Insula Zakynthos, Ibiza Greciei

Impresiile lui Edi pe Insula Zakynthos 2010

Iulia, Andrei, Miky, Vlad si bineinteles eu, Edi…asta e toata echipa. In formatia amintita am fost anul trecut in cea mai „fun” vacanta de vara traitia vreodata, cu masina in insula Zakynthos. E drept, in cazul nostru „vreodata” nu inseamna cine stie ce luand in considerare ca fiecare in parte avem doar 20 de ani. Dar hei, unde-s multi puterea creste, iar impreuna avem 20 x 6 = 120 de ani de experienta :).

Destul cu preludiul, sa trecem la fapte. Am incarcat bagajele in Golf-ul lui Vlad, un 2.0 Tdi care trage ca un cal de povara intr-a 3-a dar inghite cam mult…pardon, iesire in decor…dupa cum spuneam, am incarcat bagajele, fara ghiduri de calatorii, ghiduri de tursim sau alte chestii batranesti. Nu domne`, doar GPS-ul cu hartile actualizate si la drum! Traseul ales a fost Bucuresti – Ruse – Sofia – Salonic – Larisa – Antirion – Kilini – Zakynthos, iar la volan am urcat pe rand (noroc ca toti avem carnete). Am reusit astfel sa ajungem in mai putin de 20 de ore, fara a obosi in mod deosebit.

zakynthos

Ajunsi in insula, ne-am cazat la gazda noastra din Laganas si de aici s-a rupt firul…in sensul bun :). Ce s-a intamplat acolo a fost un fel de Hangover in varianta extinsa de 7 nopti, cu actori romani intr-o insula greceasca. Obiective si atractii turistice? Erau din plin, dar cine a avut timp?!?

Seara, pe la 9-10, dupa ce fetele reuseau in sfarsit sa se „tencuiasca” cu fond de ten si alte dracii de gen, mergeam frumusel la taverna Pythari pentru a ne energiza cu cate un gyros si o bere, dupa care ne urcam in masina si plecam in cautare de cluburi (si da, faceam asta bauti, pentru ca in insula Zakynthos politia intelege ca turismul e principalul generator de venit si ultimul lucru pe care ar vrea sa il faca este sa deranjeze sau, doamne fereste, amendeze vizitatorii).

zakynthos laganas

Dupa ce ne hotaram la ce club urma sa ne petrecem noaptea, debarcam si ne „impuscam”. Adica dadeam urgent pe gat cateva shot-uri de vodka, iar restul venea de la sine. Nu intrebati ce se intampla in timpul serii pentru ca, sincer, nu imi mai amintesc exact, cel putin nu cu lux de amanunte. Cert este ca rasaritul ne gasea pe plaja. Si ce rasarit era. Chiar in mahmureala noastra gaseam resurse sa il apreciem. Pastram cateva momente de liniste si il admiram in toata splendoarea. Nu pentru mult timp, pentru ca trebuia sa ne indreptam catre camere. Pe drum mai luam din zbor cate un gyros (cred ca am trait numai cu gyros si vodka in perioada asta) si, obligatoriu, cate o sticla de lapte de om si, ei bine, dormeam. Asta pana pe la 2-3, cand ieseam si noi la plaja.

Am fost si la celebra Banana Beach si la Limni Keriou si la Chrystal Beach si cam peste tot, iar concluzia poate fi exprimata intr-o singura propozitie. Grecii stiu sa isi intretina plajele, iar marea limpede ca cristalul ii ajuta din plin.

banana beach zakynthos

Pe plaja ce sa facem…ca mai tot turistul…o bere, o inghetata, un zbor cu parapanta lui Socrates, o plimbare pana la Blue Caves (superb), etc. Dar usor usor se instala seara, iar noi, constiinciosi, o luam de la capat. (detalii despre plaje gasiti aici: Plaje Zakynthos)

Una peste alta a fost o excursie super. Insula Zakynthos musteste de distractie, iar turstii, din toate colturile lumii, sunt pusi pe treaba serioasa. Iar pretul e chiar accesibil. Nu am spart mai mult de 700 de euro de om cu totul. Si cand ma gandesc ca era sa mergem in Ibiza… 🙂

Imagini cu Insula Zakynthos gasiti aici: Zakynthos Poze


Alte ghiduri turistice pentru insula Zakynthos

3 thoughts on “Insula Zakynthos, Ibiza Greciei

  1. ionutzzz says:

    Daca vreti party 100% Laganas e un MUST al Greciei ! A fost cea mai tare vacanta petrecuta in Grecia !

  2. Pingback: maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

theory test