Thassos sau Corfu

Ce mi se potriveste ? Thassos sau Corfu

familie cu copii
pasionati de scufundari
plaja cu nisip fin
hotel cu piscina, perioada iunie – iulie, masa inclusa (de preferat), 7 nopti
masina personala, drumul nu mai mult de 10-11 ore
buget 1500 – 2000 euro

thassos sau corfu

vacanta in greciaMai jos este raspunsul nostru la o intrebare venita pe email. Va invit si pe voi sa incercati serviciul nostru, in cazul in care aveti nevoie de ajutor sa va planificati o vacanta in Grecia.

 

 

Thassos sau Corfu ?

Principala problema in aceasta ecuatie este drumul, Bucuresti Thassos – 7 ore 30 minute, pe cand Bucuresti – Corfu – 12 ore 30 minute. Diferenta este destul de mare si avand in vedere ca vacanta trebuie planificata sa se incadreze in 7 nopti este un factor de decizie foarte important. Ca preturi, atat Thassos cat si Corfu sunt accesibile. In cazul de fata bugetul nu reprezina o problema pentru niciuna dintre ele.

Exista pe site un articol asemanator: Zakynthos sau Corfu ?

Recomandarile noastre pentru Thassos

thassos sau corfu

Gasiti toate ghidurile adresate insulei Thassos aici: Ghid turistic Thassos.

Transport dus – intors Thassos (2 persoane si o masina)

Aceasta simulare este facuta pe ruta Bucuresti – Giurgiu – Ruse – MAKAZA (noul punct de frontiera) – Komotini – Keramoti. (despre aceasta ruta gasiti detalii aici: drumul prin Makaza)

Costuri transport drum spre Thassos
PretDescriere
Total KM1340570 km dus – 570 km intors + 200 km pe insula (depinde de fiecare)
Carburant116 € / 159 €Motorina: 1.45 € pret mediu (Bulgaria / Grecia / Romania). La 1340 km si un consum de 6%, total = 116 € Benzina: 1.70 € pret mediu (Bulgaria / Grecia / Romania). La 1340 km si un consum de 7%, total = 159 €
Taxe drum11 €8 € vigneta Bulgaria, 6 € pod Ruse
Ferryboat64 €28 € masina, 4 € persoana / sens, calatoria dureaza aproximativ 30 de minute
Cazare pe drum0nu necesita
Durata7,30 ore7 ore 30 minute (pana in port, nu am luat in calcul pauzele)

Statiuni recomandate pentru familii cu copii in Thassos:

Skala Potamia si regiunea Golden Beach: Plaja este premiata cu Blue Flag si este cu nisip fin. Plaja este numita “plaja de aur” dupa culoarea nisipului: atunci cand soarele este cel mai sus, nisipul sclipeste puternic, dand senzatia ca ar fi intr-adevar de aur.. Intrarea in apa este lina, perfecta pentru copii.

Taverne recomandate in Skala Potamia: Nautillus, Krambousa, Taverna Korali (mai multe detalii gasiti in ghidul statiunii de pe site).

Cazare recomandata in Skala Potamia (pentru familii): Ntinas Apartments (sub 40 euro / noapte, hotelul se afla la aproximativ 150 m de plaja, piscina) | Ariadi Hotel Bungalows (aproximativ 50 euro / noapte, se afla foarte aproape de plaja, piscina).

Impresii despre Skala Potamia: am primit foarte multe impresii despre aceasta statiune (recomandari, experiente, etc) -> Impresii Thassos.

Recomandarile noastre pentru Corfu

thassos sau corfu

Gasiti toate ghidurile adresate insulei Thassos aici: Insula Corfu de la Nord la Sud !

Transport dus – intors Corfu (2 persoane si o masina)

Costuri transport drum spre Thassos
PretDescriere
Total KM21201060 km dus + 1060 km intors + 200 km de rezerva (noi am facut in jur de 1000 km doar pe insula dar si aici ne-am plimbat destul de mult)
Carburant184 € / 252 €Motorina:Motorina: 1.45 € pret mediu (Bulgaria / Grecia / Romania). La 2120 km si un consum de 6%, total = 184 €Benzina: Benzina: 1.70 € pret mediu (Bulgaria / Grecia / Romania). La 2120 km si un consum de 7%, total = 252 €
Taxe drum33 €Taxe drum + autostrada: 22 € (autostrazi) + 8 € (vigneta bulgaria) + 6 € (pod giurgiu)
Ferryboat94 € / 76 €Sunt 2 ferry-uri care pleaca din Iogumenitsa spre insula Corfu. Iogumenita – Corfu Town si Iogumenitsa Lefkimi (preturile difera un pic, cel spre Corfu Town este 33 € / masina si 7 € / persoana. Ferry-ul care pleaca spre Lefkimi costa 26 € masina si 6 € / persoana)
Cazare pe drum30 €Optional: o oprire in Metsovo, Hotel Asteri Metsovo
Durata12,30 ore12 ore 30 minute (pana in port, nu am luat in calcul pauzele)

Statiuni recomandate pentru familii cu copii in Corfu:

Agios Gordios: Peste 1,5 kilometri de plaja aurie cu nisip fin, apa limpede (in care poti vedea si pestisori colorati care sa inoate aproape de mal) si un peisaj mediteranean de neuitat.

Taverne recomandate in Agios Gordios: Zephyros (pe faleza), See Breeze, Steven’s on the hill, Taverna Thalassa (locul perfect pentru apus), Taverna Sebastian… mai multe detalii gasiti in ghidul prezentat pe site.

Cazare recomandata in Agios Gordios: Jenny’s Studios (aproximativ 30 euro / noapte, se afla la 200m de plaja, piscina) | Aphrodite

Impresii despre Corfu gasiti aici: Impresii Corfu.

Thassos sau Corfu ? mici concluzii

In cazul prezentat aici, recomandam Insula Thassos. Principalul avantaj este distanta cu durata calatoriei semnificativ mai scurte (in cazul in care vacanta este de 7 zile). Pentru insula Corfu as recomanda vacante ceva mai lungi (minim 10 zile) mai ales daca mergeti si cu copii.

Poze gasiti aici: Poze Thassos si Poze Corfu !

One thought on “Thassos sau Corfu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

theory test