Dupa un drum de 11 ore am ajuns pe insula. Aveam asteptari mari, anul trecut am fost in Creta. Cazarea noastra era in Paleokatritsa, nu era o minunatie de oras dar e foarte bine pozitionat ca sa putem vizita toata insula de la nord la sud cum ne-am propus. Ne-am cam ratacit cu gps’ul dar in final am ajuns la destinatie. (detalii despre traseul de masina gasiti aici: Bucuresti Corfu)
Costuri vacanta in Corfu
Drum – total 70 euro/persoana, 4 persoane in masina
Perioada – 25 August – 2 Septembrie
Cazare – 115 euro/persoana/8 nopti
Cost total ~600 euro
Masa de pranz ~25 euro (fel principal, desert si ceva de baut)
Inchiriat barca – 50euro/zi (de la 9 la 17)
Taxa sezlong ~ 2 euro
Am stat la nenea Gregory (toate detaliile le gasiti pe booking: Gregory), camerele erau ok, curate, baia incomoda si saracacios/rustic amenajata, fascinant era tavanul, avea un fel de stucatura ca niste stalactite din calciu, probabil voia sa fie ceva decorativ, toate camerele aveau asa ceva, problema e ca se cam umplusera de praf si erau cam spooky, dar in general ne-am simtit bine, Gregory era un batranel simpatic care nu stia prea multa engleza dar era serviabil. Dupa ce ne-am instalat ne-am pus costumele de baie si am fugit la plaja.
Paleokatritsa
Plaja nu pot sa spun ca m-a impresionat prea tare. Este un golfulet creat de stanci, plaja e cu pietre mici, apa limpede dar pot sa spun ca nu o voi uita nicioadata, de ce? Pai pentru ca era sa mor aici! Eu am invatat sa inot si mai ales sa nu ma panichez cand nu mai ajung sa ating “solul”, cam prin facultate, in vacanta asta am descoperit una dintre cele mai frumoase accesorii, ochelarii de snorkeling, cu tub cu tot. Teama mea in apa a fost mereu faptul ca nu pot sa respir bine si ca voi inghiti apa si ma voi ineca, toate astea au luat sfarsit de cum am pus tubul in gura si am inceput sa inot cu pestisorii, am prins super puteri de inotat sau cel putin asa credeam. Si am tot inotat eu si m-am minunat cat sunt de furmosi pestii sub apa si cate feluri de pesti poti sa vezi in Grecia, pana cand am ajuns intr-o zona unde golful se desfacea spre mare si erau curenti destul de puternici, eu inotam spre mal ei ma trageau in larg, si m-am panicat si am inceput sa inghit apa, sa vad stele verzi si parca a si inceput sa mi se deruleze toata viata in fata ochilor. Am avut noroc ca prietenii mei erau destul de aproape si m-au auzit cand i-am strigat, m-au ajutat sa revin la mal, vie.
Tot in aceeasi regiune am mai fost la “La Grota”
Aici era mare nebunie, am nimerit intr-o zi in care era full de adolescent cu chef de party, muzica tare, galagie, sarituri in apa si dans, foarte frumos daca ai pana in 20 de ani, ce n-as fi dat sa merg si eu in tabare de genul asta cand eram mai “tanara” Atmosfera era foarte energica, mi-am amintit de petrecerile de la MTV de vara. Cel mai cool lucru pe care l-am vazut aici, un tata nebun cu fi-su pe umeri facand parkour pe stanci si sarind de undeva de foarte sus in apa, a sarit chiar si prietenul meu, l-am invidiat in gand pentru curaj, as fi vrut si eu dar pana la urma am sarit de pe trambulina si am luat o burta atat de “frumoasa” incat mi s-au invinetit pulpele de la impact.
Mancare
Seara mancam la Spiros, o tavern maricica, amenajata rustic si cu preturi medii. Aici am mancat cel mai bun miel din viata mea, era facut la tepusa protap chiar la intrarea in taverna si servit cu sos de lamaie, si caracatita era buna. La sfarsit de fiecare masa asteptam cuminti desertul din partea casei, n-am avut noroc de fiecare data dar servirea a fost buna si mancarea excelenta.
Am mai mancat bun dar un pic mai scump la Nausika, acolo aveam cel mai bun desert, sufleu de ciocolata cu inghetata, facut perfect de fiecare data. Si saganaki era bun.
Issos
Plaja cu nisip, mare linistita si putini pesti, experienta asemanatoare cu “Mamaia” ce avea unic plaja asta era barul, absolut genial, amenajat cu buget redus dar foarte mult bun gust si influente orientale, covoare persane pe nisip, pietre vosite in culori pastelate, hamace, muzica chil si sandvisuri si cocktailuri la preturi ok. Mi-a mai placut foarte tare drumul spre Issos, la dus ne-am cam ratacit printr-o padure foarte deasa si tanara si un camp cu ierburi foarte inalte, aproape cat masina iar la intors am venit prin est nici noi nu mai stim pe unde, am trecut prin satuce pe munte, pe stradute intortocheate unde petreceau grecii pana noaptea tarziu.
Cu barca.
A fost interesanta ziua cu barca dar cam neplacuta pentru mine. Dimineata m-a muscat o viespe de un deget care s-a umflat foarte tare si a durut toata ziua si vreo doua zile dupa. Cand mancam micul dejun in curtea grecului eram atacati de nenorocitele de viespii si am fost in final muscati de ele aproape toti.
Tot in dimineata cu barca m-am hotarat sa beau o cacao cu lapte, nu beau lapte de obicei, pe plajele pe care am fost nu existau toalete, asa ca am rabdat in liniste batuta de soare/soarta pana seara. Morala este sa aveti grija ce mancati cand plecati cu barca mai ales daca nu stiti cand va mai intalniti cu o toaleta.
Prima plaja a fost “Paradise Beach” superba plaja, cea mai frumoasa dupa parerea mea.
Stanca inalta, apa turcoaz plaja cu pietricele, chiar frumoase.
Apoi am vazut “Blue Lagoon” asemanatoare cu prima. Ultima oprire a fost pe o plaja care nu imi mai amintesc cum se numeste, defapt erau doua plaje despartite de o limba de nisip, eu eram deja in chinuri si nu am mai coborat de pe barca. Dar macar am condus si eu barca pentru cateva minute, mi-a placut.
Sidari – Canal D’Amour
In Germania e un lac dubios care jumatate de an e prezent, jumatate dispare, am fost sa-l vedem cu niste prieteni, cand am ajuns acolo era o mare pajiste, nimerisem in perioada cand lacul era disparut, cam asa a fost si cu plaja asta, foarte frumoasa dar din cauza vantului FOARTE puternic plaja era scufundata.
A fost frumos, spun asta pentru ca personal imi place la nebunie vantul, cu cat mai puternic cu atat mai bine, doar sa nu fie frig, si nu era. La intoarcere spre Paleokatritsa am gasit o belvedere superba.
Mirtiosa
Initial nu stiam daca sa mergem acolo sau nu, nu parea sa fie prea interesanta plaja si aveam destul de putine zile in Corfu, plaja era foarte ingusta cu pietre mici dar aici am vazut cei mai multi si diversificati pesti, pentru asta chiar merita drumul pana acolo.
Ziua la Palatul lui Sisi
Restul prietenilor s-au plimbat cu atv-ul, noi am fost la Sisi, am nimerit pe la pranz, a fost tocmai bine pentru ca am scapat de caldura aia infernala, era asa de bine si racoare in palat! Am luat si audio guide. Dragut. Nu pot spune ca e un must see dar a fost placut. Am apreciat ca am avut voie sa facem fotografii absolut peste tot si ca audio guide-ul era bine documentat.
Corfu Town
E un oras frumusel, cat am vazut din zona centrala. Nu mi s-a parut la fel de cochet ca si Rethymno, unde am stat anul trecut in Creta, si nici la fel de bogat ca si Heraklion. Magazinele frumoase erau mai putine, multe tarabe cu suveniruri comune si cateva terase dragute. Unde am mancat noi nu prea am nimerit prea bine. Nici arhitectura nu m-a impresionat prea tare, venetienilor nu prea le-a placut asa tare Corfu asa ca nu si-au pus amprenta prea tare pe aici.
Kassiopi
Am facut plaja pe stanci albe si am inotat in apa superba cu multi pesti, dupa “Paradise Beach” aici mi-a placut cel mai mult, avantajul fiind ca puteam ajunge cu masina fara sa inchiriem barca, dezavantajul, fiind orientata pe nord, in nordul insulei, dupa pranz nu mai aveam soare prea mult.
Cam asta a fost experienta Corfu. A fost frumos dar cum ar putea sa fie altfel, doar vorbim de Grecia/greci :).
Roze Chira, Toate pozele din vacanta noastra in Grecia le puteti vizualiza aici: Corfu.
Alte articole despre Corfu
IMPRESII CORFU | GHIDURI CORFU | STATIUNI CORFU |
---|---|---|
Impresiile Iuliei in Corfu, Septembrie 2013 Prima data cand am mers in vacanta in Grecia a fost acum…
|
Top cinci cele mai ieftine statiuni din Corfu ! Visam cu totii la o vacanta perfecta pe o…
|
Inconjurata de dealuri acoperite cu plantatii de maslini, la poalele celui mai inalt munte de pe insula, Roda Corfu…
|
Dupa un drum de 11 ore am ajuns pe insula. Aveam asteptari mari, anul trecut am fost in…
|
|
Daca v-ati indragostit de Grecia asa cum am facut-o eu, e imposibil sa nu ajungeti intr-o vacanta si…
|
Distractie maxima !!! La anul vreau sa merg si un Sidari 🙂
Cat ati cheltuit cu totul 8 zile de sedere in Corfu?
Benzina scumpa acolo,in cate ore ajungi din Bucuresti de ex emplu pana acolo?
Salut,
“Drum – total 70 euro/persoana, 4 persoane in masina
Perioada – 25 August – 2 Septembrie
Cazare – 115 euro/persoana/8 nopti
Cost total ~600 euro
Masa de pranz ~25 euro (fel principal, desert si ceva de baut)
Inchiriat barca – 50euro/zi (de la 9 la 17)
Taxa sezlong ~ 2 euro”
Mai multe detalii gasesti aici: https://grecia.de-weekend.ro/insula-corfu/
Corfu: https://www.youtube.com/watch?v=a4Vi_sc11fI
1.Daca în Paleokastritsa ai fost doar la Agia Triada Beach și la La Grotta, ai fost degeaba. Ai omis pe cele mai frumoase, Olimpic și Alfa.
2.Taverna Spiros nu mi a părut asa de rustica. Chiar e cea mai ok de acolo. Poți negocia prețul. Noua ne a făcut 10 % discont.
3.Pacat ca nu ai fost într o croaziera spre Paxi și Antipaxi. Asta nu e de ratat. E superb. Mai ales orășelul Gaios din Paxi..
3.La Glyfada nu ai fost. Pacat
4.Seara greceasca nu ai avut? PACAT
Mi se pare ca ai pierdut multe
“Nici arhitectura nu m-a impresionat prea tare, venetienilor nu prea le-a placut asa tare Corfu asa ca nu si-au pus amprenta prea tare pe aici.”
Niște țărani ăia de la UNESCO, de-au inclus Corfu Town în patrimoniul cultural mondial.
PaleokaStritsa, biata de ea, e un sat, nu un oraș. Și, chiar dacă cea mai frumoasă stațiune din Corfu nu ți s-a părut “o minunăție”, normal ar fi fost să-i înveți măcar numele corect, să știi unde ai fost Achilleionul ăla care, în opinia ta, “nu e un must-see”, se întâmplă să fie o clădire în stil neoclasic, înconjurată de gradini care găzduiesc niște statui splendide. Plaja Mirtiosa se numește de fapt Mirtiotissa. Dar măcar îți apreciez sinceritatea: ți-a plăcut pentru că acolo ai văzut cei mai mulți și diversificați “carași” 😂
Păcat că la urcarea pe ferry-boat-ul de Corfu nu se solicită un test de cultură generală. Ai fi fost scutită de neplăcerea de a vede nasoala aia de capitală. Sau de a fi “mușcată” de dinții ascuțiți ai “viespiilor” din Corfu. Ori de a te scăpa în pantaloni pe barcă – episod de a cărui relatare amănunțită am fi fost scutiți și noi, ăștia de ne-am pierdut niște minute din viață citind impresiile tale de doi bani.