Bucuresti Kefalonia

Pentru ca de multe ori suntem intrebati despre drumul in Grecia, revenim cu un articol detaliat legat de traseul Bucuresti Kefalonia. Despre vreme, plaje, cazare, temperaturi si alte detalii am discutat aici: Kefalonia Grecia. Tot acolo am mentionat ca traseul Bucuresti Kefalonia este asemanator cu traseul Bucuresti Zakynthos. Se poate opta insa, pentru o varianta mai scurta si mai placuta.

Bucuresti Kefalonia – sumar

Orice turist trebuie sa stie cateva informatii atunci cand pleaca pe un asemenea traseu cu masina personala (aceste informatii sunt bazate pe experienta proprie de-a lungul timpului, castigata in calatoriile noastre din Grecia si Bulgaria)

 • Vigneta din Bulgaria NU se cumpara din Ruse, mai mergeti 1.8 – 2 km si pe partea dreapta exista un Shell unde se poate plati si cu cardul.
 • Din Ianuarie 2019 Vigneta se poate cumpara online
 • In Grecia se platesc doar autostrazile (in Grecia nu exista notiunea de vigneta) in cazul traseelor de astazi o sa platiti pentru autostrada Egnatia Odos si Ionian Odos, tunelul subacvatic (daca alegeti V1), pod Antirrio (daca alegeti V1 sau V2) si evident ferryboat-urile.
 • Sofia se ocoleste folosind centura ! (se intra pe sub pod si se face dreapta). Dupa Sofia se urmareste semnul de Kulata, se intra pe autostrada (A3 – care are in jur de 92 km – in 2016).
 • Cost benzina Grecia variaza intre 1.60 si 1.70 € pe continent | Cost benzina Bulgaria este undeva pe la 1.25 €
 • Pentru traseul traversarea Bulgariei si intrarea in Grecia pana in Salonic, am vorbit aici: Bucuresti Salonic in cel mai mic detaliu.
 • Atentie pe ultima parte din autostrada Egnatia Odos ! Sunt in jur de 40 de tuneluri succesive unde limita de viteza este intre 80 si 90 km/h, incercati sa nu depasiti 110-120 km/h pe aceasta portiune (sunt grecii ok dar radarul e radar).

bucuresti kefalonia

Astazi prezint 3 variante pentru a ajunge in Kefalonia (totate versiunile vor fi disponibile pentru descarcare in format pdf) cu avantaje si dezavantaje.

Bucuresti Kefalonia prin Lefakada (V1)

 • Despre insula cititi aici: Lefkada.

 

Distanta Bucuresti Kefalonia : 1080 km (traseul include ferryboat)

Durata traseu: 14 – 16 ore depinde de cate pauze faceti (60-70  minute dureaza trecerea cu ferryboat-ul din Vasiliki (Lefkada) in Fiskardo (Kefalonia) )

Cazare pe drum: In cazul in care doriti sa faceti o oprire pe drum recomand oraselul Metsovo; sunt aproximativ 800 km din Bucuresti pana in Metsovo.

 • Ultima parte Metsovo – Lefkada se face in jur de 3 ore.
 • Cazarile pleaca de la 30 € pe noapte cu mic dejun (pe bookin gasiti mai multe detalii: Asteri Metsovo).
 • Daca alegeti sa faceti pauza in acest orasel va sugerez sa alocati 2-3 ore inainte de plecare pentru vizitarea lui.  
 • Gasiti experienta noastra petrecuta in acest minunat orasel aici: Metsovo

Taxe drum Bucuresti Kefalonia (V1):

Pod Giurgiu – Ruse: 3 € dus – 2 € intors
Vigneta Bulgaria: 8 € (daca mergeti mai mult de o saptamana recomand sa cumparati vigneta pe o luna)
Autostrada Grecia (Egnatia Odos): 3 puncte de taxare: 1.20 € + 2.40 €+ 2.40 € (dus-intors = 12 €)
Tunel subacvatic Lefkada: 3 € (dus-intors = 6 €)
Pret ferryboat Lefkada Kefalonia: 35 € masina | 8 € persoana
Cost estimativ benzina + taxe + ferryboat: 420 €

Calculul este facut asa: consum mediu 8%; total km: 2200 (cu siguranta o sa depasiti acest numar de km daca vizitati insulele Ionice); 2 persoane si o masina normala in ferryboat; toate taxele.

bucuresti kefalonia

Detalii Ferryboat 

Ferryboat-ul se ia din Vasiliki, destinatiia fiind Fiskardo (Kefalonia) – costa 35 € / masina si 8 € persoana (orarul si toate  detaliile le aveti aici: Ferryboat Lefkada Kefalonia).

In functie de perioada in care mergeti s-ar putea sa aveti nevoie de rezervare (asta in cazul in care vreti sa faceti traseul direct fara oprire in Lefkada).

Avantaje

Daca alegeti varianta de traseu Bucuresti Lefkada Kefalonia, puteti vizita 2 insule superbe in acelasi concediu, platind un singur ferryboat (Lefkada este “conectata” la continent printr-un tunel subacvatic si un pod plutitor). Pentru Lefkada recomandarea mea este sa va rezervati maxim 3 zile pentru ca aveti ce vedea si cu siguranta nu o sa regretati 🙂 (aici gasiti detalii legate de cele mai frumoase plaje de pe insula: Plaje Lefkada, iar despre cazare aici: Lefkada ).

Din Bucuresti pana in Lefkada sunt 1000 km (350+ autostrada), din Lefkada Town (capitala insulei) pana in Vasiliki (locul de unde se ia ferryboat-ul spre Fiskardo – Kefalonia) sunt aproximativ 30 de km.

Un alt avantaj pe care il vad la acest traseu este ca intr-o singura zi ajungeti direct la destinatie si a doua zi dimineata sunteti deja pe una dintre superbele plaje ale marii ionice.

Dezavantaje

Nu gasesc 🙂

Bucuresti Kefalonia (Sami) prin Patra (V2)

Distanta Bucuresti Kefalonia: 1120 km (traseul include ferryboat)

Durata traseu: 14 – 16 ore

Cazare pe drum: Patra

Taxe drum Bucuresti Kefalonia (V2):

Pod Giurgiu – Ruse: 3 € dus – 2 € intors
Vigneta Bulgaria: 8 € (daca mergeti mai mult de o saptamana recomand sa cumparati vigneta pe o luna)
Autostrada Grecia (Egnatia Odos): 3 puncte de taxare: 1.20 € + 2.40 € + 2.40 € (dus-intors = 12 €)
Autostrada Grecia (Ionian Odos A5): 2.40 €(dus-intors = 4.80 €)
Taxa pod Antirrio: 6 €(dus-intors = 12 € )
Pret ferryboat Patra – Kefalonia (Sami): masina 60.30 € (dus-intors – 108.60 €) | persoana 17.70 € (dus – intors 31.90 €)
Cost estimativ benzina + taxe + ferryboat: 480 €(60 €in plus fata de varianta 1)

Calculul este facut asa: consum mediu 8%; total km: 2240 (cu siguranta o sa depasiti acest numar de km daca vizitati insula); 2 persoane si o masina normala in ferryboat; toate taxele.
*(puteti calcula singuri transportul folosind acest calculator: Cost transport)

bucuresti kefalonia
Bucuresti Kefalonia by google maps

Detalii Ferryboat 

Ferryboat-ul se ia din Patra si ajunge in Sami (Kefalonia). Costuri: masina 60.30 € (dus-intors – 108.60 €) | persoana 17.70 € (dus – intors 31.90 €) | copil pana in 10 ani 8.90 €(dus – intors 17.80 €) | motocicleta pana in 250 cc – 12.60 € (dus-intors 22.70 €)

Reducerea aplicata biletului se aplica doar in cazul in care cumparati (sau rezervati) un bilet dus – intors (adica stiti 100% ca in ziua x la ora y va intoarceti spre casa) .

Orar ferryboat Patra Kefalonia:

ferryboat patra kefalonia

Pentru mai multe informatii si rezervari vedeti aici: Ferryboat Patra Kefalonia

Avantaje

Daca nu reusiti sa ajungeti la timp in Patra pentru a lua ferryboat-ul si vreti o cazare, preturile sunt destul de mici in Patra (puteti gasi un motel si cu 20 € pe noapte; aici gasiti mai multe detalii: Patra)

Nu gasesc prea multe avantaje pentru v2 si in continuare recomand sa alegeti v1 prin Lefkada 🙂

Dezavantaje

Traversarea cu ferryboat-ul din Patra in Sami dureaza mai mult decat la varianta 1 (prin Lefkada). Costul estimativ al traseului este mai ridicat decat traseul descris la V1 (~60 €).

Din Ioannina, punctul in care parasiti autostrada Egnatia Odos pana in Patra aveti de parcurs aproximativ 230 km (~4 ore).

Un mare dezavantaj pe care il mai vad la aceasta varianta este frecventa ferryboat-ului (dupa cum vedeti in orarul de mai sus sau la ei pe site, aceste ferry-uri sunt foarte rare). In cazul in care intarziati pe drum (din x motive) si ratati ferryboat-ul atunci cu siguranta trebuie sa va petreceti noaptea in Patra.

Bucuresti Kefalonia prin Kyllini (V3)

Traseul pana in Kyllini este descris cu lux de amanunt in 2 articole de pe blog. O sa va invit sa le cititi si sa-l descarcati in format pdf de aici: Bucuresti Zakynthos, Zakynthos Drum si cazare.
In cazul in care va hotarati sa faceti Bucuresti – Kyllini intr-o singura zi, atunci va recomand sa va cazati in port si sa luati primul ferryboat care pleaca la ora 06:15 spre Kefalonia. Noi am gasit cazare cu 5 km inainte de Kyllini, am platit 30 € si a fost ORIBIL ! Va recomandam sa va uitati de cazare aici: Kyllini via Booking (chiar daca nu rezervati macar va faceti o idee citind comentariile altor turisti si evitati inceperea concediului cu stangul).

Pe multe forumuri am vazut preferinta multora de a  dormi in masina in port, dar  pentru ~30 €eu zic ca nu merita deranjul si disconfortul ( mai ales ca sunteti in vacanta). Daca totusi alegeti sa dormiti in masina, recomand crema anti tantari.

Taxe drum Bucuresti Kefalonia (V3):

Pod Giurgiu – Ruse: 3 € dus – 2 € intors
Vigneta Bulgaria: 8 € (daca mergeti mai mult de o saptamana recomand sa cumparati vigneta pe o luna)
Autostrada Grecia (Egnatia Odos): 3 puncte de taxare: 1.20 € + 2.40 € + 2.40 € (dus-intors = 12 €)
Autostrada Grecia (Ionian Odos A5): 2.40 € (dus-intors = 4.80 €)
Taxa pod Antirrio: 6 € (dus-intors = 12 €)
Pret ferryboat Kyllini – Kefalonia (Poros): masina 44.80 € (dus-intors – 80.70 €) | persoana 9.90 € (dus – intors 17.90 €)
Cost estimativ benzina + taxe + ferryboat: 465 € (60 € in plus fata de varianta 1)
Calculul este facut asa: consum mediu 8%; total km: 2400 (cu siguranta o sa depasiti acest numar de km daca vizitati insula); 2 persoane si o masina normala in ferryboat; toate taxele.
*(puteti calcula singuri transportul folosind acest calculator: Cost transport)

In continuare o sa prezint doar diferentele ( despre ferryboat)

Detalii Ferryboat

Ferryboat-ul se ia din Kyllini si ajunge in Poros (Kefalonia). Costuri: masina 44.80 € (dus-intors – 80.70 €) | persoana 9.90 € (dus – intors 17.90 €) | copil pana in 10 ani 5 € (dus – intors 10 €) | motocicleta pana in 250 cc – 9.40 €.

*mai exista un ferryboat care ajunge din Kyllini in Poros dar nu as vrea sa intru in detalii (puteti sa consultati site-ul).

ferryboat kefalonia

Pentru mai multe informatii si rezervari vedeti aici: Ferryboat Kefalonia (Kyllini – Poros)

Avantaje

Se poate reduce costul calatoriei renuntand la o noapte de cazare pe drum, dormind in portul Kyllini.

Dezavantaje

Pe ultima parte a traseului se conduce prin munti si se acumuleaza oboseala destul de mare  (ti se pare ca nu mai ajugi la destinatie :P)


Deja ne-am lungit destul de mult cu acest articol asa ca in concluzie, noi recomandam sa faceti traseul Bucuresti Kefalonia prin Lefkada ! 🙂

10 thoughts on “Bucuresti Kefalonia

 1. Catalist says:

  De ce e trasat pe harta trecerea peste Dunare in alta parte decat Ruse?

  A incercat cineva un traseu pe versiunea “Calafat-Vidin” – am inteles ca se deschide podul luna asta sau viitoare ..

 2. andreipop says:

  Vad ca google-ul a ales prin Turnu Magurele (cand am postat era prin Ruse, acum si-a facut un update automat… poate stie el ceva si noi nu ! 🙂 )

  Investigam …

 3. Marian says:

  Plec pe 27 august, noaptea, spre Kefalonia. Este acelasi traseu.
  E cineva interesat sa traversam Bulgaria impreuna?

 4. Amelia says:

  Nici Ferryboat Vasiliki Lefkada nu este activ, si culmea nici o pagina de internet nu indica ferryboat din Vasiliki. Toate arata doar din Nidri. Noi mergem in Kefalonia in septembrie, si ma intereseaza orarul ferryboat-ului. Imi puteti da o mana de ajutor, va rog. Multumesc.

 5. radu constantin says:

  Ferryboat cpt Aristidis:
  Nidri-Fiskardo=9,00;11,30;18,00
  Fiskardo-Nidri=11,15;15;45;20,15
  Preturi:35E auto <4.25m
  Persoana:8E

 6. Caramiziu Alina says:

  Am fost cu o saptamana in urma in Kefalonia si am traversat Lefkada luand ferryboat-ul din Nidri. Daca alegeti aceasta varianta va recomand sa faceti rezervare la ferryboat deoarece nu sunt decât 3 plecari pe zi si fara rezervare se poate doar daca ai norocul sa nu se prezinte din cei programati. Asa noroc am avut noi. Asta ne-a impins sa ne intoarcem pe alta ruta:ferryboat din Poros, Kefalonia catre Killini. Doar ca aceasta ruta este putin mai costisitoare atat la biletele pt ferryboat cat si cateva autostrazi si poduri in plus fata de drumul prin Lefkada. Sper ca am ajutat. Drum bun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

theory test