Impresiile Iuliei in Corfu, Septembrie 2013
Prima data cand am mers in vacanta in Grecia a fost acum doi ani (a fost si prima iesire din tara). Atunci am decis sa mergem sa facem un tur al insulei Thassos, fiind cea mai apropiata insula din Grecia. Frumusetile locului si ospitalitatea oamenilor ne-au facut sa ne hotaram ca anul acesta sa ne petrecem vacanta pe o insula ionica, am ales insula Corfu.
- Vezi o selectie de cazari recomandate: Cazare în Paleokastritsa: De la Lux la Buget
Insula Corfu este situata pe coasta de vest a Greciei in Marea Ionica, fiind cea de-a doua insula ca marime dintre sinsulele acestei mari. Foarte putina lume stie ca Kerkyra (Corfu Town) este capitala insulelor ionice ! Cu o suprafata de 600 km patrati, gazduieste peste 30 de statiuni turistice atat pentru famiile cu copii cat si pentru tinerii dornici de distractie. Corfu are ce oferi tuturor turistilor: plaje, restaurante, muzee, parcuri, etc. In articol vreau sa prezin Corfu prin ochii mei.
Transportul
Fiind situata la o distanta de aproximativ 1000 km am zis ca cea mai convenabila alegere (din punct de vedere financiar si libertate de miscare]) este sa mergem cu masina personala. Am plecat cu masina personala din Bucuresti spre Giurgiu (in vama am asteptat vreme de 30 de minute) la Ruse, Sofia, Kulata apoi am ajuns la vama greaca Promahonas – Igoumenita – Corfu, in total aproximativ 12-13 ore incluzand si transportul cu feribotul.
Inainte sa inchei cu traseul pana la Corfu, vreau sa va spun cateva lucruri utile despre acesta. In primul rand este bine sa respectati limitele de viteza din Bulgaria pentru a evita neplacerile si deasemenea sa nu uitati de vigneta pe care o putei cumpara in orice moneda dintr-o benzinarie de langa granita (nu mai tin minte numele exact). Deasemenea va recomand sa faceti plinul masinii de pe teritoriul bulgar deoarece la greci benzina este mai scumpa.
Statiunea Paleokastritsa
Ca punct de cazare si petrecere a vacantei am ales statiunea Paleokastritsa, hotelul pe care l-am ales este Hotel Zefiros Traditional 3* . Cand am ajuns la hotel am observat ca este un hotel mic, dar confortabil situat chiar langa plaja. Mi-a placut faptul ca am avut camera cu vedere la mare. Am beneficiat de camera dotata cu baie cu cabina de dus, aer conditionat, fierbator si frigider. Curatenia si decorul primitor m-au fascinat pentru totdeauna.Deasemenea am avut acces la WI-FI si parcare gratuit (mentionez asta deoarece in partea de nord a insulei Corfu la majoritatea hotelurilor se platesc aceste servicii).
Palekastritsa, cu toate ca este o statiune destul de mica, este considerata una dintre cele mai frumoase statiuni ale Insulei Corfu. Chiar daca este un sat destul de mic aici gasesti tot ceea ce ai nevoie: super-marketuri, taverne, baruri, restaurante, cafenele si diverse magazine de unde am putut cumpara suveniruri pentru cei dragi.
Fiind cunoscuta ca „Perla Insulei Corfu” este cea mai cunoscuta statiune de pe aceasta insula, Paleokastritsa se intinde de-a lungul drumului de coasta si este formata din 6 golfuri. Padurile de pin si lamai, precum si multitudinea de maslini si chiparosi se reflecta in apele marii dandui acesteia o deosebita nuanta de verde.
Pe plaja exista sezlonguri, taxi-boat, barci si caneo de inchiriat si deasemenea se pot practica diferite sporturi marine. Aici puteti gasi unul dintre cele mai profesioniste centre de scuba diving care ofera experiente intense de neuitat turistilor.
Despre apa marii ce pot zice, pe cat este de frumoasa pe atat este de rece, din cauza curentilor de apa. Asta insa nu a fost un impediment sa nu ne balacim intreaga zi :). Preturile pe plaja au fost un pic cam piperate, de exemplu o cafea la un barulet era 5 euro (tin sa mentionez ca am fost in luna Iulie, in sezon), pentru sezlonguri dadeam 10 euro, berea pe plaja era 3.50 euro (nu este cea mai ieftina statiune).
Intr-una din zile am facut o croaziera pe Insula Paxos-Antipaxos cu un vas mic doar noi si inca 2 famiile de tineri. In total croaziera a durat 6 ore. Ne-am bucurat de un soare minunat si ne-am putut bronza in voie (recomand o astfel de croaziera).
Daca doriti sa vedeti Paleokastritsa in ansamblu va recomand sa vizitati si satul Lakones. Acest sat de deal ofera o viziune panoramica asupra satului Paleokastritsa.
Mancare
In ceea ce priveste mancarea nu este foarte complicat, exista nenumarate restaurante unde se poate manca. Am mancat si carne de miel si peste precum si fructe de mare. Preturile variaza intre 30 si 40 euro de cuplu, depinde foarte mult de ce comandati. Cel mai bunt restaurant la care am mancat si nu am regretat niciun euro 🙂 a fost Poseidon de pe plaja Agia Triada, o locatie unica cu vedere catre mare. Aici am servit mancare traditionala si ni s-a oferit o varietate foarte mare de vinuri, am platit 45 euro pe un aperitiv, un fel principal si o carafa de vin (am primiti si din partea casei o carafa).
Vizita in Sidari
Incadrata intr-o frumusete salbatica statiunea Sidari este una dintre cele mai indragite statiuni de tineret (as compara Sidari cu Costinesti de la noi, mai putin manele 🙂 ). Noi nu am fost sa petrecem in cluburi, am ales sa vizitam Sidari pentru faimosul Canal D’Amour, pentru care exista si o legenda: se spune ca daca doi indragostiti traverseaza in inot acest canal vor ramane impreuna toata viata. Pentru a nu schimba legenda locului am traversat si noi acest canal minunat :).
Apa este de un albastru cristalin iar temperatura ei este perfecta. Din punct de vedere al adancipii tin sa precizez ca este de mici adancimi ideala pentru familiile cu copii si inotatorii incepatori. (…va urma)
Scris de Iulia