Primul contact cu Grecia, Santorini (II)

Parta a II-a – Plimbarea pe Caldera, vizita la Vulcan, Hot Springs si insula Thirassia

Prima parte se afla aici: Primul Contact cu Grecia, Santorini.

Daca ajungeti in Santorini nu trebuie sa ratati o plimbare pe mare cu vaporul pentru a admira atat Caldera, orasele cocotate pe stancile abrupte admirate de jos de aceasta data si mai ales vizitarea insulelor vecine.Pe una dintre ele se afla vulcanul propriu-zis (Nea Kameni)si insula Thirassia, foarte putin populata insa incarcata de istorie. Nu trebuie sa ratati nici vizita la Hot Springs (Palia Kameni), o baie in apele termale de acolo pentru cei care stiu sa inoate este perfecta!

santorini

Exista posibilitata inchirierii barcilor sau puteti cumpara una din numeroasele excursii organizate de agentii. Indiferent de varianta aleasa va garantez ca merita, perspectiva insulei este total diferita de pe mare. Vasele pleaca din portul Athinios iar in drumul spre vulcan puteti admira agmoneratia vaselor de croaziera care sunt muuulte precum avioanele pe marile aeroporturi.

Urcati neaparat pe Nea Kameni (vulcanul), desi in lunile de vara arsita se resimte destul de tare, inarmati-va cu apa din belsug, rabdare, incaltari adecvate (in niciun caz slapi, papuci etc.), camasi cu maneca lunga, palarii si crema de soare.
Ajunsi la Vulcan, veti vedea ca apa are o culoare diferita de cea vazuta de sus de pe insula, un albastru intens dar si un verde ireal, totul dominat de rocile negre ale vulcanului. Se urca cca. 45 de minute, lipsa vegetatiei si faptul ca rocile absorb toata caldura soarelui fac sa fie ingrozitor de cald, insa cel putin urcusul este destul de lin, accesibil oricui cu un minim de conditie fizica. Se plateste o taxa de 2 euro si gasiti si cateva brosuri la intrarea in “traseu”.

Vizita la Palia Kameni, la izvoarele termale este numai buna pentru a te inviora dupa vizita la vulcan. Am inotat practic intre doua insule vulcanice, iar apa este deosebit de calda (ca. 30-35 de grade) si foarte adanca, cca 200 m , deci ar fi bine sa va aventurati doar daca stiti sa inotati. (despre plaje si locuri de facut baie gasiti detalii aici: Plaje Santorini)

santorini

Insula Thirassia este destul de mica (16 km2), exact vis-à-vis de Oia, nu foarte populata, insa si aici gasim primitoarele taverne pe malul marii. Puteti sa serviti masa jos, in port, sau va puteti aventura sa descoperiti putin insula. Va trebui sa urcati pe jos sau puteti opta sa folositi magarusii, ceea ce mi s-a parut destul de chinuitor pt saracele animale, asa ca am luat-o pieptis pana sus :). Exact in capatul urcusului este satul Manolas unde ne astepta o taverna la care ne-am asezat fara discutie, ne-am infruptat dintr-un platou urias cu fructe de mare si tot felul de pesti si de abia apoi am inceput sa exploram satucul aproape parasit. La teresele din port este foarte aglomerat, se pare ca toti cei ajungi pe insula nu mai doresc sa urce nicaieri dupa vizita la vulcan, la tavern de sus puteti sa va bucurati de liniste si o panorama de vis.

Este un contrast mare intre ce am gasit pe Thirassia si luxosul Santorini, desi casele si artitectura sunt aproape identice. Se spune chiar ca este mai frumoasa decat Santorini, doar ca nu este atat de comerciala si promovata in ghidurile turistice.

Informatii, detalii si poze cu atractiile turistice din Santorini gasiti aici: Obiective turistice Santorini si aici: Insula Santorini de la Nord la Sud.

Dana

One thought on “Primul contact cu Grecia, Santorini (II)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

theory test