Bucuresti Kefalonia: Alegeti traseul potrivit pentru vacanta perfecta

Deoarece primim frecvent întrebări despre călătoria spre Grecia, am pregătit un articol detaliat despre ruta București – Kefalonia. Am discutat deja despre vreme, plaje, cazare, temperaturi și alte detalii în articolul nostru despre Kefalonia, Grecia. Acolo am menționat, de asemenea, că traseul București – Kefalonia este similar cu cel dintre București și Zakynthos. Cu toate acestea, există și o variantă mai scurtă și mai plăcută pe care o puteți alege.

Bucuresti Kefalonia - sumar

Este important ca orice turist să fie informat cu privire la aspectele esențiale atunci când călătorește cu mașina personală pe un traseu precum cel dintre România și Grecia. Următoarele sfaturi se bazează pe experiența noastră acumulată în diverse călătorii prin Grecia și Bulgaria:

 • Pod Giurgiu – Ruse 15 RON dus – 4 Leva intors
 • Vigneta pentru Bulgaria NU se achiziționează în Ruse. Continuați încă 1,8 – 2 km și pe partea dreaptă veți găsi o stație Shell unde puteți plăti inclusiv cu cardul.
 • Din ianuarie 2019, vigneta pentru Bulgaria se poate cumpăra și online. De cand s-a introdus aceasta optiune noi am mers doar cu vigneta online si nu am intampinat nicio problema (stiu ca sunt multe bazaconii pe net). Pret vigneta 6 € (13 BGN) / saptamana.
 • În Grecia se plătesc doar taxele pentru autostrăzi, deoarece nu există noțiunea de vigneta. Pe traseele discutate astăzi, veți plăti pentru autostrăzile Egnatia Odos și Ionian Odos, tunelul subacvatic (dacă alegeți Varianta 1), podul Antirrio (dacă alegeți Varianta 1 sau 2) și ferryboat-urile.
 • Ocoliți Sofia utilizând centura! (intrați pe sub pod și virați la dreapta). După Sofia, urmați semnele către Kulata și intrați pe autostrada A3.
 • Costul benzinei în Grecia variază între 1,70 și 1,90 € pe continent, iar în Bulgaria este în jur de 1,30 €.
 • Pentru informații detaliate despre traversarea Bulgariei și intrarea în Grecia până în Salonic, consultați articolul nostru: București – Salonic în cel mai mic detaliu.
 • Atenție pe ultima parte din autostrada Egnatia Odos! Există aproximativ 40 de tuneluri succesive cu limită de viteză între 80 și 90 km/h. Încercați să nu depășiți 110-120 km/h pe această porțiune (deși poliția greacă este permisivă, radarul rămâne totuși un radar).
 • Un ghid al insulei gasiti aici: despre Kefalonia, Grecia


drumul spre kefalonia

Astăzi vă voi prezenta 3 variante diferite de a ajunge în Kefalonia, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale. Toate aceste versiuni vor fi disponibile pentru descărcare în format PDF, astfel încât să puteți analiza opțiunile în detaliu și să alegeți cea mai potrivită pentru nevoile și preferințele dumneavoastră.

București - Kefalonia prin Lefkada (V1): Ghid de călătorie detaliat

Acest ghid tehnic vă va oferi informații detaliate despre traseul București – Kefalonia prin Lefkada, cu o distanță totală de 1080 km, incluzând traversarea cu ferryboat. Durata traseului este de aproximativ 14 – 16 ore, în funcție de numărul de pauze pe care le faceți. Trecerea cu ferryboat-ul din Vasiliki (Lefkada) în Fiskardo (Kefalonia) durează aproximativ 60 – 70 minute.

Dacă doriți să faceți o oprire pe drum, vă recomandăm orașul Metsovo, situat la aproximativ 800 km de București. De la Metsovo până la Lefkada, traseul durează în jur de 3 ore. Cazările în Metsovo încep de la 30 € pe noapte, cu mic dejun inclus. Puteți găsi mai multe detalii despre cazare pe Booking.

Dacă alegeți să faceți o pauză în acest oraș, alocați 2-3 ore pentru vizitare înainte de plecare. Puteți citi despre experiența noastră în Metsovo aici: Metsovo.

Următoarele sunt taxele de drum pentru traseul București – Kefalonia (V1):

 • Podul Giurgiu – Ruse: 15 RON dus – 4 Leva intors
 • Vigneta Bulgaria: 6 € (dacă mergeți mai mult de o săptămână, recomandăm achiziționarea unei vignete pe o lună)
 • Autostrada Grecia (Egnatia Odos): 3 puncte de taxare: 1,20 € + 2,40 €+ 2,40 € (dus-întors = 12 €)
 • Tunel subacvatic Lefkada: 3 € (dus-întors = 6 €)
 • Preț ferryboat Lefkada – Kefalonia: 38 € pentru mașină, 10 € pentru persoană

Costul estimativ total, incluzând benzina, taxele și ferryboat-ul, este de aproximativ 450 €. 

 

bucuresti kefalonia

Detalii Ferryboat 

 • Ferryboat-ul se ia din Vasiliki, destinatiia fiind Fiskardo (Kefalonia) – costa 38 € / masina si 10 € persoana (orarul si toate  detaliile le aveti aici: Ferryboat Lefkada Kefalonia).
 • In functie de perioada in care mergeti s-ar putea sa aveti nevoie de rezervare (asta in cazul in care vreti sa faceti traseul direct fara oprire in Lefkada).

Avantaje

Dacă alegeți traseul București – Lefkada – Kefalonia, veți avea ocazia să explorați două insule uimitoare în aceeași vacanță, plătind doar pentru un singur ferryboat. Lefkada este “conectată” la continent printr-un tunel subacvatic și un pod plutitor, ceea ce facilitează accesul. Vă recomandăm să alocați cel puțin 3 zile pentru a vizita Lefkada, deoarece există multe atracții de văzut și cu siguranță nu veți regreta alegerea. Pentru detalii despre cele mai frumoase plaje din Lefkada, consultați Plaje Lefkada și despre cazare, Lefkada.

Traseul dintre București și Lefkada are o lungime de 1000 km, dintre care 350 km pe autostradă. De la Lefkada Town (capitala insulei) până în Vasiliki (locul de unde se ia ferryboat-ul spre Fiskardo – Kefalonia), sunt aproximativ 30 km.

Un alt avantaj al acestui traseu este că într-o singură zi ajungeți direct la destinație, iar a doua zi dimineața puteți savura deja atmosfera relaxantă pe una dintre superbele plaje ale Mării Ionice.

Dezavantaje

Singurul dezavantaj pe care îl pot identifica este faptul că, dacă călătoriți împreună cu copii, drumul poate fi destul de lung și obositor, în special dacă nu faceți pauze pe parcurs. În acest caz, vă recomand să faceți o pauză la Salonic și apoi să continuați vacanța în Lefkada, astfel încât întreaga familie să se bucure de o experiență plăcută și relaxantă.

București - Kefalonia prin Patra (V2)

Pentru a ajunge în Kefalonia de la București prin Patra, veți parcurge o distanță de aproximativ 1120 km, incluzând traversarea cu feribotul. Durata totală a traseului este de 14-16 ore. În cazul în care doriți să vă opriți pentru cazare pe parcursul traseului, vă recomandăm orașul Patra.

Taxele de drum pentru acest traseu includ:

 • Podul Giurgiu-Ruse: 15 ron la dus și 4 BGN la întoarcere
 • Vigneta pentru Bulgaria: 6 € (recomandăm achiziționarea unei vignete lunare dacă veți sta mai mult de o săptămână)
 • Autostrada Egnatia Odos din Grecia: 1.20 € + 2.40 € + 2.40 € (dus-întors = 12 €)
 • Autostrada Ionian Odos A5 din Grecia: 2.40 € (dus-întors = 4.80 €)
 • Taxa pentru podul Antirrio: 6 € (dus-întors = 12 €)
 • Prețul feribotului Patra – Kefalonia (Sami): 60.30 € pentru mașină (dus-întors = 108.60 €) și 17.70 € pentru persoană (dus-întors = 31.90 €)

Acest traseu vă oferă posibilitatea de a ajunge în Kefalonia într-un timp rezonabil și de a vă bucura de frumusețea insulei.

bucuresti kefalonia
Bucuresti Kefalonia by google maps

Detalii Ferryboat 

Ferryboat-ul se ia din Patra si ajunge in Sami (Kefalonia). Costuri: masina 60.30 € (dus-intors – 108.60 €) | persoana 17.70 € (dus – intors 31.90 €) | copil pana in 10 ani 8.90 €(dus – intors 17.80 €) | motocicleta pana in 250 cc – 12.60 € (dus-intors 22.70 €)

Reducerea aplicata biletului se aplica doar in cazul in care cumparati (sau rezervati) un bilet dus – intors (adica stiti 100% ca in ziua x la ora y va intoarceti spre casa) .

Orar si preturi ferryboat Patra Kefalonia:

ferryboat-kefalonia-patra2

ferryboat-kefalonia-patra2

Pentru mai multe informatii si rezervari vedeti aici: Ferryboat Patra Kefalonia

Avantaje

Dacă nu reușiți să ajungeți la timp în Patra pentru a lua ferryboat-ul și doriți o cazare, prețurile sunt destul de mici în Patra (puteți găsi un motel și cu 20 € pe noapte; aici găsiți mai multe detalii: Patra).

Nu găsesc prea multe avantaje pentru V2 și în continuare recomand să alegeți V1 prin Lefkada 🙂

Dezavantaje

Traversarea cu ferryboat-ul din Patra în Sami durează mai mult decât la varianta 1 (prin Lefkada). Costul estimativ al traseului este mai ridicat decât traseul descris la V1 (~60 €).

Din Ioannina, punctul în care părăsiți autostrada Egnatia Odos până în Patra aveți de parcurs aproximativ 230 km (~4 ore).

Un mare dezavantaj pe care îl mai văd la această variantă este frecvența ferryboat-ului (după cum vedeți în orarul de mai sus sau la ei pe site, aceste ferry-uri sunt foarte rare). În cazul în care întârziați pe drum (din x motive) și ratați ferryboat-ul atunci cu siguranță trebuie să vă petreceți noaptea în Patra.

Bucuresti Kefalonia prin Kyllini (V3)

În cazul în care decideți să faceți București – Kyllini într-o singură zi, vă recomand să vă cazați în port și să luați primul ferryboat care pleacă la ora 06:15 spre Kefalonia. Noi am găsit cazare la 5 km înainte de Kyllini, am plătit 30 € și a fost ORIBIL! Vă recomandăm să vă uitați după cazare aici: Kyllini via Booking (chiar dacă nu rezervați, măcar vă faceți o idee citind comentariile altor turiști și evitați începerea concediului cu stângul).

Pe multe forumuri am văzut preferința multora de a dormi în mașină în port, dar pentru ~30 € eu zic că nu merită deranjul și disconfortul (mai ales că sunteți în vacanță). Dacă totuși alegeți să dormiți în mașină, recomand cremă anti țânțari.

Taxe drum Bucuresti Kefalonia (V3):

Pod Giurgiu – Ruse: 15 RON dus – 4 BGN intors
Vigneta Bulgaria: 6 € (daca mergeti mai mult de o saptamana recomand sa cumparati vigneta pe o luna)
Autostrada Grecia (Egnatia Odos): 3 puncte de taxare: 1.20 € + 2.40 € + 2.40 € (dus-intors = 12 €)
Autostrada Grecia (Ionian Odos A5): 2.40 € (dus-intors = 4.80 €)
Taxa pod Antirrio: 6 € (dus-intors = 12 €)
Pret ferryboat Kyllini – Kefalonia (Poros): masina 46.80 € | persoana 10.90 €

In continuare o sa prezint doar diferentele ( despre ferryboat)

Detalii Ferryboat

Ferryboat-ul se ia din Kyllini si ajunge in Poros (Kefalonia). Costuri: masina 46.80 € | persoana 10.90 € | copil pana in 10 ani 5 € (dus – intors 10 €) 

Pentru mai multe informatii si rezervari vedeti aici: Ferryboat Kefalonia (Kyllini – Poros)

Avantaje

 • Se poate economisi bani renuntand la o noapte de cazare pe drum, optand sa dormiti in portul Kyllini.

Dezavantaje

 • Pe ultima parte a traseului se merge prin munti si se poate acumula oboseala, ceea ce poate afecta confortul calatoriei.

În concluzie, după ce am analizat toate opțiunile și avantajele/dezavantajele fiecărei variante, recomandăm traseul București-Kefalonia prin Lefkada. Această rută este mai ușor de parcurs, mai puțin obositoare și mai accesibilă ca preț, având în vedere că puteți vizita două insule frumoase în aceeași vacanță, fără a plăti mai mult de un ferryboat. De asemenea, Lefkada oferă multe atracții turistice și plaje superbe, iar cazarea și masa sunt la prețuri rezonabile. În schimb, variantele prin Patra și Kyllini au și ele avantaje și dezavantaje și pot fi alese în funcție de preferințele și nevoile fiecărui călător.

Experienta ta in Grecia poate incepe cu o simpla cautare !

Site-ul nostru, care a pornit cu câteva postări, a devenit foarte stufos și acum dispune de peste 300 de articole structurate, în care veți găsi recomandări, ghiduri și impresii, precum și peste 2900 de comentarii de la vizitatori. În afară de meniu, vă recomandăm să utilizați și funcționalitatea de căutare.

exemple: “insula thassos”, “traseu thassos”, “zakynthos”, “cazare thassos”, etc


10 thoughts on “Bucuresti Kefalonia: Alegeti traseul potrivit pentru vacanta perfecta

 1. Catalist says:

  De ce e trasat pe harta trecerea peste Dunare in alta parte decat Ruse?

  A incercat cineva un traseu pe versiunea “Calafat-Vidin” – am inteles ca se deschide podul luna asta sau viitoare ..

 2. andreipop says:

  Vad ca google-ul a ales prin Turnu Magurele (cand am postat era prin Ruse, acum si-a facut un update automat… poate stie el ceva si noi nu ! 🙂 )

  Investigam …

 3. Marian says:

  Plec pe 27 august, noaptea, spre Kefalonia. Este acelasi traseu.
  E cineva interesat sa traversam Bulgaria impreuna?

 4. Amelia says:

  Nici Ferryboat Vasiliki Lefkada nu este activ, si culmea nici o pagina de internet nu indica ferryboat din Vasiliki. Toate arata doar din Nidri. Noi mergem in Kefalonia in septembrie, si ma intereseaza orarul ferryboat-ului. Imi puteti da o mana de ajutor, va rog. Multumesc.

 5. radu constantin says:

  Ferryboat cpt Aristidis:
  Nidri-Fiskardo=9,00;11,30;18,00
  Fiskardo-Nidri=11,15;15;45;20,15
  Preturi:35E auto <4.25m
  Persoana:8E

 6. Caramiziu Alina says:

  Am fost cu o saptamana in urma in Kefalonia si am traversat Lefkada luand ferryboat-ul din Nidri. Daca alegeti aceasta varianta va recomand sa faceti rezervare la ferryboat deoarece nu sunt decât 3 plecari pe zi si fara rezervare se poate doar daca ai norocul sa nu se prezinte din cei programati. Asa noroc am avut noi. Asta ne-a impins sa ne intoarcem pe alta ruta:ferryboat din Poros, Kefalonia catre Killini. Doar ca aceasta ruta este putin mai costisitoare atat la biletele pt ferryboat cat si cateva autostrazi si poduri in plus fata de drumul prin Lefkada. Sper ca am ajutat. Drum bun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

theory test