Vacanță activă pe Thassos: Cele mai bune trasee de drumeție și ciclism pe insulă

unde-stai-in-thassos-limenaria

Thassos nu este doar o destinație pentru plaje și relaxare, ci și un loc perfect pentru cei care iubesc aventura și activitățile în aer liber. Insula are o rețea de trasee de drumeție și ciclism bine întreținute și marcate, care traversează peisaje spectaculoase și oferă panorame deosebite. În acest articol, vă prezentăm cele mai bune trasee de drumeție și ciclism pe insula Thassos, pentru o vacanță activă și memorabilă.

  1. Traseul Ipsarion: Acest traseu de drumeție începe în satul Potamia și urcă până la vârful muntelui Ipsarion, cel mai înalt punct al insulei. Pe parcursul traseului, veți avea ocazia să admirați o panoramă superbă a insulei și a mării Egee.
  2. Traseul Theologos-Pefkari: Acest traseu de ciclism și drumeție pornește din satul tradițional Theologos și se îndreaptă spre plaja Pefkari. Traseul traversează păduri de pini și oferă vederi panoramice asupra coastei.
  3. Traseul Kazaviti-Megalos Prinos: Pornind din satul Kazaviti, acest traseu de drumeție și ciclism vă va conduce prin păduri și plantații de măslini, până la satul Megalos Prinos. Pe parcurs, veți avea ocazia să vedeți case tradiționale și să vă bucurați de peisaje pitorești.
  4. Traseul Aliki: Acest traseu scurt și ușor pornește din satul Aliki și vă va conduce de-a lungul coastei, oferind vederi spectaculoase ale golfului Aliki și ruinelor antice de pe plajă.
  5. Traseul Maries-Skala Potamia: Acest traseu de ciclism și drumeție începe în satul Maries și coboară spre Skala Potamia, trecând prin păduri de pini și plantații de măslini. Pe parcurs, veți avea ocazia să vă bucurați de vederi panoramice asupra coastei.
  6. Traseul Kastro: Pornind din satul Kastro, acest traseu de drumeție vă va conduce spre ruinele fortăreței bizantine Kastro, situată pe un deal înalt. De aici, veți avea o vedere panoramică asupra întregii insule și a mării Egee.
  7. Traseul Limenaria-Kalivia: Acest traseu de ciclism și drumeție pornește din orașul Limenaria și se îndreaptă spre satul Kalivia, trecând prin peisaje variate și terenuri accidentate. Pe parcursul traseului, veți avea ocazia să admirați dealuri acoperite de măslini și păduri de pini, precum și să vă bucurați de vederi spectaculoase asupra coastei și a munților.
  8. Traseul Limenas-Agios Ioannis: Acest traseu de drumeție și ciclism pornește din capitala insulei, Limenas, și se îndreaptă spre mănăstirea Agios Ioannis. Pe parcurs, veți trece prin păduri de pini și plantații de măslini și veți avea ocazia să admirați peisaje încântătoare și arhitectura tradițională a insulei.
  9. Traseul Skala Rachoniou-Panagia: Acest traseu de drumeție și ciclism vă va conduce de la Skala Rachoniou până la satul Panagia, trecând prin păduri de pini și plantații de măslini. Pe parcurs, veți avea ocazia să admirați peisaje uimitoare și să explorați sate tradiționale.
  10. Traseul Skala Prinos-Skala Marion: Acest traseu de ciclism și drumeție leagă Skala Prinos de Skala Marion, trecând prin sate pitorești și peisaje naturale impresionante. Traseul oferă o oportunitate excelentă pentru a admira frumusețea insulei și a vă bucura de aerul curat și de liniștea naturii.

Thassos este o destinație ideală pentru cei care doresc să combine relaxarea pe plajă cu activități în aer liber, precum drumeții și ciclism. Insula oferă o rețea de trasee bine marcate și întreținute, care traversează peisaje spectaculoase și permit accesul la puncte panoramice deosebite. Fie că sunteți un ciclist experimentat sau un drumeț începător, Thassos vă așteaptă să descoperiți frumusețile sale naturale și să vă bucurați de o vacanță activă și plină de aventură.

cazare recomandata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

theory test