Megalochori, Santorini

Pitorescul sat Megalochori este situat în partea de sud-vest a insulei Santorini, la aproximativ 9 kilometri de capitala Fira. Megalochori este unul dintre cele mai fermecătoare sate de pe insulă. Istoria sa datează din secolul al XVII-lea și este cunoscută pentru vinul roșu dulce Vinsanto, care este produs aici și exportat în întreaga lume.

DESPRE STAȚIUNEA Megalochori

 • Megalochori  este un amestec de frumoase conace vechi, podgorii, vinării, unele restaurante cu bucătărie locală bună și câteva hoteluri frumoase.
 • O caracteristică proeminentă a caselor și conacurilor istorice sunt zidurile înalte, curțile interioare și intrările cu uși din lemn masiv, construite pentru confidențialitate și pentru siguranța împotriva piraților răufăcători.
 • Locuitorii și oamenii de afaceri locali au depus un mare efort pentru a păstra caracteristicile și frumusețea acestei așezări tradiționale, iar multe dintre casele originale degradate au fost restaurate și li s-a redat gloria lor anterioară.

CUM AJUNGEM ÎN megalochori ?

localizare-megalochori-santorini

Există mai multe variante de a ajunge la Megalochori în funcție de locul de plecare.

De exemplu, o variantă potrivită de a călători din aeroport direct în sat este cu microbuzele private. Durata este de aproximativ 25 minute, iar prețul variază între 10 și 15 euro.

Există și varianta cu taxiul, mai scumpă și mai rapidă.

Dacă plecarea este din Fira, este rentabil doar dacă vreți să vizitați și Kamari, căci va trebui să luați un autobuz până la Kamari. Acestea pleacă la fiecare 30 minute, iar durata este de 15 minute. Din Kamari veți continua drumul cu un taxi.

O variantă directă din Fira este cu taxiul, care vă va duce în mai puțin de 10 minute la Megalochori.

PLAJE DIN Megalochori

Plaka este o plajă liniștită, izolată, în interiorul calderei, situată sub satul Megalochori.

 • Locul este stâncos și aspru, dar roca vulcanică ce înconjoară plaja și priveliștile spre calderă sunt impresionante.
 • Accesul este posibil numai cu barca sau pe jos, mergând pe o potecă îngustă și abruptă timp de aproximativ 30 de minute.
 • Pe faleza de deasupra plajei veți vedea băile termale din Plaka, unde în trecut existau facilități balneare, care acum sunt pustii.

Paralia Thermis este o plajă aflată în apropiere de sat, nu foarte atrăgătoare din cauză că accesul este foarte dificil.

 • Este o plajă cu nisip negru și roșu, înconjurată de stânci. Faptul că se ajunge greu (este necesară încălțăminte comodă și bună) descurajează turiștii să o viziteze.

La aproximativ 4 kilometri de sat este Vlichada, acoperită cu nisip gri închis care se găsește peste tot pe insulă. Există șezlonguri care pot fi închiriate.

La mai puțin de 6 kilometri este faimoasa Red Beach, care oferă o imagine unică în întreaga lume, unde roșul este culoarea dominantă.

 • Plaja este semiorganizată cu șezlonguri albe și umbrele.
 • Nu există prea multe facilități sau posibilitatea de a practica sporturi nautice, dar vă puteți bucura de snorkeling.

plaja-rosie-santorini-AKROTIRI

CE SĂ FACI/VIZITEZI ÎN Megalochori ?

Satul Megalochori este un labirint de alei întortocheate, case zugrăvite în alb și biserici cu cupole albastre și clopotnițe bogat ornamentate.

Piața Megalochori este locul unde localnicii beau cafea și joacă table sau cărți la umbra copacilor, iar turiștii sunt bineveniți să se alăture jocului. De asemenea, puteți găsi acolo câteva restaurante tradiționale frumoase.

Trebuie  să vizitați bisericile Agios Nikolaos și Our Lady of Plaka. Acestea sunt construite în stâncă și accesul este posibil doar pe un traseu abrupt cu priveliști minunate spre caldeiră. O altă biserică magnifică ce are un turn cu ceas este în piața centrală.

Puteți vizita gratuit o casă tradițională tip peșteră  amenajată special pentru turiști (trebuie doar să găsiți indicatorul).

Vizitați vinăriile, gustați vinurile locale și aflați care este modul de producție.

Au loc concerte elene clasice la Symposion by La Ponta, tavernele și hotelurile tip butic oferă priveliști fabuloase spre mare, iar podgoriile împânzesc dealurile din împrejurimi.

UNDE MÂNCĂM ÎN Megalochori ?

Restaurantul Raki este un local drăguț din centrul satului, unde se servesc preparate culinare cu specific grecesc și mediteranean la prețuri medii.

 • Nu ratați souvlaki de porc, cu textura lui perfectă, crocantă la exterior și suculentă la interior, musacaua și salata cretană.
 • Turiștii sunt răsfățați cu aperitive tradiționale din partea casei.

Taverna Tradițională Avlogyros este o afacere de familie cu un meniu care cuprinde preparate simple, dar delicioase.

 • Printre cele mai apreciate mâncăruri se numără: gyros cu carne de miel, platoul cu diferite tipuri de carne pentru 2 persoane, peștele și calamarul, brânza feta prăjită cu miere de albine și susan.  
 • Proprietarul este mereu cu zâmbetul pe buze și dornic de a îndeplini toate dorințele clienților.
 • Timpul de așteptare este uneori destul de mare, dar asta pentru că de tavernăse ocupă doar 3 oameni, membrii aceleiași familii.

UNDE NE CAZĂM ÎN Megalochori ?

Suites of the Gods Cave Spa Hotel 5* (Fabulos pe bookin cu nota 8,6) 

unde-ne-cazam-megalochori-santorini-0

unde-ne-cazam-megalochori-santorini-1

 • Este un hotel luxos tip boutique care oferă facilităţi spa exclusiviste, mic dejun à la carte, acces gratuit la internet şi parcare gratuită.
 • Hotelul are un bar şi un restaurant cu vedere la caldeiră şi la vulcan, fiind disponibilă o gamă fantastică de preparate din bucătăria mediteraneană.
 • Suites of the Gods găzduiește centrul Cave Spa. Aceste camere tip peşteră au fost renovate complet pentru a crea un spaţiu intim şi relaxant, unde oaspeţii se pot răsfăţa cu tratamente de sănătate şi înfrumuseţare.
 • Ulterior, oaspeţii se pot relaxa în saună sau în baia de aburi turcească.
 • În vârful sezonului, o suită junior standard poate fi închiriată pentru 6 nopți cu suma de 8000 lei, cu mic dejun inclus.
vezi detalii !

The Cliff Reflections – Adults Only (Excepțional pe booking cu nota 9,6)

unde-ne-cazam-megalochori-santorini-3

unde-ne-cazam-megalochori-santorini-2

 • Pune la dispoziție unități de cazare cu acces la o grădină.
 • Se oferă acces gratuit la o conexiune WiFi.
 • Unitățile au aer condiționat, TV cu ecran plat, baie privată cu uscător de păr și terasă. Unele unităţi au balcon şi/sau patio cu vedere la mare sau la munte.
 • La proprietate se oferă un mic dejun continental sau à la carte.
 • Cei care doresc să descopere zona pot face drumeții în împrejurimi, iar proprietatea poate facilita un serviciu de închiriere de biciclete.
 • Un studio standard, cu mic dejun inclus, poate fi închiriat în luna iulie cu aproximativ 4500 lei.
vezi detalii !

ALTE STATIUNI DIN SANTORINI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

theory test