Pe urma testoaselor Caretta Caretta, in Kalamaki

Impresiile Elenei pe Insula Zakynthos, Septembrie 2013

Salutare, initial am vrut sa postez aceasta impresie despre Zakynthos intr-un comentariu, dar mi-am dat seama ca este un pic cam lung asa ca sper ca parerea mea sa ajunga pe site.

Un sejur departe de agitatia cotidiana, in care sa fii doar tu, marea si plaja. Odihna, baie de soare, baie de mare, asa ar putea fi descrisa pe scurt tara celebrelor testoase Carreta Carreta. Dupa numeroase cautari pe internet si nu numai, am ales sa ne petrecem condiul in zona Vassilikos (cea mai apreciata din Zakynthos) si anume in statiunea Kalamaki.

impresii kalamaki

Am pornit spre Zakynthos la mijlocul lunii septembrie, pentru a evita aglomeratia specifica sezonului estival. Am preferat sa mergem cu autocarul, din motive de comoditate pentru sotul meu care nu este adeptul calatoriilor lungi cu masina. In tot acest timp, am facut planuri pentru cele sapte zile si am visat, cu ochii deschisi sau inchisi, vacanta ce avea sa inceapa in curand.

Dimineata zilei urmatoare m-a gasit in Kalamaki, una din cele mai frumoase si pitoresti statiuni din Zakynthos, ce atrage anual mii de turisti din Europa si din alte colturi ale lumii dornici de relaxare. Venisem cu temele facute, stiam ca statiunea este situata intr-un golf in sud-estul insulei Zakynthos si se intinde de-a lungul unei plaje aurii care este declarata parc national datorita frumusetii sale si a speciilor de testoase caretta – caretta care se gasesc aici. Ceea ce aveam sa gasesc acolo a depasit insa cu mult asteptarile mele.

[symple_box color=”green” text_align=”left” width=”100%” float=”none”]Despre insula Kalamaki gasiti informatii, recomandari si poze aici: Statiunea Kalamaki ![/symple_box]

Pentru mai putin de 300 de euro am beneficiat de sase nopti de cazare cu mic dejun inclus la hotelul Venus, unitate dotata cu piscina in aer liber, internet wireless si mai presus de toate, camere superbe. A mea, cel putin, asa a fost.

Zilnic, dupa ce serveam micul dejun, la restaurantul hotelului sau in camera, mergeam spre plaja. Apa marii, foarte calda, plaja intinsa si curata, cu nisip fin si fara pietricele, intrerupta din loc in loc de stanci inalte cu dealuri de nisip in varf, vegetatia din jur si zgomotul valurilor, totul era de poveste.  Celor dornici de senzatii tari, Kalamaki le pune la dispozitie un centru de scufundari marine, Dive Centre „Louis”, iar celor fascinati de animale, asemeni mie, le ofera posibilitatea de a se intalni cu o specie protejata prin lege, broasca testoasa Caretta Caretta.

Testoasele si-au facut cuiburi in aceste locuri de mii de ani, dar, dupa explozia industriei turistice de acum peste 50 de ani, s-au vazut concurate pentru accesul pe plaja. Cu toate ca ieseau din mare pentru a-si depune ouale pe plaja doar in timpul noptii, cuiburile erau deranjate de turisti pe parcursul zilei, iar ouale erau distruse. Din fericire, organizatiile pentru protectia animalelor au reusit sa convinga autoritatile sa ia masuri pentru a le proteja pe acestea de la disparitie. Astfel, in prezent exista zone rezervate testoaselor Caretta Caretta, unde turistii nu au acces.

impresii kalamaki

Aproape toate suvenirurile din Kalamaki au forma de broasca testoasa sau sunt inscriptionate cu acest simbol, iar localnicii spun ca insasi insula Zakynthos are forma unei testoase.

Intr-una din zile am renuntat la plaja si am vizitat insula Zakynthos. Nu cred ca este cazul sa va spun ca Navagio sau Grotele Albastre pur si simplu te lasa cu gura cascata, as vrea totusi sa va recomand satul Katastari (in drum spre Navagio) pentru masa de pranz.

Daca aveti intrebari nu ezistati sa le postati !

Postat de Andrei Pop
Scris de Elena

Alte ghiduri turistice pentru insula Zakynthos


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

theory test