Porto Limnionas, Zakynthos

Porto-Limnionas

Porto Limnionas, un colț ascuns de paradis, este considerat una dintre perlele ascunse ale Zakynthosului, un golf de o frumusețe sălbatică și neatinsă, care taie respirația. Acest sanctuar natural, încadrat de coastele abrupte și stâncile dramatice ale părții de vest a insulei, este un loc de refugiu pentru cei care caută să scape de traseele turistice bătătorite și să se scufunde în apele cristaline ale mării Ionice.

Porto Limnionas nu este doar un loc de înot, ci un sanctuar pentru snorkeling și scufundări, oferind o perspectivă unică asupra vieții subacvatice din zona. Apele sale limpezi sunt un magnet pentru iubitorii de natură și aventură, care pot explora peșterile ascunse și pot înota printre pești colorați într-un mediu practic neatins de om.ce trebuie sa stii despre Porto Limnionas ?

 • Nu există plajă cu nisip.
 • Plaja de aici este stâncoasă şi abruptă, cu apă limpede şi adâncă, ideală pentru scufundări.
 • O tavernă, la aproximativ 30m, oferă călătorilor peşte proaspăt şi multe alte specialităţi din bucătăria locală.
 • Este ușor să vă imaginați că în acest loc nu există numeroase facilități turistice, doar recent au fost create două terase cu șezlonguri și umbrele, dar nu sunt întotdeauna suficiente pentru turiștii care le solicită în număr mare.
 • Două șezlonguri și o umbrelă costă 8 sau 10 euro/zi, depinde de amplasare.
 • Luați-vă la voi încălțăminte de plajă, prosoape și cremă de protecție solară.
 • Plaja este în apropierea satului Agios Leon, este uşor accesibilă cu maşina şi are spaţiu pentru parcare.
 • Vă recomandăm tuturor și în special celor care au propria barcă, să viziteze Porto Roxa, care se află la doar 3 km de Porto Limnionas.Localizare plaja Porto Limnionas

localizare-plaja-Porto-Limnionas

Cum ajungeți la Porto Limnionas?

Drumul până la Porto Limnionas este anevoios, pentru că este îngust, se traversează muntele, sunt serpentine, dar este asfaltat. Pentru a ajunge acolo, trebuie să treceți prin satul Agios Leon apoi, urmând indicatoarele, să mergeți pe un drum recent asfaltat care coboară spre mare și ajunge într-o zonă unde puteți parca.

Din zona de parcare, coborând câțiva pași ciopliți în stâncă, ajungeți la un adevărat fiord care impresionează prin limpezimea și culorile apelor.

Distanța și durata între Porto Limnionas și principalele stațiuni ale insulei

 • Porto Limnionas – Tsilivi: aproximativ 26,6 km (durata 42 minute)
 • Porto Limnionas – Kalamaki: aproximativ 25,7 km (durata 37  minute)
 • Porto Limnionas – Zante: aproximativ 29,6 km (durata 45 minute)
 • Porto Limnionas – Laganas: aproximativ 22,4 km (durata 33 minute)
 • Porto Limnionas – Alykanas: aproximativ 24,7 km (durata 40 minute)
 • Porto Limnionas – Argassi: aproximativ 31,1 km (durata 44 minute).

Video plaja Porto Limnionas

Poze plaja Porto Limnionas

zakynthos

taverne recomandate

Restaurantul tradițional Porto Limnionas Tavern și-a luat numele de la locul unde se află. Oferă, pe lângă mâncarea gustoasă, o panoramă de vis. Imaginați-vă cum ar fi să mâncați prânzul într-un peisaj idilic, caracterizat de culorile spectaculoase ale mării, peșterile din apropiere și natura mediteraneană?

Puteți alege între a mânca sub umbra pinilor cu vedere peste fiord, în sala confortabilă sau pe terasă. Pește, salate grecești, fructe de mare, souvlaki, băuturi răcoritoare și cocktailuri – toate se găsesc în meniul tavernei.

Porto-Limnionas

Acest golf nu este doar o atracție naturală, ci și un retragere spirituală, un loc unde zgomotul și graba vieții cotidiene se estompează, lăsând loc sunetelor naturii și murmurului mării. Porto Limnionas este o destinație care îi răsplătește pe cei aventuroși cu o experiență autentică și memorabilă, oferindu-le o fereastră către sălbăticia și frumusețea nealterată a insulei Zakynthos.

Inapoi la PLAJE ZAKYNTHOS

Articole recomandate pentru Insula Zakynthos

Alte plaje din Zakynthos 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

theory test