Cele mai apropiate statiuni din Grecia de Romania

statiuni-aproape-romania-grecia1

Grecia este o alegere perfectă pentru vacanța de vară pentru mulți români. Pe lângă celebra insulă Thassos, in ghidul de fata vrem sa va prezentam o selectie de statiuni grecesti care sunt mai aproape de Romania si nu necesita cheltuieli foarte mari cu drumul, cazare, etc. Toate statiunile prezentate aici sunt accesibile cu masina (fara ferryboat); distantele fiind intre 400km si 750km. 

Pentru mai multe detalii si informatii despre Grecia va recomandam sa ne urmariti pe facebook aici: Ghid Turistic Grecia

Ce cuprinde acest articol:

  • Statiunile in Grecia populare aproape de Romania: Paralika Katerini (750km); Kavala (500km); Peninsula Halkidiki (760km); Asprovalta & Nea Vrasna (680km); Olympiaki Akti (Olimpia – 750km); 
  • Alte statiuni din Grecia aproape de Romania: Alexandroupoli (450km); Statiunea Nea Peramos (510km); Olympiada (620km); Platamonas (720km); Leptokarya (710km); Makrygialos (650km); Fanari (428km)

statiuni din grecia populare aproape de romania

Turiștii români aleg Grecia pentru vacanțe datorită plajelor și peisajelor naturale impresionante, istoriei și culturii bogate, gastronomiei delicioase și prețurilor accesibile. Stațiunile Paralia Katerini, Kavala, Peninsula Halkidiki, Asprovalta și Nea Vrasna, etc sunt toate situate în nordul Greciei și oferă o varietate de atracții turistice. Mai jos sunt prezentate statiunile populare aproape de Romania. 
Paralia Katerini

Paralia Katerini este o stațiune de pe coasta de est a Greciei, situată în apropierea orașului Katerini, la aproximativ 750 de kilometri de București, ceea ce o face o opțiune populară pentru turiștii români care caută o destinație de vacanță la mare la o distanță accesibilă cu mașina personală (fara ferryboat).

Paralia Katerini este o stațiune relativ mică, dar cu o varietate mare de hoteluri și pensiuni care oferă cazare la prețuri accesibile. De asemenea, există și opțiuni de cazare în apartamente sau case de vacanță care pot fi închiriate la prețuri competitive. Majoritatea unităților de cazare sunt situate în apropierea plajei, iar multe dintre ele oferă vedere la mare.

Plaja din Paralia Katerini este o plajă cu nisip fin și intrare ușoară în apă, fiind potrivită pentru familii cu copii sau pentru cei care doresc să se relaxeze la soare. Pe plajă există numeroase șezlonguri și umbrele care pot fi închiriate, precum și baruri și restaurante în apropiere unde se pot servi băuturi răcoritoare și gustări.

  • Daca aceasta statiune va face cu ochiul, avem pe site un ghid dedicat statiunii Paralia Katerini: Paralia Katerini (vedeti cum ajungeti, unde sa stati, cum este plaja, taverne recomandate, etc).

Cele mai bune oferte de cazare in Paralia KateriniBooking.com

statiunea Kavala

Stațiunea Kavala este situată la aproximativ 500 km de granița cu România. Acest oraș portuar pitoresc are o istorie bogată și este situat pe malul Mării Egee, fiind o destinație ideală pentru vacanțele de vară. Multi turisti romani stiu doar ca este unul din punctele de unde se ia ferryboat-ul spre insula Thassos. În plus, există opțiuni de cazare ieftine care pot fi potrivite pentru călătorii cu buget redus.

Kavala are multe de oferit vizitatorilor, inclusiv un port pitoresc, plaje frumoase, muzee și monumente istorice. Castelul Kavala este unul dintre cele mai impresionante puncte de atracție ale orașului și oferă o vedere panoramică asupra Mării Egee. Biserica Sfântul Nicolae și Moscheea Mohamed Ali sunt alte două atracții turistice importante care oferă o vedere frumoasă asupra orașului.

Plajele din Kavala sunt, de asemenea, o atracție importantă pentru vizitatorii orașului. Plaja Batis, situată la doar 2 km de centrul orașului, este una dintre cele mai populare plaje și oferă o varietate de sporturi nautice, inclusiv windsurfing și kitesurfing. Plaja Kalamitsa este o altă opțiune populară, cu nisip fin și ape cristaline.

Stațiunea Kavala este o destinație turistică ideală pentru călătorii care doresc să se relaxeze și să se bucure de o vacanță la plajă. Este situată la o distanță accesibilă de granița României și oferă opțiuni de cazare ieftină pentru călătorii cu buget redus. Cu multe atracții turistice și plaje frumoase. 

  • Daca credeti ca aceasta statiune este pentru dumneavoastra, pe site-ul nostru gasiti un ghid detaliat (obiective turistice, activitati, plaje, taverne si restaurante recomandate, excursii cu barca sau masina personala, etc): Statiunea Kavala

Cele mai bune oferte de cazare in KavalaBooking.com

Peninsula Halkidiki

statiuni-aproape-romania-grecia3

Peninsula Halkidiki este o destinație populară de vacanță situată în nordul Greciei, în apropiere de granița cu Bulgaria. Halkidiki este alcătuită din trei promontorii (peninsule) principale: Kassandra, Sithonia și Athos, fiecare având propriile sale plaje, sate tradiționale și atracții turistice.

Din România, cea mai convenabilă cale de acces către Halkidiki este cu mașina, traversând Bulgaria și apoi traversând granița greacă la Promachonas. Distanta aproximativa este de 760 km (in functie de statiunea aleasa). Gasiti un articol dedicat acestui drum aici: Bucuresti Halkidiki cu masina personala

Există multe opțiuni de cazare pentru toate bugetele în Halkidiki, inclusiv camere de închiriat, apartamente și hosteluri. Este important să știți că, costurile de cazare pot varia semnificativ în funcție de perioada sezonului și de zona din Halkidiki în care doriți să stați.

În general, cele mai ieftine opțiuni de cazare se găsesc în zona Kassandra, în apropiere de plajele mai populare. Vedeti recomandarile noastre de cazare in Halkidiki: Cazare Halkidiki.

Dacă sunteți în căutarea unei destinații de vacanță ieftine și pline de soare, Halkidiki poate fi o opțiune atractivă, cu o varietate de opțiuni de cazare disponibile în funcție de bugetul dvs. și preferințele dvs. de călătorie. Pe site-ul nostru gasiti ghiduri dedicate acestei zone.

Asprovalta & Nea Vrasna
Statiunile Asprovalta și Nea Vrasna sunt situate în regiunea Makedonia din nordul Greciei, în apropiere de granița cu Bulgaria. Aceste stațiuni sunt populare pentru plajele lor lungi, nisipoase și pentru apele cristaline ale Mării Egee.

Din România, cele mai convenabile modalități de a ajunge la Asprovalta și Nea Vrasna sunt cu mașina sau autobuzul. Distanta de la București la Asprovalta este de aproximativ 680 km.

În ceea ce privește cazarea, Asprovalta și Nea Vrasna oferă o varietate de opțiuni pentru toate bugetele. În zona există numeroase hoteluri, pensiuni și apartamente disponibile pentru închiriere. 

Stațiunile Asprovalta și Nea Vrasna sunt cunoscute pentru plajele lor lungi și nisipoase, plajele sunt în general bine organizate și curate, cu ape limpezi și de o culoare albastră intensă.

Plaja din Asprovalta este una dintre cele mai mari din regiunea Makedonia, cu o lungime de aproximativ 10 km. Plaja este acoperită de nisip fin și este perfectă pentru înot și plimbări lungi de-a lungul mării. În timpul sezonului turistic, plaja este bine echipată cu umbrele, șezlonguri, dușuri și toalete. Există, de asemenea, o varietate de restaurante și taverne de-a lungul plajei, oferind mâncăruri locale delicioase.

Plaja din Nea Vrasna este situată la câțiva kilometri spre sud de Asprovalta și are o lungime de aproximativ 4 km. Plaja este, de asemenea, acoperită cu nisip fin și oferă o varietate de facilități, cum ar fi umbrele, șezlonguri, toalete și dușuri. Pe plajă există, de asemenea, o selecție de restaurante și baruri, unde puteți savura o băutură rece sau puteți încerca mâncăruri locale.

Plajele din Asprovalta și Nea Vrasna sunt ideale pentru cei care caută o destinație de vacanță cu plaje frumoase, cu nisip fin și ape limpezi. De asemenea, sunt ideale pentru familii cu copii, datorită facilităților bine echipate și a apei calme și puțin adânci.

Asprovalta și Nea Vrasna sunt stațiuni populare în Grecia și oferă o varietate de opțiuni de cazare pentru toate bugetele. Datorită proximității față de România, aceste stațiuni pot fi o opțiune atractivă pentru cei care caută o destinație de vacanță accesibilă și plină de soare.

 

Cele mai bune oferte de cazare in AsprovaltaBooking.com

Olympiaki Akti (Olimpia)

Stațiunea Olympiaki Akti este situată în regiunea Pieria din nordul Greciei, la aproximativ 750 km de București. Cea mai convenabilă modalitate de a ajunge la Olympiaki Akti din România este cu mașina sau cu autobuzul.

În ceea ce privește cazarea, Olympiaki Akti oferă o varietate de opțiuni pentru toate bugetele. În zona există numeroase hoteluri, pensiuni și apartamente disponibile pentru închiriere. 

În Olympiaki Akti, există, de asemenea, o varietate de opțiuni de divertisment, cum ar fi plajele lungi, nisipoase și bine organizate, restaurante și baruri locale, dar și posibilitatea de a face drumeții pe muntele Olympus, care este situat în apropiere.

În concluzie, Olympiaki Akti este o destinație populară în Grecia și oferă o varietate de opțiuni de cazare pentru toate bugetele. Datorită proximității față de România, această stațiune poate fi o opțiune atractivă pentru cei care caută o destinație de vacanță accesibilă și plină de soare. Pe site gasiti un ghid dedicat rivierii Olimpului: Riviera Olimpului.

Cele mai bune oferte de cazare in Olimpia

Booking.com

alte statiuni din grecia aproape de romania

Există mai multe stațiuni în Grecia care se află în apropierea României și sunt mai puțin populare decât destinațiile turistice obișnuite. Ele oferă o atmosferă mai liniștită și mai puțin aglomerată decât cele mai cunoscute stațiuni turistice, precum Halkidiki sau Thassos. Acestea pot oferi opțiuni de cazare mai accesibile și o experiență mai autentică a culturii și tradițiilor grecești.

Alexandroupoli (aproximativ 450 km de Romania)este un oraș portuar situat în nord-estul Greciei, la granița cu Turcia. Este o destinație populară pentru turiștii care tranzitează Grecia și se îndreaptă către Turcia sau pentru cei care doresc să exploreze regiunea. De aici se ia ferryboat-ul spre insula Samothraki.

Stațiunea Nea Peramos se află la aproximativ 510 de kilometri de Romania și este cunoscută pentru plajele sale frumoase și pentru apele cristaline. Aici puteți găsi o varietate de taverne și cafenele, precum și o gamă largă de opțiuni de cazare pentru toate bugetele.

Olympiada este situată la aproximativ 620 de kilometri de Romania și este faimoasă pentru plajele sale curate și apele cristaline. Stațiunea este, de asemenea, cunoscută pentru faptul că se află în apropierea sitului arheologic Olimpia, locul unde se crede că au avut loc primele Jocuri Olimpice.

Platamonas este o altă stațiune populară din regiunea Pieria, situată la aproximativ 720 de kilometri de Romania. Aici puteți găsi o varietate de plaje frumoase și o gamă largă de opțiuni de cazare pentru toate bugetele, precum și numeroase opțiuni de divertisment și activități în aer liber.

Leptokarya este situată la aproximativ 710 de kilometri de Romania și este cunoscută pentru plajele sale frumoase și pentru peisajele montane din împrejurimi. Aici puteți găsi o varietate de opțiuni de cazare și restaurante locale, precum și o gamă largă de activități în aer liber.

Makrygialos este o stațiune pitorească situată la aproximativ 650 de kilometri fata de Romania. Este cunoscută pentru plajele sale frumoase și pentru apele cristaline, precum și pentru atmosfera liniștită și relaxantă. Aici puteți găsi o gamă largă de opțiuni de cazare pentru toate bugetele.

Fanari este situată la aproximativ 428 de kilometri de Romania și este cunoscută pentru plajele sale frumoase și pentru atmosfera liniștită și relaxantă. Aici puteți găsi o gamă largă de opțiuni de cazare pentru toate bugetele, precum și numeroase opțiuni de divertisment și activități în aer liber. Despre Fanari aveti un ghid detaliat aici: Fanari Grecia.
Alte recomandari in grecia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

theory test