Plaja Egremni, Lefkada

plaje-egremni-lefkada

Egremni este o plajă sălbatică pitorească, situată pe coasta sud-vestică a Lefkadei, la aproximativ 40 km de capitală și la 20 km de Vassiliki. Este una dintre plajele-vedetă ale insulei și unul dintre motivele pentru care turiștii vizitează Lefkada.

ce trebuie sa stii despre plaja Egremni ?

  • Se întinde pe mai mult de 2,5 km. Cu o astfel de lungime și o lățime variabilă, de la 20 la 50 de metri, Egremni nu este aproape niciodată aglomerată. Chiar și în plin sezon, atunci când bărcile turistice aduc foarte mulți turiști, fiecare poate găsi un loc care oferă intimitate.
  • Plaja este compusă din nisip alb și pietricele fine, astfel încât  papucii de apă sunt esențiali pentru protejarea picioarelor.
  • Odată ce veți păși pe mal, veți fi încercat de un sentiment de izolare de întreaga lume datorită stâncilor masive din jur, care fac dificil accesul.
  • Este renumită pentru ape remarcabil de albastre și limpezi.
  • Nu există salvamari de serviciu pe plaja Egremni, așa că ar trebui să fiți atenți atunci când vă implicați în activități în apă.
  • Aceasta se adâncește destul de repede, valurile sunt constante și uneori sunt puternice, de aceea se recomandă o atenție sporită când vine vorba de supravegherea copiilor. De asemenea, adulții care nu știu să înoate trebuie să fie precauți pentru că în trecut au fost cazuri cu turiști care s-au înecat.
  • Pe plaja Egremni nu mai există niciun fel de servicii, așa că cei care și-au propus să ajungă acolo ar trebui să aibă la ei apă, mâncare și o umbrelă de soare.
  • Este o plajă ideală pentru amatorii de surfing, dar este important să știți că nu aveți posibilitatea să închiriați echipamente pentru sporturi nautice de pe plajă. Trebuie să veniți cu ele.

În cazul în care doriți să fiți aproape de plaja Egremni în timpul vacanței pe insula Lefkada, puteți rezerva un apartament, o vilă sau un studio în satul Athani, un loc liniștit, cu taverne și vederi pitorești minunate asupra zonei înconjurătoare. Acesta este la doar câțiva kilometri distanță.

Localizare plaja Egremni

plaja-egremni

Cum ajungi la plaja Egremni?

Până în 2015, când a avut loc un cutremur, această plajă era accesibilă turiștilor pe uscat. Trebuiau să coboare 350 de trepte. După cutremur, acestea au dispărut sub stâncile prăbușite. Autoritățile au promis să repare drumul, dar din cauza solului foarte instabil nu au reușit până în prezent.

De atunci, turiștii au putut ajunge aici doar pe mare, în croaziere sau cu bărci închiriate individual. O astfel de excursie cu barca costă între 15 și 25 de euro, în funcție de stațiunea din care se pleacă (Vassiliki sau Nidri). De obicei se pleacă la 9.30, iar ora de întoarcere este 15.45.

Se pot închiria și bărci private care costă între 50 și 80 de euro, însă în sezon prețul poate crește.

Video plaja Egremni

Poze plaja Egremni

despre lefkada egremni
plaje-egremni-lefkada-2

Leave a Reply

Your email address will not be published.

theory test