Plaja Navagio, Zakynthos

plaja-navagio-zakynthos-grecia1

Navagio Beach, cunoscută și sub numele de Plaja Epavă, este o capodoperă a naturii, înconjurată de impresionante faleze calcaroase care se prăbușesc într-un măreț joc de culori în apele turcoaz ale Mării Ionice. Deși este o plajă izolată, accesibilă doar pe mare, acest amfiteatru natural este una dintre cele mai fotografiate și vizitate locuri din Grecia. Situată în nord-vestul insulei Zakynthos, Navagio este un punct de referință iconic pentru Grecia, ademenind vizitatori din întreaga lume datorită peisajului său de vis, unde albastrul cerului se întâlnește cu albastrul mării într-un tablou viu.Povestea epavei – o navă de contrabandă purtând numele de “Panagiotis”, care s-a eșuat pe aceste țărmuri în anii ’80, adaugă un aer de mister și aventură, transformând plaja într-un punct de atracție irezistibil pentru cei care caută mai mult decât o simplă zi la plajă. Vizitatorii pot face excursii cu barca pentru a ajunge la acest tezaur ascuns, unde pot face snorkeling pentru a explora viața marină sau pur și simplu pot admira peisajul care pare desprins dintr-o lume de poveste.

plaja-navagio-zakynthos-grecia2

ce trebuie sa stii despre plaja Navagio ? • Este înconjurată de stânci înalte, din calcar, care oferă acestora o culoare albă, extraordinară.
 • Datorită acestui tip de stânci, nisipul este de fapt un pietriș alb.
 • Unii turiști recomandă papucii de plajă, deoarece mai sunt porțiuni cu pietre de dimensiuni mai mari care pot crea un disconfort.
 • Culoarea apei nu poate fi descrisă în cuvinte.
 • Așa cum am mai menționat într-un articol anterior dedicat acestei plaje, culoarea poate fi caracterizată ca fiind un „albastru incredibil de….albastru”.
 • Accesul către această plajă se poate face doar cu barca din porturile din apropiere, iar prețul unei astfel de excursii este în jur de 30 de euro de persoană.

Fiind amplasată într-un golf destul de mic, nu pot acosta foarte multe vase simultan, așa că uneori va trebui să aveți răbdare pentru a ajunge pe plajă. De asemenea, trebuie să aveți în vedere faptul că este una dintre cele mai vizitate plaje ale Republicii Elene, fiind astfel foarte aglomerată.

plaja-navagio-zakynthos-grecia2

 • Trebuie să vă informați bine cu privire la starea vremii înainte să porniți spre Navagio, deoarece marea trebuie să fie calmă pentru ca bărcile să poată intra în golf. (Recomandam sa sunati inainte ! )
 • Odată ajunși, veți avea la dispoziție aproximativ 45 de minute să vă bucurați de această bijuterie a naturii. În apropierea plajei mai puteți vizita peștera comorii ascunse.
 • De recomandat este să ajungeți și pe creasta stâncilor ce înconjoară această plajă, pentru un peisaj mirific.
 • La fel, recomandam sa alegeti o excursie care are oprire si la Pesterile Albastre (Blue Caves); despre care puteti citi aici: Obiective turistice in ZakynthosLocalizare plaja Navagio

localizare-plaja-navagio-zakynthos

Cum ajungeți la plaja Navagio?

Singura posibilitate de a ajunge pe plajă este cu barca. Sunt diverse excursii organizate, cu plecări din portul Agios Nikolaos, Porto Vromi sau Skinari.

Pentru cei care vor să admire plaja doar de pe stâncile calcaroase, există posibilitatea de a ajunge aproape de acestea, la aproximativ 300 de metri altitudine, de unde priveliștea este spectaculoasă.

Distanța și durata între plaja Navagio și principalele stațiuni ale insulei

 • Plaja Navagio – Tsilivi: aproximativ 32 km (durata 43 minute)
 • Plaja Navagio  – Kalamaki: aproximativ 37,6 km (durata 53  minute)
 • Plaja Navagio – Zante: aproximativ 35 km (durata 46 minute)
 • Plaja Navagio – Laganas: aproximativ 33,4 km (durata 46 minute)
 • Plaja Navagio – Argassi: aproximativ 36,9 km (durata 53 minute)
 • Plaja Navagio – Alykes: aproximativ 20,6 km (durata 29 minute).

Video plaja Navagio

Poze plaja Navagio

Priveliștea de sus, de pe punctele de observație ale falezelor înconjurătoare, oferă o perspectivă uimitoare asupra întregii scene, permitând fotografii care devin amintiri de neuitat. Navagio nu este doar o plajă, ci o escapadă spre un colț de rai, o experiență care îmbină aventura, istoria și frumusețea naturală într-un spectacol captivant, emblematic pentru spiritul liber și sălbatic al Greciei.

Navagio Zakynthos

poze-zakynthos-plaja-navagio-27

poze-zakynthos-plaja-navagio-11

Cazare si taverne recomandate*Nu este nimic in apropiere !

Inapoi la PLAJE ZAKYNTHOS

Articole recomandate pentru Insula Zakynthos

Alte plaje din Zakynthos 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

theory test