Cum să alegi hotelul potrivit pentru o familie cu copii, câteva exemple din Halkidiki

hotel-recomandat-halkidiki-1

Cu siguranță ați fost de multe ori în Grecia pe cont propriu și nu v-ați făcut prea multe probleme unde să stați și ce să mâncați. Știați că veți găsi la fața locului nenumărate taverne cu mâncare delicioasă, iar o cameră dublă pe placul vostru era mult mai ușor de rezervat pe net. Când apar însă copiii, o vacanță în trei sau chiar în patru vine la pachet cu o planificare mai detaliată și necesitatea de a răspunde și nevoilor celor mici.

La ce să fim atenți când mergem cu copiii în vacanță la mare în Grecia? Peninsula Halkidiki este ideală pentru așa ceva și sunt multe locuri potrivite de unde se poate alege. Dacă nu ați apucat deja, citiți acest articol despre trei stațiuni din Halkidiki potrivite pentru familiile cu copii. Și acum de ce anume să ținem cont când mergem cu copii în Halkidiki? • Ar fi ideal să găsiți un hotel cu plaja proprie sau ieșire direct la plajă. Micuții nu au răbdare să meargă mult până la plajă sau vor mereu la plajă, așa că dacă alegeți să stați departe de plajă, s-ar putea să faceți drumul hotel – plajă de foarte multe ori pe zi. Varianta de mijloc (și mai puțin costisitoare de altfel) ar fi să găsiți un hotel care nu este chiar la plajă, dar suficient de aproape de plajă astfel încât să ajungeți repede acolo.   
 • Stațiunea ideală pentru cei mici ar trebui să aibă plajă cu nisip fin, curată, fără bucăți de stâncă sau bolovani de vreun fel. Este important ca stațiunea pe care o alegeți să beneficieze de așa ceva, astfel încât să nu existe nici un fel de pericole când mergeți la plajă. Altfel, cât aleargă copilașii pe plajă ca să-și consume energia, este posibil să se rănească la piciorușe dacă plaja nu este curată și are mai mult pietre decât nisip. 
 • Pe lângă toate acestea, nisipul fin este ideal să se prelungească și în apă, iar apa la mal să fie de mică adâncime pe o distanță suficient de mare, astfel încât copii să se poată bălăci în voie în apă. În felul acesta, nu numai copii vor avea de câștigat (căci vor avea posibilitatea să stea în apă cât de mult își doresc), dar și pentru părinți va fi mai ușor să-și supravegheze copiii dintr-un șezlong în timp ce beau un cocktail aromat cu umbreluță sau savurează o înghețată.
 • pe Booking există opțiunea de a bifa ce anume căutați la hotelul dorit: în bara din stânga, la rubrica “Activități Distractive,” dați click la căsuța din dreptul “Plajă,” iar la rubrica „Acces la Plajă,” dați click la căsuța din dreptul „La malul mării.” În felul acesta vă restrângeți plaja de căutări și veți avea de selectat numai dintr-un număr limitat de hoteluri. Puține hoteluri sunt privilegiate să întrunească toate aceste cerințe cumulate, iar de obicei prețul este direct proporțional cu beneficiile suplimentare oferite de hotel.
 • Când alegeți hotelul, uitați-vă să fie totuși și aproape de centru stațiunii – maxim 15 minute de mers pe jos. Veți fi astfel aproape și de alte puncte de interes cum ar fi taverne, magazine pentru aprovizionare și în cel mai fericit caz și vreun loc de joacă sau parc pentru copii. Hotelurile sunt conștiente de acest aspect și cele mai căutate cazări își amenajează chiar propriul loc de joacă pentru a veni în întâmpinarea familiilor cu copii mici.
 • pe Booking există opțiunea de a bifa ce anume căutați la hotelul dorit: în bara din stânga, dați click la căsuța din dreptul “Teren de joacă pentru copii” și eventual și cea “Club pentru copii.” În felul acesta vă restrângeți și mai mult plaja de căutări și veți avea de selectat numai dintr-un număr limitat de hoteluri. Puține hoteluri sunt privilegiate să aibă și un loc de joacă pentru copii. Prețul va fi direct proporțional cu beneficiile suplimentare oferite de hotel, dar asta puteți aprecia cel mai bine în funcție de bugetul în care vreți să vă încadrați.
 • Dacă vreți să scăpați definitiv de grija mâncării în vacanță (și eventual a gătitului pentru cei mici), puteți alege și opțiunea All Inclusive în prețul camerei. Dacă aveți un bufet suedez, acestea acoperă o plajă destul de largă de mâncăruri, astfel că toată lumea va fi mulțumită și copiii vor găsi cu siguranță ceva pe placul lor. 
 • Dacă opțiunea All Inclusive este prea mult pentru voi, există varianta Half Board (mic dejun și cină) sau Breakfast Included (numai mic dejun inclus în prețul camerei). Meniurile de tip bufet deschis sunt destul de abundente și pentru unele persoane două mese pe zi sau chiar numai o masă consistentă (mai ales când este foarte cald afară) este suficient. 
 • Ca opțiune complementară, puteți opta pentru varianta unui mini studio care are și o mică chicinetă într-un colț. Acolo puteți prepara rapid ceva de mâncare dimineața sau seara și să luați cafeaua direct de pe balconul personal în loc să mai coborâți la salonul de mic dejun.
 • pe Booking, sub numele hotelului scrie adresa, dar și informații importante despre locația hotelului. Dacă faceți click pe ‘Arată hartă’, puteți să vedeți mai clar unde este amplasat hotelul. Chiar dacă sunteți pentru prima oară în locul respectiv, tot vă ajută să vedeți amplasarea hotelului și ce alte servicii sau dotări există în imediata sa vecinătate.

Cam acestea ar fi trăsăturile (ideale) ale unui hotel pentru familii cu copii, așa că haideți să vedem ce hoteluri din Halkidiki întrunesc toate calitățile cerute de către părinți.

Studios Olympias, Kallitheas

Studios Olympias este o locație de top din Kallitheas și a fost evaluată la superlativ de clienții recenți – astfel studiourile au primit scorul de 9,1. De asemenea, locația a fost apreciată ca fiind alegerea nr. 1 pentru familii cu copii care au evaluat locația cu scorul de 8,4. Dar haideți să vedem ce au de oferit Studios Olympias pentru familiile cu copii.

hotel-recomandat-halkidiki

 • Studios Olympias sunt amplasate chiar în centrul satului Kallitheas. Dacă o luați pe străduțe, se poate ajunge foarte repede la plaja din Kallithea, care se află la numai 250 metri de aceste studiouri. Despre cum este Kallitheas pentru vacanțele cu copiii și plaja de acolo, am scris aici.  
 • Amplasarea centrală face aceste studiouri foarte dorite pentru accesul rapid la cafenele, taverne și magazinele din centrul satului, astfel că aveți acces rapid la tot ce vă dorește inima.
 • Chiar dacă nu au ieșire directă la plajă, Studios Olympias au o piscină privată cu apă cristalină, foarte îmbietoare, înconjurată de o grădină exotică cu palmieri. De jur împrejurul piscinei, zona este amenajată cu un bar și șezlonguri cu umbreluțe și măsuțe. 
 • În grădină este amenajat și un loc de făcut grătar după pofta inimii. Și cel mai important este locul de joacă pentru copii, destul de minimal, dar suficient cât să le capteze atenția și să își mai consume din energie în sus și în jos pe toboganele colorate.
 • Apartamentele sunt dotate cu aer condiționat, așa că vă puteți relaxa la răcoare când este foarte cald la prânz și nu mai rezistați la soare la piscină sau la mare. Fiecare studio are o chicinetă cu frigider şi plită de gătit, așa că dacă sunteți mai leneși și nu vă grăbiți dimineața, puteți să vă beți cafeaua din balconul frumos orientat spre grădina cu flori. 
 • Prețul pentru două persoane și copii este de 40 euro pe noapte în extra-sezon, dar binențeles prețul se dublează lejer în plin sezon în august (90 euro pe noapte), când este bine de altfel să rezervați din timp ca să nu ratați ocazia de a prinde locuri (vara studiourile acceptă numai rezervări în calupuri de minim trei nopți – 276 euro pentru trei nopți). 
 • Despre statiune gasiti mai multe detalii aici: Kalithea, Halkidiki – ghid 
Vezi detalii - Studios Olympias, Kallitheas

Kapsohora Inn, PefkochoriApartamentele de la Kapsohora Inn se află în stațiunea Pefkochori din Halkidiki, una dintre cele trei stațiuni recomandate pentru familii cu copii mici despre care am scris aici. Majoritatea turiștilor preferă acest loc în Pefkochori conform comentariilor și scorurilor de pe booking (9,6), iar proprietatea are un raport calitate-preț foarte bun. Este alegerea numărul unu pentru familiile cu copii, care au dat scorul de 9,8 pentru un sejur cu copiii la această locație.

hotel-recomandat-halkidiki-1

 • Chiar dacă nu au acces direct la plajă și la mare, apartamentele Kapsohora Inn se află la numai 100 de metri de plajă, cu un acces foarte rapid la Marea Egee. Apartamentele de la Kapsohora Inn se află de fapt între strada principală și plajă, mai central de atât nu se poate. 
 • Centrul satului se află la 350 de metri de apartamente, iar cele mai importante magazine din Pefkochori se află la numai 100 de metri distanță. Restaurantul Liogerma se află la numai 300 de metri de Kapsohora Inn, iar strada principală cu alte taverne tradiționale și cafenele se găsește foarte aproape.
 • Grădina complexului este deosebit de frumos amenajată cu palmieri, măslini și flori bougainvillea, care creează o atmosferă foarte relaxantă de vacanță și o stare de bună dispoziție. Nu lipsește un mic loc de joacă cu căsuțe colorate foarte apreciat de către familiile cu copii.  
 • Apartamentele au toate balcoane cu vedere la grădina exotică, iar unele chiar parțial către mare. Binențeles toate apartamentele sunt dotate cu aer condiționat care vă va împrospăta atmosfera din cameră când afară sunt peste 40 de grade. Camerele sunt decorate în nuanțe deschise de verde sau albastru și sunt dotate cu chicinetă cu un mic frigider și cu plită de gătit unde puteți prepara rapid ceva de mâncare copiilor când le este foame. 
 • Un apartament cu două paturi duble mari și cu chicinetă costă numai 55 euro pe noapte în extrasezon. Pentru luna august, trebuie să vă faceți planuri din timp și să vă rezervați un apartament la un preț mai mare însă (aproximativ 90 euro pe noapte); atenție, pe timpul verii Kapsohora Inn acceptă numai rezervări în calupuri de minim trei nopți – 279 euro pentru trei nopți. Se pot cere pătuțuri pentru copii la cerere la prețul de numai de 3 euro / copil. 
 • Despre statiune gasiti mai multe detalii aici: Pefkohori, Halkidiki – ghid 
Vezi detalii - Kapsohora Inn, Pefkochori

Vila Angela, VourvourouVila Angela este unul dintre bestseller-urile booking din Vourvourou – una din stațiunile râvnite din Halkidiki pentru familii cu copii mici (despre asta am scris în acest articol – citiți-l aici dacă nu ați apucat până acum). Familiile au apreciat în mod deosebit această locaţie și au dat scorul 9,5 pentru un sejur cu copiii. Proprietatea este de asemenea cotată pentru cel mai bun raport calitate / preţ în Vourvourou, iar clienții au dat scorul general de 9,2. 

hotel-recomandat-halkidiki-12

 • Vila Angela este destul de central poziționată în stațiunea Vourvourou, lângă strada principală cu taverne și magazine, însă suficient de ferită de zgomotul arterei principale. Până la plaja Karydi sunt de mers cam 500 de metri, așa că puteți ajunge acolo în maxim 10 minute de mers pe jos. Despre plaja din Vourvourou sunt nenumărate articole și puteți vedea aici de ce este atât de căutată.  
 • Vila Angela este înconjurată de o grădină verde, frumos amenajată și îngrijită, cu iarba tunsă la milimetru. Grădina are de asemenea un loc de pregătit grătarul și un foișor cu mese la umbră. Proprietatea oferă și un loc de joacă în aer liber pentru copii de toate vârstele, astfel încât copiii vor avea tot timpul ceva de făcut cât voi vă relaxați pe balcon la o cafea. 
 • Apartamentele au toate balcon și vedere la mare, spre grădină sau spre muntele Itamos din apropiere. Toate apartamentele sunt dotate foarte bine cu bucătărie proprie, aragaz, frigider și chiar și cuptor cu microunde (depinde ce preferați să folosiți).  
 • Prețul unui apartament pe două niveluri și cu două dormitoare este de aproximativ 100 euro pe noapte în luna septembrie, iar pentru august cam 120 euro pe noapte; atenție, în sezon Vila Angela acceptă numai rezervări în calupuri de minim patru nopți – 482 euro pentru patru nopți.  
 • Despre statiune gasiti mai multe detalii aici: Vourvourou, Halkidiki – ghid 
Vezi detalii - Vila Angela, Vourvourou

Acestea sunt numai trei hoteluri, din diferite locații potrivite pentru familii cu copii mici din Peninsula Halkidiki. Datorită căutării foarte mari a acestor stațiuni, este foarte posibil să găsiți aceste hoteluri integral rezervate în luna august dacă amânați căutarea cazării. Dacă bifați însă corespunzător ce fel de cerințe aveți pe site-ul booking, este imposibil să nu găsiți alte hoteluri la fel de bune. Dar nu amânați! Majoritatea își fac planurile de vară încă din timpul iernii.Ultimile cazari adaugate

One thought on “Cum să alegi hotelul potrivit pentru o familie cu copii, câteva exemple din Halkidiki

 1. Darius22 says:

  Foarte util articolul! As adauga si eu niste practici pentru a iesi mai ieftin 🙂
  – cautati hotelul pe google / sunati direct (vedeti daca fac o reducere daca rezervati direct la hotel fata de booking)
  – urmariti hotelul pe booking, in unele zile sunt reduceri mai mari
  – rezervati din timp (cu free cancellation)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

theory test