Samothraki Mancare

La fel ca in orice colt al Greciei, nici Samothraki nu ne-a dezamagit. Se pot manca cele mai felurite mancaruri traditionale, de la peste proaspat adus de pe mare, pana la celebra capra la protap sau la cuptor in sos de vin, alaturi de celebrele tzatziki si salata greceasca sau delicoasele deserturi servite din partea casei.
O supriza placuta a fost iaurtul delicious de Samothraki, produs chiar pe insula, in micul orasel Makrillies si gustoasa branza de capra.

Noi am mancat in Therma, Profitis Ilias si undeva in drumul spre plaja Kipos. Cele 2 taverne care ne-au placut in mod exceptional si pe care le recomandam cu caldura: Paradisos din Profitis Ilias cu o panorama exceptionala asupra Muntelui Athos si insulei Thassos , unde am mancat o delicioasa capra la protap si o taverna intalnita in drumul spre plaja Kipos, marcata printr-un indicator verde (la un moment dat drumul asfaltat de termina, insa merita sa continuati drumul, este un drum de tara, accesibil pentru orice tip de masina). Insa oriunde te-ai opri sa mananci, nu ai cum sa dai gres, mancarea este delicioasa, iar preturile foarte bune. In foarte putine locuri exista meniuri, cel mult in limba greaca, insa am fost invitati chiar in bucatarie pentru a ne alege felurile de peste (recomandam sa incercati pestii locali!) 🙂

Samothraki Mancare

One thought on “Samothraki Mancare

  1. Pingback: alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

theory test