Plaja Psili Ammos, Thassos

psili-ammos (72)

Psili Ammos este o plaja superba in sudul insulei Thassos, langa statiunile Potos si Pefkari. Plaja este premiata cu steagul albastru, are bar, terasa, taverna, sezlonguri, parcare, locuri de cazare, etc. 

Inapoi la PLAJE THASSOS
  • este situata la 45 km de Limenas (capitala insulei) si 4 km de statiunea Potos
  • are nisip fin si intrare lina in mare, de la mal se poate merge cateva sute de metri in larg si apa nu va trece peste cap
  • este recomandata familiilor cu copii
  • pe plaja sunt si jocuri nautice: banana si colac trase se barca cu motor si hidrobiciclete de inchiriat

 

Localizare psili ammos

plaja-psili-ammos-localizare

Cum ajungeți la Plaja Psili Ammos ?

Plaja Psili Ammos este situată pe partea sudică a insulei Thassos, la Marea Traciei care este parte din Marea Egee. Plaja este foarte aproape de al doilea oraș al insulei – Limenaria. Astfel, la Plaja Psili Ammos se poate ajunge cel mai ușor cu mașina din Limenaria în aproximativ 8 km (11 minute de condus). Drumul este foarte spectaculos, dar țineți cont că această parte a insulei este și cea mai accidentată și ca urmare, șoseaua are multe serpentine și se merge mai încet.

Plaja Psili Ammos se găsește cam la jumătatea distanței între orașul Limenaria și Mănăstirea Moni Archangelou (despre care s-a scris un articol separat aici ), așa că se poate combina statul la plajă dimineața sau dup-amiza și cu o vizită la mănăstire pe la prânz.

Alternativ, din orașul Thassos (Limenas) se ajunge în 47 km (1 h de condus) dacă alegeți drumul de coastă de pe partea estică a insulei; sau tot 47 km (53 minute de condus) dacă alegeți să veniți pe  șoseaua care înconjoară partea vestică a insulei și trece prin principalele stațiuni de la mare. Dacă stați în orașul Thassos (sau în apropiere), puteți veni pe o parte a insulei dimineața și vă întoarceți pe cealaltă parte a insulei seara. În felul acesta aveți ocazia să vedeți cât mai mult din insulă și să descoperiți alte locuri și plaje unde doriți să reveniți în alte zile.  

În concluzie, Plaja Psili Ammos este o plajă ușor accesibilă și oferă parcare într-o livadă de măslini din apropiere. Ca să ajungeți din această parcare la plajă trebuie să parcurgeți aleile pietruite ale unui complex turistic, apoi se coboară câteva trepte și ați ajuns la nisip.

Distanțe și durata de la stațiuni din Thassos până la Plaja Psili Ammos

Limenas – Psili Ammos Beach: 47 km (durata 1 h) dacă veniți pe șoseaua din lungul coastei estice a insulei (Skala Potamia – Kinira); sau tot 47 km (dar numai 53 de minute) dacă veniți pe șoseaua din lungul coastei vestice a insulei (stațiunile Skala Rachoniou – Limenaria – Potos – Pefkari)

  • Chrisi Ammoudia, Skala Potamia, Skala Panagia (Golden Beach) – Psili Ammos Beach: 34 km (durata 41 minute)
  • Paradise Beach – Psili Ammos Beach: 23 km (durata 30 minute)
  • Limenaria – Psili Ammos Beach: 8 km (durata 11 minute)
  • Pefkari – Psili Ammos Beach: 5.8 km (durata 8 minute)
  • Potos – Psili Ammos Beach: 4.4 km (durata 6 minute)
  • Skala Rachoniou – Psili Ammos Beach: 36 km (durata 41 minute)

video plaja psili ammos

Când ajungeți ?

Fiind o plajă foarte căutată, Plaja Psili Ammos se aglomerează destul de repede, iar la orele prânzului când soarele este cel mai puternic este foarte probabil să nu mai găsiți umbrele și șezlonguri deloc. În acest caz extrem, puteți să vă retrageți spre stânci / copaci și astfel veți beneficia de un umbrar natural de la păduricea din apropierea plajei.

Despre alte plaje din Thassos există un articol scris aici: Plaje Thassos.

Cum arată plaja ?

Apa este foarte limpede și nisipul de pe plajă este alb și fin (de unde și numele plajei care asta înseamnă – ”nisip fin”). Nisipul alb se armonizează perfect cu culoarea azurie a apei cristaline. Împrejurimile sunt dominate de o vegetație abundentă din care nu lipsește fotogenicul pin mediteranean. Se spune că acest nisip ar avea și proprietăți curative așa că nu mare ar fi minunea dacă veți vedea lume care se îngroapă în nisip și li se vede numai fața la suprafață.

Plaja Psili Ammos nu este o plajă prea lată și nici prea lungă, dar este foarte pitorească și curată. Este străjuită de o parte și de alta de grupuri stânci care o delimitează foarte clar și care apoi se continuă în mare. Intrarea este destul de abruptă, iar în câțiva metri de la mal apa se adâncește destul de rapid. Golfulețul în care se află plaja este adăpostit însă de stâncile care o mărginesc și astfel valurile sunt aproape inexistente. Totuși, dacă faceți baie în zona stâncilor, țineți cont de faptul că acestea se prelungesc și în apă și este posibil să vă loviți de ele.

Plaja este organizată cu umbrele de soare și cu șezlonguri care aparțin de complexul turistic și terasele din zonă. Contra unei consumații la barul complexului nu trebuie plătit nimic pentru șezlonguri la plajă. În mod similar, alte terase impun o consumație minimă pentru două persoane care crește direct proporțional cu apropierea de apă (rândul 1 – 40 euro, rândul 2 – 30 euro, rândul 3 – 10 euro).

Lângă bungalourile de lângă șosea este și un duș care poate fi folosit după ce ați fost la plajă ca să vă curățați de sarea uscată.

Activități pe Plaja Psili Ammos

Deși se întinde pe o lungime de numai 250 de metri, Plaja Psili Ammos este foarte bine organizată și are multe facilități în dotare. Aici se pot practica nenumărate sporturi nautice precum jet skiing, plimbări cu placa sau dacă aveți curajul, există chiar și un centru de scufundări. Pe plajă există și o zonă care se amenajează ca teren de volei unde oricine care are chef de puțină mișcare este binevenit la un meci.

Există și banana și colac trase de barca cu motor sau hidrobiciclete de închiriat. Se poate practica cu ușurință și snorkeling dacă aveți ochelari și tub. Sunt o multime de pești și vietăți interesente în apă (arici de mare, crabi).

Seara se organizează petreceri pe plajă și din acest motiv Plaja Psili Ammos este foarte căutată de către grupurile de tineri dornici de distracție.

poze plaja psili ammos

psili-ammos (83)
psili-ammos (72)
psili-ammos (72)

taverne si cazare recomandata

Taverne și baruri pe plajă

Înconjurată de mulți copaci care dau o umbră naturală binevenită, Plaja Psili Ammos a atras o sumedenie de baruri și terase pe plajă. Umbra binefăcătoare și băuturile răcoritoare fac ca acestea să fie foarte căutate, iar unele dintre ele oferă și mâncare destul de consistentă pentru la prânz. Se pare că muzica de la taverne / baruri este însă cam asurzitoare … 

Blue Velvet Beach Bar se găsește în extremitatea vestică a plajei, undeva la partea superioară a stâncilor care se continuă în apă. Panorama de la bar asupra întregului golfuleț este foarte atrăgătoare. Există și șezlonguri unde se poate sta la umbra copacilor, dar va trebui să coborâți puțin până la apă dacă vreți să faceți baie. Alternativa este un hamac legat de doi copaci sau mese cu scaune chiar lângă bar. Specialitatea casei este Blue Velvet cocktail, iar frappe-ul cu înghețată se pare că este foarte apreciat.

Beach Bar Psili Ammos este localizat pe partea estică a plajei, lângă complexul de cazare cu același nume. Se servesc mai mult snack-uri (cartofi prăjiți, sandwich, hot-dog, pizza) și băuturi răcoritoare, care nu au fost foarte apreciate. Ca alternativă, se pare că Ammouda Beach Bar de pe plajă are niște souvlaki delicioase, iar proprietareul este foarte îndrăgit de toată lumea.

Ca alternativă, la maxim 10 minute de mers cu mașina de Plaja Psili Ammos se află orașelul Potos, unde se poate mânca bine și la prețuri rezonabile în zona centrală.

Cazare recomandată

Deși nu este o stațiune propriu-zisă, zona de la Plaja Psili Ammos este suficient de atrăgătoare și găzduiește petreceri cu tineri seara, așa că au apărut și ceva unități de cazare în zonă. Acestea nu au însă listări pe Booking și care urmare dacă vă place zona și vreți să vă petreceți vacanța acolo, va trebui să îi contactați personal la pagina de rezervare din site-urile lor personale menționate mai jos.

Psili Ammos Luxury Rooms sunt strategic amplasate chiar pe plajă, iar studiourile sunt înconjurate de copaci cu umbră deasă. Restaurantul și barul alăturat aparțin tot de ei. Sunt disponibile 5 camere duble sau triple, complet utilate și cu baie proprie, cu vedere de pe balcon direct spre plajă și mare sau spre munte. Website: https://www.psiliammos.com/en/, telefon: + 30 2593 052 880, email: Psiliammos2014@Gmail.Com

Emilia’s House este o alternativă destul de bună în apropierea Plajei Psili Ammos și se află de partea cealaltă a drumului, în micuțul sat dezvoltat vis-a-vis de plajă. Este o afacere de familie, sunt disponibile 6 camere care pot găzdui între 2 și 4 persoane, precum și un apartament complet utilat. Gazda doamna Emilia este primitoare și vorbăreață (deși numai în grecește), dar ajută cu tot ce este nevoie. Din satul Theologos de unde este ea, are de vânzare ulei de măsline autentic și de cea mai bună calitate. Website: http://www.emiliashouse.gr/ , telefon: +30 6907 397 527, email: info@emiliashouse.gr

Alte recomandari in thassos

Calatoria ta incepe aici

Daca planificati o vacanta in Thassos si nu stiti de unde sa incepeti va recomand urmatoarele 3 ghiduri !

Insula Thassos de la Nord la Sud

Planificare vacanta in Thassos

Cazari Recomandate 

*stim ca sunt stufoase dar cu putina rabdare o sa va faceti o idee care este statiunea potrivita pentru stilul vostru

Recomandarile grecia.de-weekend.ro

Exploreaza insula Thassos folosind functia de cautare. Pe site gasiti toate informatiile necesare pentru a va face o vacanta de vis pe insula Thassos (recomandari de la taverne, hoteluri, plaje, drum, impresiile cititorilor, intrebari si raspunsuri la articole scrise specific tipului de turist)

experienta personala

recomandari trimise de cititori 

site partener cu booking & tripadvisor 

Inapoi la PLAJE THASSOS

Psili Ammos –  una dintre cele mai cosmopolite plaje din Thassos

Plaja Psili Ammos este una din plajele cele mai căutate de pe insula Thassos datorită amplasării foarte pitorești și a nisipului deosebit de fin care îmbracă această plajă (de unde și numele plajei). Înconjurată de păduri de pini și animată de câteva baruri și terase, plaja este o opțiune binevenită pentru toate gusturile.

De pe Plaja Psili Ammos se poate desluși în depărtare inconfundabila siluetă a mărețului Munte Athos, brațul din dreapta al Peninsulei Halkidiki. Deși destul de departe (cam 50 km în linie dreaptă), muntele apare foarte impunător și aparent foarte aproape de plajă.

Pentru mai multe informații despre alte plaje din Thassos există un articol separat aici.

Alte plaje din thassos

One thought on “Plaja Psili Ammos, Thassos

Leave a Reply

Your email address will not be published.

theory test