Atractii in Corfu Town

atractii-corfu

Contesa Flamburiari spunea despre Corfu Town că, pe lângă a fi un oraș grecesc, acesta „este Veneția și Napoli, un pic din Franța și un strop din Anglia”. Și, odată ce pășești în labirintul străduțelor sale înguste, unde la fiecare colț găsești o vilă tradițională încântătoare, o grădină secretă sau o capelă fermecătoare, îți vei da seama că, într-adevăr, Corfu reunește într-un singur oraș frumusețea Europei medievale.

Priveliste-corfu-town-din-fortareata-noua
Priveliste Corfu Town din Fortareata noua
 • Un oraș romantic, ce a îmbrățișat însă tot ce este modern și atrăgător pentru turiști, Corfu Town încântă prin obiectivele sale istorice, cafenele boeme, magazine de bijuterii și taverne tradiționale.

Piața Spianada, Corfu Town

A doua cea mai mare piață din Europa, Piața Spianada a fost construită de francezi, în timpul războaielor purtate de Napoleon.

 • Aceasta este inima orașului, locul unde se întâlnesc localnici și turiști pentru a savura o cafea, a lua prânzul, sau pentru a juca crichet, amintire lăsată de englezi.
Piata-Spianada-Corfu
Piata Spianada
 • Clădirea Liston, situată în această piață și construită de francezi, are la parter o cafenea ce amintește de cafenele romantice de pe Rue de Rivoli, în Paris, și este unul dintre locurile unde te poți relaxa în timp ce savurezi o bere cu ghimbir.
 • Clădirea încântă însă și prin arcadele sale venețiene, ce te vor purta cu gândul la plimbări prin Piața San Marco, din Veneția.
 • Străduțele ce se desprind din această locație te vor purta spre magazinele artizanilor locali care își încântă clienții cu bijuterii din aur extraordinare, precum și magazine de suveniruri sau cofetării unde vă așteaptă prăjituri cu smochine.

Fortărețele din Corfu Town

Străduțele medievale sunt dominate de o fortăreață ce datează din secolul XV, o capodoperă arhitecturală venețiană ridicată pe situl unui fost turn bizantin.

 • Deși inițial Fortăreața Veche a orașului a găzduit nobili și ofițeri, eventual a primit misiunea de apăra orașul, mai ales după ce a fost împrejmuită de un șanț artificial umplut cu apă.
 • Cocoțată pe un promontoriu, la doar câțiva pași de treptele Spianada, fortăreața continuă să păzească orașul, deși atacurile dușmanilor au rămas doar file de istorie.
 • În prezent, aceasta găzduiește Biblioteca Publică, clădiri ale Universității Ioniene, iar spațiul ce se deschide în fața Capelei Sfântului Gheorghe devine deseori scena concertelor și festivităților locale.

Fortareata-veche-corfu

 • Fortăreața Nouă, pe de altă parte, este un castel venețian situat pe dealul Sf. Marcu, ce își impresionează vizitatorii cu elemente arhitecturale splendide și simboluri venețiene gravate pe porțile sale.
 • Deși nu este la fel de impunătoare ca Fortăreața Veche a orașului, oferă panorame superbe ale orașului.

Biserica Sfântul Spiridon

Chiar în spatele cafenelei Liston se ascunde Biserica Sfântul Spiridon, a cărei clopotnițe poate fi zărită tocmai de pe feriboturile ce aduc vizitatori în Corfu.

 • Sfântul Spiridon este patronul orașului, iar biserica îi adăpostește trupul mumificat.
 • Se spune că acesta a salvat insula de două ori de la pieire în perioada medievală.
 • Indiferent care ar fi legendele din spatele acestei biserici, arhitectura și interiorul acesteia merită cel puțin câteva momente de atenție.
Biserica-sf-spiridon-corfu
Biserica Sf.Spiridon

Palatul Sf. Mihai și Sf. Gheorghe

 • Situat în partea stângă a clădirii Liston, palatul a fost construit de britanici și folosit drept reședință a Guvernatorului, în perioada în care englezii conduceau insula.
 • Interesant de știut este că Prințul Filip s-a născut chiar în acest palat, iar în anul 1994, clădirea a găzduit Summit-ul EU.
 • În prezent, palatul găzduiește Muzeul de Artă Asiatică din Corfu, unic în Grecia, dedicat artei din India și Orientul Îndepărtat.

Kanoni și Insula Mouse

Kanoni-Insula-Mouse-corfu
Kanoni Insula Mouse

În Kanoni se ajunge foarte ușor, cu autobuzul din Piața Spianada. Este un loc de întâlnire popular printre localnici, iar numele său are ca origine denumirea unui tun antic ce poate fi văzut și astăzi pe vârful dealului.

 • Mai jos de Kanoni se află biserica Panagia Vlacherna, ce datează din secolul XVII și insulița Pontikonissi, cunoscută și ca Insula Mouse, de care vă va despărți o plimbare cu barca de doar 5 minute.
 • Odată ajunși aici, veți înțelege de ce această biserică și Insula Mouse sunt două dintre cele mai fotografiate atracții ale orașului.

Acestea sunt doar câteva dintre atracțiile ce vă așteaptă în Corfu Town. Farmecul orașului se ascunde însă în vilele fără nume și pe străzile pietruite ce continuă să șoptească povești de demult.

Alte ghiduri turistice pentru insula Corfu

alte recomandari in corfu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

theory test