Cele mai frumoase Plaje din Zakynthos

plaje zakynthos navaggio

Explorați cele mai frumoase plaje din Zakynthos prin intermediul acestui ghid complet. Insula Zakynthos, o bijuterie a Mării Ionice, este cunoscută pentru țărmurile sale pitorești, care oferă o experiență de neuitat pentru toți iubitorii de mare și soare.

Fie că sunteți în căutarea unei escapade liniștite sau a unei aventuri pe apele cristaline, plajele Zakynthos satisfac toate dorințele. De la impresionanta Plajă Navagio, cu faimoasa sa epavă, până la liniștitele golfuri precum Laganas și Kalamaki, această insulă încântătoare are totul. Haideți să descoperim împreună cele mai captivante plaje Zakynthos!Plaja Navagio, zakynthos

zakynthos-navagio-4

În primul rând, nu pierdeți ocazia de a vizita Plaja Navagio, indiscutabil cea mai cunoscută plajă din Grecia. Mai mult decât un simplu loc pentru baie și relaxare, aceasta s-a transformat într-o adevărată atracție turistică, oferind vizitatorilor o experiență unică, mai degrabă decât un loc tradițional pentru a petrece câteva ore la soare, cu o bere la mână.

 • Vă recomand să admirați Plaja Navagio dintr-un unghi superior, de pe înălțimile însorite care o înconjoară. Există un punct de belvedere special amenajat, de unde veți avea o perspectivă spectaculoasă asupra acestei plaje celebre, captând frumusețea sa în toată splendoarea.
 • Am vizitat de două ori punctul de belvedere al Plajei Navagio, alegând diferite momente ale zilei pentru a observa schimbarea luminii și a culorilor. De fiecare dată, experiența a fost atât de captivantă încât timpul a zburat neobservat, ajungând să petrecem până la trei ore admirând acest peisaj extraordinar.
 • Indiferent de ora la care alegeți să vizitați, senzația pe care v-o va oferi Plaja Navagio este cu adevărat indescriptibilă. Fiecare moment al zilei adaugă un farmec unic acestui loc spectaculos, lăsându-vă cu amintiri de neuitat.
 • Nisipul alb, stancile inconjuratoare, probabil si curentii apei ofera o culoare de nedescris , un albastru incredibil de….albastru ( probabil suna stupid dar nu stiu cum sa descriu culoarea apei altfel decat albastru foarte albatru).
 • Nisipul alb strălucitor și stâncile impunătoare care înconjoară Plaja Navagio contribuie la crearea unei culori a apei de o frumusețe uimitoare – un albastru atât de intens și vibrant încât pare aproape ireal. Probabil și curenții marini joacă un rol în această nuanță spectaculoasă, creând un albastru ‘foarte albastru’ – o descriere care, deși pare simplă, este cea mai apropiată de adevărata splendoare a peisajului.plaje zakynthos grecia

Accesul cu barca la plaja Navagio

 • Accesul la Plaja Navagio este posibil exclusiv pe calea apei, cu o barcă, iar condițiile marine trebuie să fie favorabile. Marea trebuie să fie suficient de calmă pentru a permite bărcilor să navigheze în siguranță și să intre în golf, ceea ce face ca vizita la această plajă să fie dependentă de capriciile naturii.
 • Există multe excursii organizate spre Plaja Navagio, cu plecări din diferite locații, inclusiv portul Skinari, Agios Nicholaos și Porto Vromi. Indiferent de punctul de plecare ales, este esențial să vă informați în prealabil despre condițiile meteo și să verificați dacă este posibil să ajungeți cu barca până pe plajă. Aceste precauții sunt importante pentru a asigura o călătorie sigură și plăcută.
 • Noi am reușit să facem această excursie spre Plaja Navagio în a patra zi de la sosirea noastră în Zakynthos. În primele trei zile, condițiile meteo au fost nefavorabile, cu vânt intens pe mare, ceea ce a făcut imposibilă ajungerea bărcilor pe Plaja Navagio. Așadar, am așteptat până când vremea s-a îmbunătățit pentru a putea experimenta frumusețea acestei locații unice.
 • Odată ce am fost lăsați pe malul Plajei Navagio, am avut la dispoziție 45 de minute pentru a ne bucura de frumusețea locului. Timpul ne-a permis să ne minunăm de culoarea extraordinară a apei și de ‘nisipul’ plajei, care, de fapt, este un pietriș fin de un alb strălucitor.

plaje-zakynthos1

plaje-zakynthos1

După ce vezi splendoarea Plajei Navagio, ai putea fi tentat să crezi că celelalte plaje din zonă sunt mai puțin impresionante. Totuși, realitatea este diferită. Noi am descoperit că Zakynthos are multe alte zone de baie incredibil de frumoase, fiecare cu propriul său farmec unic și cu peisaje care îți taie răsuflarea, așteptând să fie explorate și apreciate.

plaja dafniPlaja Dafni este o plajă cu nisip alb și apă cristalină, situată în partea de sud a insulei Zakynthos. Plaja este situată în apropierea satului Vasilikos și este accesibilă cu mașina sau cu barca. Plaja Dafni este o plajă retrasă, care este înconjurată de dealuri verzi. Plaja este un loc ideal pentru a vă relaxa și a vă bucura de natură. Apa de la plaja Dafni este limpede și curată, iar nisipul este fin și alb. Plaja este potrivită pentru înot, plajă și snorkeling.

 • Pe traseul dintre Zante și Vassilikos, acordați atenție indicatoarelor pentru Plaja Daphne de pe partea dreaptă a drumului. Acestea sunt destul de discrete și pot fi ușor trecute cu vederea. Pentru a vă ușura călătoria, am inclus mai jos un videoclip detaliat care prezintă traseul, semnele indicatorii și frumusețea plajei.
 • Veți intra pe un drum secundar, inițial asfaltat doar pe o porțiune scurtă, urmat de un drum forestier mai sălbatic, abrupt și serpuit, care vă va conduce spre destinație.
 • Noi am folosit un 4×4 și nu am întâmpinat probleme pe acest drum, dar am observat și mașini mai mici care au reușit să ajungă până pe plajă fără dificultăți.
 • Efortul de a ajunge acolo merită cu prisosință. Odată ajunși pe plajă, veți fi întâmpinați de două taverne primitoare și panorame superbe, care răsplătesc fiecare moment al călătoriei.

plaje-zakynthos2

 • Fiecare tavernă de pe plajă oferă șezlonguri gratuite, cu condiția să comandați cel puțin o băutură pe durata șederii dumneavoastră acolo.
 • Noi am petrecut o zi întreagă pe Plaja Dafni și la taverna Porto Mela, unde am savurat pâine făcută în casă, proaspătă și aburindă, servită alături de un sos de tomate cu usturoi, pe care l-am considerat a fi cel mai bun din lume.
 • Tot aici, la taverna Porto Mela, am avut plăcerea de a gusta creveți grași la grătar și scrumbii rumenite delicios, toate la prețuri decente.
 • Plaja Dafni este, de asemenea, un loc important pentru cuibăritul broaștelor țestoase Caretta-Caretta. În timpul sezonului de cuibărit, plaja este închisă publicului pentru a proteja broaștele țestoase.

Plaja Dafni este o alegere excelentă pentru familiile cu copii. Plaja este retrasă și liniștită, ceea ce o face ideală pentru familiile care doresc să se relaxeze și să se bucure de natură. Apa de la plaja Dafni este limpede și curată, iar nisipul este fin și alb. Plaja este potrivită pentru înot, plajă și snorkeling.

Iată câteva dintre avantajele plajei Dafni pentru familiile cu copii:

 • Este o plajă retrasă și liniștită, ceea ce o face ideală pentru familiile care doresc să se relaxeze.
 • Apa de la plaja Dafni este limpede și curată, ceea ce o face sigură pentru copii.
 • Nisipul de la plaja Dafni este fin și alb, ceea ce este confortabil pentru copii.
 • Plaja oferă o varietate de facilități, inclusiv șezlonguri, umbrele, baruri și restaurante, ceea ce face mai ușor pentru părinți să se relaxeze și să se distreze.

zakynthos-plaja-dafni-2

plaja Bannana - vassilikos

Plaja Banana este o plajă cu nisip alb și apă cristalină, situată în partea de sud a insulei Zakynthos. Plaja este situată în apropierea orașului Laganas și este accesibilă cu mașina sau cu barca.

Plaja Banana este o plajă lungă și îngustă, care se întinde de-a lungul coastei. Plaja este înconjurată de palmieri și de vegetație verde. Plaja este un loc popular pentru familiile cu copii, pentru grupuri de prieteni și pentru turiștii care caută o plajă frumoasă și bine organizată.

 • Nisipul de pe Plaja Dafni este fin, iar apa, de un albastru ireal, este extrem de curată. Mi-a plăcut mult și aici, deși senzația și atmosfera sunt diferite față de alte locuri vizitate.
 • Banana Beach este o plajă largă, cunoscută pentru puburile sale elegante care își răsfăță turiștii cu muzică ambientală, diverse tipuri de cafea și bere livrate direct la șezlonguri (la un preț de 5 euro per șezlong)
 • Pe Banana Beach, veți găsi o varietate de activități specifice sezonului cald. Cu toate acestea, nu pot oferi detalii despre ele, deoarece noi nu suntem pasionați de astfel de activități.

plaje-zakynthos3

De retinut:

 • Apa este limpede și curată, perfectă pentru înot și snorkeling.
 • Nisipul este fin și alb, confortabil pentru plajă.
 • Plaja este bine organizată, cu șezlonguri, umbrele, baruri și restaurante.
 • Plaja este situată în apropierea orașului Laganas, unde puteți găsi o varietate de activități și atracții.plaja Gerakas

Plaja Gerakas este o plajă cu nisip alb și apă cristalină, situată în partea de sud-est a insulei Zakynthos. Plaja este situată în apropierea satului Kalamaki și este accesibilă cu mașina sau cu barca.

Plaja Gerakas este o plajă importantă pentru cuibăritul broaștelor țestoase Caretta-Caretta. În timpul sezonului de cuibărit, care durează din mai până în octombrie, plaja Gerakas este închisă publicului. Acest lucru ajută la protejarea broaștelor țestoase și a ouălor lor.

 • Acces: Plaja Gerakas este accesibilă cu mașina sau cu barca. Dacă alegeți să mergeți cu mașina, trebuie să urmați drumul care duce spre satul Kalamaki. Plaja este situată la aproximativ 3 kilometri de centrul satului. Dacă alegeți să mergeți cu barca, puteți închiria o barcă de la unul dintre operatorii de turism din Kalamaki.
 • Facilități: Plaja Gerakas oferă o varietate de facilități, inclusiv șezlonguri, umbrele, baruri și restaurante.
 • Activități: Pe lângă înot și plajă, la plaja Gerakas puteți practica, de asemenea, snorkeling și scufundări.
 • Plaja Gerekas este un parc natural destinat protejării țestoaselor Caretta Caretta, motiv pentru care accesul pe plajă este permis până la ora 19:00, nu există taverne și intrarea pe plajă se realizează printr-un pod special amenajat, fără acces în afara acestuia.
 • Pentru a închiria un șezlong pe Plaja Gerekas, va trebui să plătiți 8 euro, iar plaja este bine supravegheată de paznici care fac parte dintr-o asociație de protecție a mediului.
 • De la intrarea pe Plaja Gerekas, veți primi pliante informative despre zona și despre țestoasele Caretta Caretta, contribuind astfel la conștientizarea și protecția acestor reptile amenințate.
 • Nisipul de pe Plaja Gerekas este extraordinar de fin, iar apa este la fel de limpede și curată, oferind o experiență deosebită.

plaja laganas

Golful sudic Laganas este o zonă protejată, situată în partea de sud a insulei Zakynthos. Golful este o destinație populară pentru turiști, datorită plajelor sale frumoase, a apei cristaline și a vieții marine bogate.

Plaja Laganas este cea mai mare plajă din golful Laganas. Plaja este o destinație populară pentru familiile cu copii, datorită apei sale calme și a nisipului fin. Plaja este, de asemenea, o destinație populară pentru grupuri de prieteni și pentru turiștii care caută o plajă animată.

golful laganas • Excursii cu barca pentru observarea broaștelor țestoase Caretta-Caretta: Golful Laganas este o zonă importantă pentru cuibăritul broaștelor țestoase Caretta-Caretta. Excursiile cu barca pentru observarea broaștelor țestoase durează aproximativ 2 ore și includ opriri la plajele unde broaștele țestoase depun ouă.
 • Noi am ales cea mai scurtă și simplă excursie, care a durat 2 ore și a costat 14 euro. În aceste două ore, barca ne-a dus pe insula Marathonissi, situată în largul golfului Laganas, unde am avut o oră la dispoziție pentru a ne bucura de plajă și de apa cristalină (insula merită cu siguranță o vizită pentru culorile incredibile ale apei).
 • Am avut ocazia sa vedem si testoasele. Cumva, momentul in care le-am zarit inotand in apa limpede m-a intristat teribil.
 • Golful este asaltat de barci intesate de turisti, toti cu aparatele de filmat si fotografiat in cautare de testoase.
 • Golful este aglomerat de barci pline de turiști, toți cu camerele de filmat și fotografiat pregătite pentru a surprinde momentul întâlnirii cu țestoasele. Cu toate acestea, atunci când te apropii de o țestoasă, toate bărcile din zonă se adună în jurul ei, creând o confuzie și un disconfort pentru sărmanele caretta caretta, care nu mai știe încotro să se îndrepte. Am avut norocul să vedem două broaște țestoase, ambele cu dispozitive de urmărire GPS atașate pe cochilie. Una dintre ele, care era bolnavă, ieșea în mod constant la suprafață pentru a respira.
 • Excursii cu barca pentru snorkeling și scufundări: Golful Laganas este o zonă cu o viață marină bogată. Excursiile cu barca pentru snorkeling și scufundări durează aproximativ 2 ore și includ opriri la locurile unde puteți vedea o varietate de pești, corali și alte animale marine.
 • În cazul în care doriți să vă petreceți vacanța în Zakynthos, în stațiunea Laganas, puteți găsi un ghid detaliat al acestei stațiuni aici: Ghid statiunea Laganas.

carreta carreta Laganas Zakynthos

carreta carreta laganas

 

Alte activități in Laganas

 • Înot și plajă: Golful Laganas are o serie de plaje frumoase, unde vă puteți bucura de soare și de mare.
 • Plimbări cu bicicleta: Există o serie de trasee de ciclism în golful Laganas.
 • Plimbări cu caii: Există o serie de companii care oferă plimbări cu cai în golful Laganas.
 • Ghiduri turistice: Există o serie de companii care oferă ghiduri turistice în golful Laganas.

plaja kalamaki

Plaja Kalamaki este o plajă cu nisip auriu și apă cristalină, situată în partea de sud-est a insulei Zakynthos. Plaja este situată în apropierea stațiunii Kalamaki și este accesibilă cu mașina sau cu autobuzul. Plaja Kalamaki este o plajă lungă și largă, cu o capacitate mare de primire. Această plajă este perfectă pentru înot, plajă, snorkeling și scufundări. De asemenea, plaja oferă o varietate de facilități, inclusiv șezlonguri, umbrele, baruri și restaurante, unde puteți savura o cafea sau o băutură răcoritoare la umbra tavernei situată sus, pe un colț de stâncă, în timp ce vă delectați cu priveliștea imbatatoare a mării.

Informații suplimentare despre plaja Kalamaki:

 • Acces: Plaja Kalamaki este accesibilă cu mașina sau cu autobuzul. Dacă alegeți să mergeți cu mașina, trebuie să urmați drumul care duce spre stațiunea Kalamaki. Plaja este situată la aproximativ 6 kilometri de centrul orașului Zakynthos. Dacă alegeți să mergeți cu autobuzul, puteți lua autobuzul numărul 10, care circulă din orașul Zakynthos.
 • Facilități: Plaja Kalamaki oferă o varietate de facilități, inclusiv șezlonguri, umbrele, baruri și restaurante.
 • Activități: Pe lângă înot și plajă, la plaja Kalamaki puteți practica, de asemenea, o varietate de activități, inclusiv:
  • Snorkeling și scufundări
  • Windsurfing și kitesurfing
  • Plimbări cu barca
  • Sporturi nautice

Barurile și tavernele care se află pe plaja Kalamaki:

 • Aphrodite Beach Bar: Acest bar este situat chiar pe plajă și oferă o varietate de băuturi răcoritoare și cocktailuri.
 • Kalamaki Beach Bar: Acest bar este situat, de asemenea, chiar pe plajă și oferă o varietate de băuturi și gustări.
 • Kalamaki Taverna: Această tavernă este situată la câțiva metri de plajă și servește o varietate de preparate din bucătăria tradițională grecească.
 • Panorama Taverna: Această tavernă este situată pe un deal cu vedere la plajă și servește o varietate de preparate din bucătăria mediteraneană.
 • The Old Windmill: Această tavernă este situată într-un vechi mori de vânt și servește o varietate de preparate din bucătăria internațională.

plaja argassiPlaja Argassi este o altă frumoasă plajă cu nisip auriu și apă cristalină, situată în partea de sud-est a insulei Zakynthos. Această plajă este situată în apropierea stațiunii Argassi și poate fi accesată ușor cu mașina sau cu autobuzul.

Plaja Argassi se remarcă prin dimensiunile sale generoase, fiind lungă și lată, ceea ce o face perfectă pentru activități precum înotul, relaxarea la plajă, snorkeling-ul și scufundările. Aici veți găsi și o serie de facilități comode, inclusiv șezlonguri, umbrele, baruri și restaurante, unde puteți savura mâncăruri și băuturi în timp ce vă bucurați de atmosfera relaxantă a plajei.

Iată câteva informații suplimentare despre plaja Argassi:

 • Acces: Plaja Argassi este accesibilă cu mașina sau cu autobuzul. Dacă alegeți să mergeți cu mașina, trebuie să urmați drumul care duce spre stațiunea Argassi. Plaja este situată la aproximativ 5 kilometri de centrul orașului Zakynthos. Dacă alegeți să mergeți cu autobuzul, puteți lua autobuzul numărul 10, care circulă din orașul Zakynthos.
 • Facilități: Plaja Argassi oferă o varietate de facilități, inclusiv șezlonguri, umbrele, baruri și restaurante.
 • Activități: Pe lângă înot și plajă, la plaja Argassi puteți practica, de asemenea, o varietate de activități, inclusiv:
  • Snorkeling și scufundări
  • Windsurfing și kitesurfing
  • Plimbări cu barca
  • Sporturi nautice

plaja porto roma

Plaja Porto Roma este o plajă cu nisip auriu și apă cristalină, situată în partea de vest a insulei Zakynthos. Plaja este situată în apropierea satului Vasilikos și este accesibilă cu mașina sau cu autobuzul.

Plaja Porto Roma este o plajă mică, cu o lungime de aproximativ 200 de metri. Plaja este înconjurată de stânci înalte, care oferă o priveliște spectaculoasă asupra mării. Plaja este perfectă pentru familiile cu copii, datorită apei sale calme și a nisipului fin.

 • Plaja este înconjurată de stânci înalte, care oferă o priveliște spectaculoasă asupra mării.
 • Apa de la plajă este cristalină și limpede.
 • Nisipul de la plajă este auriu și fin.
 • Plaja este perfectă pentru înot, plajă, snorkeling și scufundări.
 • Plaja oferă o varietate de facilități, inclusiv șezlonguri, umbrele, baruri și restaurante.

Iată câteva informații suplimentare despre plaja Porto Roma:

 • Acces: Plaja Porto Roma este accesibilă cu mașina sau cu autobuzul. Dacă alegeți să mergeți cu mașina, trebuie să urmați drumul care duce spre satul Vasilikos. Plaja este situată la aproximativ 2 kilometri de centrul satului. Dacă alegeți să mergeți cu autobuzul, puteți lua autobuzul numărul 6, care circulă din orașul Zakynthos.
 • Facilități: Plaja Porto Roma oferă o varietate de facilități, inclusiv șezlonguri, umbrele, baruri și restaurante.
 • Activități: Pe lângă înot și plajă, la plaja Porto Roma puteți practica, de asemenea, o varietate de activități, inclusiv:
  • Snorkeling și scufundări
  • Windsurfing și kitesurfing
  • Plimbări cu barca
  • Sporturi nautice

Plaja Alykes, zakynthos

Plaja Alykes este o plajă cu nisip auriu și apă cristalină, situată în partea de nord-est a insulei Zakynthos. Plaja este situată în apropierea orașului Zakynthos și este accesibilă cu mașina sau cu autobuzul.

Plaja Alykes este o plajă lungă și largă, cu o capacitate mare de primire. Plaja este perfectă pentru familiile cu copii, datorită apei sale calme și a nisipului fin. Plaja este, de asemenea, o destinație populară pentru surferi.

Iată câteva informații suplimentare despre plaja Alykes:

 • Acces: Plaja Alykes este accesibilă cu mașina sau cu autobuzul. Dacă alegeți să mergeți cu mașina, trebuie să urmați drumul care duce spre orașul Zakynthos. Plaja este situată la aproximativ 7 kilometri de centrul orașului. Dacă alegeți să mergeți cu autobuzul, puteți lua autobuzul numărul 10, care circulă din orașul Zakynthos.
 • Facilități: Plaja Alykes oferă o varietate de facilități, inclusiv șezlonguri, umbrele, baruri și restaurante.
 • Activități: Pe lângă înot și plajă, la plaja Alykes puteți practica, de asemenea, o varietate de activități, inclusiv:
  • Snorkeling și scufundări
  • Windsurfing și kitesurfing
  • Plimbări cu barca
  • Sporturi nautice

plaja din Tsilivi

Plaja Tsilivi este o plajă cu nisip auriu și apă cristalină, situată în partea de nord-est a insulei Zakynthos. Plaja este situată în apropierea orașului Zakynthos și este accesibilă cu mașina sau cu autobuzul.

Plaja Tsilivi este o plajă lungă și largă, cu o capacitate mare de primire. Plaja este perfectă pentru familiile cu copii, datorită apei sale calme și a nisipului fin. Plaja este, de asemenea, o destinație populară pentru grupuri de prieteni și pentru turiștii care caută o plajă animată.

 • Plaja Tsilivi este o plajă cu nisip auriu și apă cristalină, situată în partea de nord-est a insulei Zakynthos.
 • Plaja este lungă și largă, cu o capacitate mare de primire.
 • Apa de la plajă este cristalină și limpede.
 • Nisipul de la plajă este auriu și fin.
 • Plaja este perfectă pentru înot, plajă, snorkeling și scufundări.
 • Plaja oferă o varietate de facilități, inclusiv șezlonguri, umbrele, baruri și restaurante.

Iată câteva informații suplimentare despre plaja Tsilivi:

 • Acces: Plaja Tsilivi este accesibilă cu mașina sau cu autobuzul. Dacă alegeți să mergeți cu mașina, trebuie să urmați drumul care duce spre orașul Zakynthos. Plaja este situată la aproximativ 6 kilometri de centrul orașului. Dacă alegeți să mergeți cu autobuzul, puteți lua autobuzul numărul 10, care circulă din orașul Zakynthos.
 • Facilități: Plaja Tsilivi oferă o varietate de facilități, inclusiv șezlonguri, umbrele, baruri și restaurante.
 • Activități: Pe lângă înot și plajă, la plaja Tsilivi puteți practica, de asemenea, o varietate de activități, inclusiv:
  • Snorkeling și scufundări
  • Windsurfing și kitesurfing
  • Plimbări cu barca
  • Sporturi nautice
 • Mai multe detalii despre plaja si statiune gasiti aici: Statiunea Tsilivi.

Porto Limnionas si Porto Roxa

Porto Limnionas și Porto Roxa sunt două plaje mici, situate în partea de nord a insulei Zakynthos. Ambele plaje sunt cunoscute pentru frumusețea lor naturală, cu ape cristaline și stânci înalte care le înconjoară.

Porto Limnionas este o plajă mai mare decât Porto Roxa, cu o lungime de aproximativ 200 de metri. Plaja este înconjurată de stânci înalte, care oferă o priveliște spectaculoasă asupra mării.

Porto Roxa este o plajă mai mică, cu o lungime de aproximativ 100 de metri. Plaja este înconjurată de stânci roșii, care îi dau numele. Porto Roxa este o destinație populară pentru iubitorii de natură, datorită peisajului său unic.

 • Ambele plaje sunt accesibile cu mașina sau cu barca. Dacă alegeți să mergeți cu mașina, trebuie să urmați drumul care duce spre satul Volimes. Plaja Porto Limnionas este situată la aproximativ 2 kilometri de centrul satului, iar plaja Porto Roxa este situată la aproximativ 5 kilometri de centrul satului. Dacă alegeți să mergeți cu barca, puteți închiria o barcă de la unul dintre operatorii de turism din Volimes.
 • Ambele plaje oferă o varietate de facilități, inclusiv șezlonguri, umbrele, baruri și restaurante.
 • Pentru pasionații de snorkeling, recomand cu căldură să vizitați Porto Limnionas și Porto Roxa. Aceste golfuri oferă o experiență fabuloasă în mijlocul naturii: peisajul este sălbatic, cu stânci pitorești ici și colo, apa este adâncă și extrem de albastră (cum altfel ar putea fi?) și intrarea în apă se face direct de pe pietre, oferindu-vă oportunități minunate pentru snorkeling.
 • Am savurat o cafea la umbra tavernei aflată în vârful stâncii și ne-am delectat cu priveliștea copleșitoare.

zakynthos

 

plaja porto vromi

Plaja Porto Vromi este o plajă cu nisip alb și apă cristalină, situată în partea de nord a insulei Zakynthos. Plaja este situată într-un golf mic, înconjurat de stânci înalte. Plaja este cunoscută pentru frumusețea sa naturală și pentru epavele de nave care se află pe plajă.

Porto Vromi este un sat mic, situat în apropierea plajei cu același nume. Satul este cunoscut pentru arhitectura sa tradițională și pentru produsele sale locale.

Accesul la plaja Porto Vromi este posibil pe jos, cu mașina sau cu barca. Dacă alegeți să mergeți pe jos, trebuie să urmați o potecă care duce din sat până la plajă. Traseul este destul de abrupt și durează aproximativ 30 de minute. Dacă alegeți să mergeți cu mașina, trebuie să urmați drumul care duce spre satul Volimes. Plaja Porto Vromi este situată la aproximativ 3 kilometri de centrul satului. Dacă alegeți să mergeți cu barca, puteți închiria o barcă de la unul dintre operatorii de turism din Volimes.

Plaja Porto Vromi oferă o varietate de facilități, inclusiv șezlonguri, umbrele, baruri și restaurante.

Blue Caves - renumitele grote albastre din Zakynthos

 • Blue Caves se pot vizita prin excursii organizate fie impreuna cu Plaja Navagio, fie separat.
 • Noi le-am vazut de doua ori si de fiecare data te impresioneaza culoarea apei din grote.
 • Razele soarelui, apa limpede, peretii din grote duc la creeare unui joc de culori de la bleu la albastru marin.

zakynthos blue caves

 

alte plaje din zakynthosInsula Zakynthos oferă o bogăție de plaje frumoase, dar cu ghidul nostru ne oprim aici. Înainte de a încheia, merită să menționăm și alte plaje remarcabile de pe insulă:

 • Plaja Xigia, cunoscută pentru nivelul său ridicat de colagen, iar în apropiere există chiar un spa. De asemenea, în această zonă veți găsi câteva grotițe care sunt demne de explorat, în special pentru iubitorii de snorkeling.
 • Plaja Marathia este o plajă lungă și îngustă, cu o capacitate medie de primire. Plaja este perfectă pentru înot, plajă, snorkeling și scufundări. Plaja oferă o varietate de facilități, inclusiv șezlonguri, umbrele, baruri și restaurante.
 • Plaja Agios Nikolaos este o plajă lungă și îngustă, cu o capacitate medie de primire. Plaja este perfectă pentru înot, plajă, snorkeling și scufundări. Plaja oferă o varietate de facilități, inclusiv șezlonguri, umbrele, baruri și restaurante.
 • Plaja Agios Sostis este o plajă cu nisip auriu și apă cristalină, situată în partea de sud-est a insulei Zakynthos. Plaja este situată în apropierea stațiunii Agios Sostis și este accesibilă cu mașina sau cu autobuzul.
 • Plaja Makris Gialos este o plajă lungă și îngustă, cu o capacitate medie de primire. Plaja este perfectă pentru înot, plajă, snorkeling și scufundări. Plaja oferă o varietate de facilități, inclusiv șezlonguri, umbrele, baruri și restaurante. Dacă alegeți să mergeți cu mașina, trebuie să urmați drumul care duce spre nord de capitala insulei, Zakynthos. Plaja este situată la aproximativ 20 de kilometri de Zakynthos. Dacă alegeți să mergeți cu autobuzul, puteți lua autobuzul numărul 11, care circulă din Zakynthos.

harta detaliata a insulei Zakynthos

 

harta zakynthos

articole recomandate pentru zakynthos

M-am oprit aici în a descrie mai detaliat locurile pe care le considerăm demne de vizitat din perspectiva noastră. Cu siguranță, nu am acoperit toate obiectivele turistice și toate plajele frumoase din Zakynthos, dar sperăm că aceste recomandări vă vor fi de folos pentru a vă bucura de o experiență minunată pe insulă.

20 thoughts on “Cele mai frumoase Plaje din Zakynthos

 1. Pingback: Plaje Zakynthos - Turul de Weekend

 2. bogdan foto says:

  Eu de foarte mult timp am fost cucerit de plaja Navagio si o am pe lista. Din articolul tau descopar multe alte plaje minunate care merita explorate. Felicitari!

 3. jjjjjj says:

  Superb… m-ai convins! Am trecut pe lista de concedii si Zakynthos! Un bine meritat like aveti de la mine.

 4. ANA says:

  Buna ziua! Cate zile ati recomanda pe aceasta insula, astfel incat sa putem vizita si sa ne si relaxam ? Multumesc, Ana

 5. Dany says:

  Buna,este exact ca in prezentare tot absolut tot,este superb abia de 3 zile am venit de acolo.si broscutele careta-careta merita vazute absolut tot merita vazut.apa este exact ca in fotografii nimic nu e trucat.
  Daca aveti ocazia sa mergeti recomand tuturor sa mearga.Ana 7 zile iti ajung,o zi faci turul insulei cu vaporul asta fiind joia iar simbata sau duminica la careta-careta,dar la broscute ar fii bine sa mergeti cu un vaporas mic se vad exelent in apa cu vaporul mai mare se vede dar nu vei putea sa le vezi de foarte aproape.

 6. Sorin Salagean says:

  Buna ziua,
  Excelenta prezentarea, felicitari!
  Noi vom pleca la sfarsitul lunii august, pentru 11 nopti.
  Suntem in faza in care strangem cat mai multe informatii despre plajele de pe insula.
  Multumesc inca o data pentru informatiile extrem de utile.
  Sorin

 7. andreipop says:

  Multumim pentru aprecieri, daca ai intrebari care nu sunt cuprinse in articolele de pe blog ne poti contacta !

 8. Pingback: Recomandare pentru vacanta 2014 - Vassilikos, Zakynthos - Grecia - Loc ideal pentru un concediu in Grecia

 9. Mihaela says:

  Unde recomandati cazare pe aceasta minunata insula pt. o familie cu 2 copii,sa ne fie usor sa vizitam locurile astea minunate pe care le-ati prezentat aici. Multumesc pt. prezentarea excelenta si a informatiilor utile.

  Cu respect!

 10. andreipop says:

  Buna Mihaela,

  In primul rand iti multumesc pentru comentariu 🙂

  Recomand zona Vassilikos, gasesti aici un intreg ghid pentru aceasta zona: Vassilikos. Esti aproape de cele mai frumoase plaje (atentie! unde poti sa si stai la plaja: banana beach, dafni, kalamaki, etc). Pentru Navagio si Blue Caves gasesti excursii optionale (sau le poti vizita cu masina).

  Ca hotel as recomanda Kiosui Villas, are cam tot ce iti trebuie doar ca e un pic mai departe de plaja sau Vila Contessa care este foarte aproape de plaja Kaminia din Vassilikos.

  O alta optiune este statiunea Tsilivi, conceputa pentru familii. Aici preturile sunt un pic mai ridicate (ca statiunea Mamaia de la noi). Gasesti experienta noastra aici: Tsilivi.

  Daca mai ai intrebari suntm aici !
  Andrei

 11. diana says:

  Buna!
  Eu as vrea sa ajung in vara aceasta in Zakyntos si as vrea sa merg cu masina; ma interesa cat de lung e drumul deoarece am doi copii micuti si imi e teama ca nu vor avea rabdare.
  Anul trecut am fost inThasos si a fost ok dar nu imi dau seama daca drumul e la fel de lung.

 12. ancutza says:

  Noi am fost cuceriti ireversibil de Grecia inca de acum doi ani,din 2012, cand am fost pentru prima data. Atunci am fost intr-un pelerinaj in insulele Aegina, Evvia,apoi in partea continentala. Anul trecut am fost in Corfu,apoi in Patra,Salonic,Attica. Anul acesta ne-am propus sa ajungem in Zakinthos si Kefalonia si intr-un loc mai putin situat in preferintele turistilor, in DRAMA si KAVALA (in Macedonia de Nord,la aprox.40 km.de Salonic,unde plajele sunt frumoase si mai putin aglomerate). Speram sa fie cel putin la fel de frumos ca anii trecuti. Dupa ce ne-am documentat despre cele doua insule,avem toate motivele sa credem ca va fi o vacanta reusita. GRECIA,te iubim !!!Dumnezeu sa te binecuvinteze !

 13. Flori says:

  buna,
  eu as vrea sa merg si cu cainele (talie mica) in zakynthos? oare am restrictii pe plaja sau in alte locuri?
  ati mai vazut stapani cu caini prin statiuni/plaje?
  multumesc

 14. Diana says:

  Buna,

  Vrem sa mergem in septembrie cu fetita de 1 an si 4 luni in Zakynthos. Ne poti recomanda o statiune unde sa avem si supermarket pentru a putea cumpara alimente sa ii mai gatim fetitei?

  Multumesc!

 15. Rares says:

  Am fost in perioada 21.07 – 28.07.2014 in Tsilivi la Hotel Plaza Pallas si am fost foarte multumiti! La 4-5 min de plaja, plaja foarte linistita, apa foarte curata, in general foarte multumit!

 16. Laurian says:

  Mulțumim pentru ghid, l-am urmat și ne-am simțit excelent. O plaja foarte frumoasa este și Porto Azzuro, o pereche de șezlonguri costă 8 euro și poate fi evitată stabilindu-va la o masa și comandând ceva.

 17. DianaC says:

  Buna! As dori sa știu la ce localuri/restaurante ați fost și le-ați recomanda. Ma interesează atât cele tradiționale, unde poti mânca ceva nou cât și cele “ de fiță” 😂 sau care sunt foarte recunoscute in Zakynthos. Sunt bine-venite recomandările din orice parte a insulei! Multumesc 😊

 18. Laura says:

  Buna. Saptamana viitoare plecam in Zakynthos si vom fi cazati in Laganas. Nu vom inchiria masina. Imi poti spune daca putem ajunge la plajele despre car ai povestit (Banana Beach, Gerakas, Dafni) cu autobuzele locale? Am cautat pe site-ul regiei de transport local insa nu am gasit o harta cu rutele. Stii cumva si daca vor circula cursele intre statiuni (sezon estival) incepand cu 10 iunie? Multumesc anticipat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

theory test