Plaje recomandate familiilor cu copii in Zakynthos

plaje zakynthos - recomandate familii cu copii

Avand in vedere numarul mare de plaje de care dispune insula Zakynthos, ne-am gandit sa facem un articol (scurt speram) care se concentreaza pe nevoile familiilor care merg cu copii in vacanta pe insula Zakynthos

Selectia plajelor este facuta astfel:

  • Vorbim doar de plaje organizate, eventual premiate cu Blue Flag (toalete, parcari, taverne, sezlonguri, umbrelute, etc). Pentru cei care aleg plaje mai putin populare si ne-organizate am facut un alt articol.
  • Plaje usor accesibile  
  • Plajele sunt in mare parte cu nisip (unele au o combinatie pietricele cu nisp dar nu necesita incaltaminte speciala pentru copii)
  •  Intrarea in apa este lina, astfel incat copii (indiferent de varsta) sunt in siguranta (parintii ii pot urmari pe micuti de pe sezlong)
  • Am incercat sa selectam plajele care in mod normal nu au valuri sau curenti (de tip golf) si cu o apa mai calda
  • Water sports si diferite activitati pentru copii (in functie de varsta); de la parculete pe plaja, jucarii, animatori, etc
  • ordinea plajelor este aleatorie

plaje zakynthos - recomandate familii cu copii

Recomandari plaje - familii cu copii

Plaja Banana se află în sud-estul insulei, la 14 km (20-25 de minute cu mașina) de orașul Zakynthos (Zante), și este una dintre preferatele turiștilor și localnicilor. Plaja Banana este recomandata familiilor cu copii de toate varstele !

Plaja Tsilivi – distinsă cu Steagul Albastru pentru facilitățile pe care le oferă și curățenie,plaja din Tsilivi are aproximativ patru kilometri lungime și diferă foarte mult de la un loc la altul prin peisajele pe care le oferă.

Plaja Kalamakieste una dintre cele mai populare plaje din Zakynthos, situată în partea sudică a insulei. Practic este o prelungire a plajei Laganas, iar o parte a acesteia este situată sub un perete stâncos care oferă umbră.

Plaja Laganas, renumită datorită țestoaselor Caretta-Caretta, este situată în golful cu același nume, în sudul insulei Zakynthos, de-a lungul unei stațiuni care excelează în distracție și viață de noapte (cu toate acestea pe timp de zi este recomandata si pentru familiile cu copii). 

Plaja Porto Zoro, una dintre cele mai pitorești plaje din Zakynthos,  se găsește în apropiere de Vassilikos, în partea de sud-est a insulei, la o distanță de aproximativ 12 km de Zante.

Plaja Alykes, Pe coasta de nord-est a insulei Zakynthos, cunoscută sub numele de Golful Alykon, se află plaja Alykes. Numele ei, care se traduce prin „mlaștină de sare”, vine de la ocnele de sare aflate în apropiere.

Plaja Bouka – este situată în satul și stațiunea turistică Planos, cunoscută și sub numele de Tsilivi, pe partea estică a insulei Zakynthos, la 1 kilometru nord de principala plajă a stațiunii Tsilivi.

plaje zakynthos - recomandate familii cu copii

Cu siguranta mai sunt si alte plaje care merita vizitate, de exemplu Dafni, Keri, Gerakas, etc. Gasiti toate plajele din Zakynthos in acest ghid: Exploreaza plajele din Zakynthos

Mai jos gasiti recomandarile noastre de cazare pentru o vacanta in Zakynthos. Daca aveti recomandari nu ezitati sa ne contactati sau sa lasati comentarii ! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

theory test