sa ma tin dupa un camion care mergea peste limita.
  In Grecia autostrada devine obositoare pe ultimi 250 km, cu foarte multe tunele si curbe.
  Feribotul trece la 18:30; 20:15; 23:14 asa ca nu fortati pe ultima suta de metri. In caz ca totusi nu ajungeti, primul feribot de a doua zi este la 04:00.
  Casele de bilete sunt cum intrati in port pe partea stanga. Atentie la care afiseaza urmatoarea plecare.

 55. bogdan says:

  Cand se ajunge in Igoumenitsa, de unde mai exact se cumpara biletele pentru ferry spre Corfu?

 56. andreipop says:

  “Casele de bilete sunt cum intrati in port pe partea stanga. Atentie la care afiseaza urmatoarea plecare.” – mai sus cu un comentariu

  Autostrada se termina fix in port 🙂

 57. Mugur says:

  Salut,
  la intoarcere din Corfu o sa ma opresc o noapte in Kalampaka, sa vad Meteora.O iau inapoi pe autostrada?Daca da, unde o parasesc?Daca nu, ce drum imi recomanzi?
  @Ionela
  Buna, si eu voi fi in Paleokastritsa incepand cu 23.06, la Studios Bozikis, destul de aproape de Hotel Odysseus, poate ne vedem pe acolo.Da un semn de viata, te rog, la mugurop@yahoo.com
  Concediu placut tuturor!

 58. amoraritei florin says:

  buna.. foarte frumos cu lux de amanunte…. bravo… eu merg cu o masina inchiriata si asigurarea nu e valabila pe partea insulara adica corfu doar pe continent..voiam sa stiu daca te intreaba cineva de asigurare cind te urci pe feribot?

 59. Vali says:

  Se poate plati in Bulgaria la peco cu euro?(la Sandanski ma refer,ca in alte zone nici cafea nu am putut sa cumpar)

 60. Mugur says:

  Salutare,
  am revenit de curand din Corfu, Paleokastritsa, Bozikis Studios.Plecat din Ploiesti, cu tranzit o noapte dormita la Sandanski(20 de km pana la granita cu Grecia), nu recomand sa se faca tot drumul dintr-o singura bucata.Cazarea la Bozikis Studios foarte ok, statiune linistita, de preferat pentru familiile cu copii, cum am fost noi.Apa poate un pic mai rece in Paleokastritsa dar dupa cateva minute uiti de treaba asta, mai ales ca si peisajul din jur te ajuta foarte mult.De vizitat Corfu Town, de baut lichior de kum-quat, de mancat niste frigarui din peste spada si niste calamari la Alipa Restaurant…De colindat cat cuprinde in jumatatea de nord a insulei, taiati-o pe jumate orizontal si vizitati cat puteti de mult, pana la Glyfada Beach, inclusiv.Am luat ferry pana in Corfu Town, nu Lefkimi, 105 euro dus-intors, 2 copii(un infant)+2 adulti+o masina, eu zic ca e mai rentabil asa, aproape 2 ore de mers, dar se compenseaza diferenta(de max 20 euro)pentru cei care vor sta in nord, cu benzina economisita datorita drumului mai scurt pe uscat.Cetatea Veche din Corfu Town e must do.La intoarcere pentru cine poate si are timp sa viziteze Meteora, recomand o noapte la Kalampaka, Hotel King, unde doamna Roxana va povesteste tot ce trebuie sa stiti ca sa vizitati cat mai eficient manastirile.Vacante placute!Daca mai aveti vreo nedumerire si daca stiu sa va raspund, o voi face cu placere.Kalimera!

 61. mia says:

  Buna,
  Puteti sa ma ajutati si pe mine cumva, in 22 iul trebuie sa fim in corfu, mergem 3 familii cu un microbus si parca m-ar interesa sa vizitam meteora ar trebui sa ne abatem mult de la drum ? Eventual sa mergem cu o zi inainte si sa dormim noaptea de 21 iul la hotelul recomandat de dvs, ar trebui facute rezervari de pe acum sau gasim camere acolo? Am intrat pe booking.com pretul e 152 ron daca mergem fara rezervare ar putea fi mai mare pretul? multumesc muult!

 62. andreipop says:

  Buna, eu as recomanda sa stati o noapte acolo, a doua zi mergeti la vizitat si dupa aia direct la ferryboat. Despre cazare mai bine rezervati din timp sa nu aveti probleme (avantajul hotelului este amplasarea fix la meteore). Programul de vizitare il gasiti aici: https://grecia.de-weekend.ro/meteora-grecia/

 63. Lucian says:

  Salut,stie cineva daca bulgari ne mai ocolesc intre Sandaski si Kulata prin Petrich (pe drumul national 108 si respectiv 198)sau este dat drumul direct pe E79?
  Daca OMV -ul din Sandaski este plin nu se merita pierderea de timp pentru alimentare,mai exista doua Lukoil pe aceasta varianta ocolitoare,unul inainte de localitatea Petrch si altul chiar la iesire din Petrich,ambele pe sensul de mers spre Kulata.

 64. Adrian says:

  Salutare, am observat ca orarul pentru ferry lefkimi-igoumenitsa si retur este diferit aici in articol (si in comment-uri) decat pe site-ul http://www.lefkimmilines.gr/ . S-a schimbat recent, sau…? Banuiesc ca cel de pe site este cel oficial, nu?

 65. Lucian says:

  Si totusi am o nelamurire,intradevar autostrada se termina la una din intrarile in port dar nu la intrarea in port care asigura tranversarea pe insula (Corfu),intrarea care ne intereseaza pe noi este cea de a doua se merge putin prin oras sau pe langa port iar casele de bilete pentru ferry sant pe dreapta nu pe stanga cum se scrie pe aici,eu am studiat street view google cu prima intrare a portului https://www.google.ro/maps/@39.486054,20.260958,3a,75y,271.91h,78.39t/data=!3m4!1e1!3m2!1sLbqximLsincNrgKDUOxK0Q!2e0?hl=ro
  nu are legatura cu tranversarea pe Corfu iar cea dea doua intrare cea cu casele de bilete pe partea dreapta
  https://www.google.ro/maps/@39.496168,20.262539,3a,75y,325.75h,81.63t/data=!3m4!1e1!3m2!1sGUX1AkxUMMZIjsPNj18WLw!2e0?hl=ro
  Eu personal nu vad pe partea stanga decat marea,gresesc eu?
  Se poate vedea destul de usor inlinkul urmator pe una din casele de bilete scris in engleza Tickets to Corfu din pacate poza este tot pe drumul de langa port prin port inca nu a intrat masina google:
  https://www.google.ro/maps/@39.496749,20.262909,3a,75y,325.75h,81.63t/data=!3m4!1e1!3m2!1sAz3ctPSEE9hgTi8mrs-9TQ!2e0?hl=ro
  Inca o data ,gresesc eu?

 66. andreipop says:

  Salut Lucian. Eu am facut articolul pe baza experientei de la fata locului, autostrada te lasa direct in port nu intri in oras (sau ma rog pe partea dreapta e oras dar nu ai treaba cu orasul).

 67. Cristina says:

  Lucian, Andrei Pop are dreptate, autostrada te lasa direct in port, ai si indicatoare cu ferry to Corfu, le urmaresti si ajungi foarte usor.
  Adrian, referitor la ferry, urmareste site-ul, se mai schimba intr-adevar programul, dar site-ul este cel cu program oficial. Te sfatuiesc sa verifici site-ul cu o zi inainte de plecare si cu o zi inainte de intoarcere

 68. Anonim says:

  Apropo de preturile de la ferry, la intoarcere din Kerkira spre Igoumenitza unele companii ofera reducere de 50% daca iti cumperi bilet cu cateva oare inaintea plecarii vaporului. Asa ca daca doresti sa pleci spre continent e bine sa dai o fuga prin port in jurul pranzului si sa cumperi atunci bilete pentru plecarea de seara.

 69. Marian says:

  Buna dimineata…am facut o rezervare in Corfu dar nu inteleg cum e treaba cu Ferry??/Taxa e pe masina+persoane???MUltumesc

 70. Gabi T. says:

  Salut.

  In primul rand felicitari pentru site. Ne-a ajutat anul trecut pentru Thassos si anul acesta sa alegem Corfu. Multumim.

  Am si eu nevoie de cateva detalii, daca se poate:
  1. Se poate plati benzina in Bulgaria cu euro? Imi recomandati sa folosesc cardul? Si bulgarii au benzinariile inchise noaptea? Anul trecut am facut o “afecere” cu cel care alimenta acolo.
  2. Exista pescarusi in zona ferry-ului? (ca in Thassos)
  3. In Paleokastritsa se pot inchiria barci cu soferul lor pentru mini excursii la plajele din apropiere? O mini excursie = o plaja sau mai multe? Cam cat costa? Sau care sunt optiuniile?

  Felicitari inca odata pentru site! Apreciam efortul.

 71. Dan says:

  cea mai complet ghid pentru sejur Corfu – detalii atat pentru sofer, cat si pentru pasager, sa nu mai vorbesc dpv contabil – multumesc mult de tot

 72. Madalin says:

  Salut ,nu inteleg ceva la pretul la ferry boat la ce se refera acel pret adica mai exact daca eu de exemplu trec cu masina mai platesc in plus si pentru mine ca sofer si pasager ? sau platesc doar masina . .. . . adica mai pe romaneste la o trecere cu masina platesc 26E inclus cu 2 persoane in masina sau platesc 26E+13E=39E(2 persoane) multumesc frumos.

 73. Gabriel says:

  Salut,va rog daca stie cineva Feribotul pentru Brindisi din Igoumenitsa la ce ore si cost pentru o persoana cu masina (turism) si durata

 74. Radu says:

  Merci de informație.Bravi sunteți.
  Preturile o masa 1 per. ce pret
  Chiria bărcilor cit costa?
  Mulțumesc de ajutor.

 75. carmen micsunescu says:

  Suntem in 2017! Am vizitat insula Corfu ,zona Benitses-locatia Empress-Corfu! minunat!Acum,revenim!ne-am imprietenit cu fam.care detine locatia care-i splendida!la malul marii Ionice,cu gradina ,cu self cattering,aproape de capitala insulei si cu multe atractii turistice istorice.Eu doresc sa va multumesc pentru detaliile ce le-am gasit aici si care ne-au fost de real folos.Acum am inteles ca in Bulgaria s-au finalizat lucrarile la autostrada ,centura ,Bulgariei siva fi mult mai placut!Anul acesta pe linga insula Corfu pe care o vom inspecta mai in amanunt,…ne-am rezervat o saptamana si pentru Atena-marele izvor al culturii istoriei omenirii!Ne-am rezervat locuri la hotel in Atena ,precum si in Igoumenitsa pentru a fi linistiti si a calatori asa pe indelete.Sunteti grozavi cei care va ocupati de asa ceva si ne usurati..calatoria!Toate cele bune! si abia astept!!

 76. IronM says:

  Salutare,

  Noi intentionam sa plecam pe 11 sept 2017 si am vrea sa luam ferry spre Lefkimmi. Aveti idee daca circula la data aia? La ei pe site scrie ca n-ar circula…sau nu e updatat inca?
  Si inca ceva…ce varianta de drum ar fi mai ok? Prin Makaza sau Kulata?

  Mersi frumos!

 77. IronM says:

  Revin eu cu raspunsul, poate mai ajuta pe cineva candva.
  Drumul cel mai scurt si acum chiar ok este prin Kulata. Am facut 13h la dus si 12h la intors (Buc – Igoumenitsa). In Grecia este autostrada de la un cap la celalalt iar in Bulgaria este aproape jumate.
  Ferry catre Lefkimmi circula doar daca vremea permite (cand am ajuns noi incepuse sa bata vantu si sa ploua si am luat pe cel catre Corfu town).
  Ambele fac cam 1-1:15 ore iar ca pret, cel spre Lefkimmi este la jumatate de pret!!! Dupa 10 septembrie isi schimba orarul, care va aparea pe site la ei.
  Vremea a fost perfecta si turisti putini, exact cum trebuie 🙂
  Spor si mersi de info!!!

 78. Andreas Spatoulas says:

  Foarte bun ghid. Un singur comment. In corfu benzina/motorina este foarte scump din cauza cost de transport.. recomand sa alimentati in ioanina chiar daca iesiti putin din autostrada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

theory test