Porto Katsiki, Lefkada

despre lefkada porto katsiki

Porto Katsiki este una dintre principalele atracții ale Lefkadei și printre cele mai bune 10 plaje din Grecia, situată la 44 km sud-vest de capitala insulei și aproape de satul Athani.

Plaja arată fascinant datorită faptului că este înconjurată de stânci verticale înalte de culoare albă, care o fac accesibilă prin coborârea unor trepte abrupte.

ce trebuie sa stii despre plaja Porto Katsiki ?

 • Superba plajă este cu pietricele albe, de aceea veți avea nevoie de papuci speciali pentru a vă proteja tălpile.
 • Există șezlonguri și umbrele disponibile pentru închiriere (aprox. 15 euro pentru 2 șezlonguri).
 • Fiind o plajă mare, veți găsi suficiente spații unde vă puteți așeza direct pe propriul prosop.
 • Înotătorii cu experiență și iubitorii de surfing se pot bucura din plin de apă și valuri. Va trebui să aduceți cu voi echipament pentru activitățile de apă, deoarece nu există posibilitatea de a închiria de pe plajă.
 • Trebuie să aveți grijă la copii mai ales după-amiaza când valurile devin deosebit de mari, pentru că nu există salvamari de serviciu pe Porto Katsiki.
 • Un aspect mai puțin plăcut este prezența vânzătorilor ambulanți insistenți pe plajă. Chiar dacă acest tip de activitate este interzis, vânzătorii își promovează marfa într-un mod gălăgios.
 • Există o parcare disponibilă, prețul pentru o zi variind între 5 și 10 euro/mașină, în funcție de lună (după ora 16.00, jumătate de preț).

Pentru a vă bucura cu adevărat de plaja Porto Katsiki, ar trebui să o vizitați la începutul verii sau toamna. Astfel veți evita aglomerația de pe drumuri și de pe plajă. Dacă vizitați Lefkada în vârful sezonului, mergeți la Porto Katsiki la orele dimineții sau după-amiaza.

Turiștii care intenționează să călătorească  în Lefkada trebuie să știe că nu există locuri de cazare lângă Porto Katsiki, dar poate fi rezervat un apartament/studio/cameră într-unul din satele din apropiere, cum ar fi satul Athani.

Localizare plaja Porto Katsiki

plaja-porto-katsiki-localizare

Cum ajungeți la Porto Katsiki?

Nu există transport public spre Porto Katsiki. Va trebui să mergeți cu propriul automobil/să închiriați o mașină sau, în funcție de stațiunea în care sunteți cazați, să alegeți transportul pe mare.

Drumul care duce la Porto Katsiki este îngust, cu multe curbe, iar în multe locuri spațiul este insuficient pentru ca două mașini să se poată încadra una lângă cealaltă. Traficul este intens mai ales în vârful sezonului, în lunile iulie și august.

Odată ajunși în parcare, trebuie să coborâți mai multe trepte pentru a păși pe plajă, lucru pe care mulți vizitatori îl consideră principalul dezavantaj al acestei plaje.

Puteți ajunge, de asemenea, pe plajă cu taxi-uri din satele Nidri și Vassiliki.

Distanța între Porto Katsiki  și principalele stațiuni ale insulei

 • Porto Katsiki -Vassiliki: aproximativ 29 km (durata 42 minute)
 • Porto Katsiki – Lefkada Town: aproximativ 43,6 km (durata 1h și 5 minute)
 • Porto Katsiki – Nidri: aproximativ 50,2 km (durata 1h și 12 minute)
 • Porto Katsiki – Nikiana: aproximativ 50,9 km (durata 1h și 12 minute)
 • Porto Katsiki – Poros: aproximativ 47 km (durata 1h și 8 minute).

Video plaja Porto Katsiki

Poze plaja Porto Katsiki

despre lefkada porto katsiki
porto-katsiki-lefkada

taverne recomandate

Bilvi este un restaurant / cafenea / tavernă care oferă mâncare și băuturi pe plajă. Chiar dacă este situat „pe munte”, nu este nevoie să urcați scările pentru a ajunge la local dacă vreți să comandați ceva pentru prânz. Personalul merge pe plajă la intervale regulate și puteți comanda orice preparat doriți.

Meniul este variat: salate proaspete (cu ton, grecească sau cu pui și bacon), aperitive precum tzatziki, inele de ceapă, feta, feluri principale (spaghetti carbonara, musaca, burger, fructe de mare), deserturi delicioase (salată de fructe, gogoși și iaurt cu miere).

Și băuturile sunt diverse. Pentru o bere, un frappe sau un energizant veți plăti aproximativ 4 euro, o doză de suc costă 3 euro, iar un pahar cu fresh de fructe costă 4,5 euro.

Există un duș și o cabină unde puteți schimba hainele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

theory test