6 destinații de care să te bucuri cu întreaga familie în Grecia

chora,-Naxos-island,

Dacă vă planificați deja următoare vacanță de vară pe malurile Greciei, dar vă sperie ușor gândul de a avea întreaga familie departe de casă, într-un loc nou, fiți fără griji. Grecia este una dintre cele mai primitoare destinații, iar odată ajunși acolo o să vă simțiți toți ca niște copii.

De îndată ce călcați pe tărâmuri grecești, veți fi întâmpinați de căldurosul „Paidiá, kalosírthate!” („Copiii sunt bineveniți!”). Veți avea parte de aventuri care să vă poarte atât prin trecutul, cât și prin prezentul Greciei, iar copiii vor fi fascinați de personajele-eroi precum Hercule sau Xena, vor învăța distrându-se despre Troia și începuturile Jocurilor Olimpice.

Iar toate astea vin ca un bonus pentru voi, părinții, care veți profita în voie de plajele însorite, marea cu apele ei perfect limpezi de culoarea azurului, ruinele și peșterile de pe insule cu un iz romantic, portocalii și lămâii, uleiul virgin de măsline direct de la sursă, mâncarea nutritivă care vă scapă de mofturile copiilor, piscinele și parcurile de distracții, dar mai mult decât orice, siguranța și ospitalitatea locurilor.insula-spetses-grecia
Spetses, Grecia

Prin urmare, luați-vă copiii, bunicii, cățeii, mătușile și nepoții și aventurați-vă cu curaj spre una dintre aceste 6 destinații dedicate întregii familii:

1. Corfu (Kérkyra)

Un paradis verde al Greciei, Corfu face parte din grupul insulelor Ionice și este caracterizată de impresionante plantații de măslini, chiparoși, arbuști, orhidee și anemone colorate. Plajele lungi cu nisip fin prezintă și ele o deosebită floră marină de unde o să rămâneți cu cele mai grozave fotografii.

Corfu-Sidari-7
Corfu, Sidari

De neratat: Centrul Vechi din Corfu, aflat în patrimoniul UNESCO dezvăluie monumente franțuzești, venețiene sau britanice și piese de arhitectură remarcabile. Palatele Mon Repos, Achilleion, Paleópolis au rămas în picioare ca mărturii ale istoriei de odinioară.

Priveliste-corfu-town-din-fortareata-noua
Priveliste Corfu Town din Fortareata noua

Muzica Greciei e cunoscută lumii întregi, iar aici în Corfu vă puteți bucura de tezaurul bogat în cadrul Festivalului Internațional Corfu. Concertele se organizează în diverse locuri: Catedrala Romano-Catolică (Duomo), Palatul Achilleion, Cetatea Veche, muzee sau cafenele.

Copiii se pot bucura de filmele animate ce rulează în cinema-ul în aer liber deschis pe timpul verii în oraș.

Cazare: Numeroase hoteluri oferă cazare adaptată nevoilor familiilor cu copii. În cadrul complexurilor hoteliere se organizează zilnic activității care să îi țină pe cei mici ocupați, de la jocuri sportive la animatori și programe de joacă. (pe site gasiti cateva articole ajutatoare: Planificarea vacantei in Corfu | Top 10 Hoteluri in Corfu by TripAdvisor | Cele mai ieftine statiuni din Corfu)

Vezi oferte cazare in CorfuBooking.com

2. Naxos

Dintre insulele Ciclade, cea mai bună alegere pentru vacanță cu familia e de departe Naxos. Insula de o frumusețe uluitoare are toate ingredientele posibile pentru fiecare bucățică de familie: plaje infinite, ape albastre hipnotizante, mâncare delicioasă, un tezaur cultural fascinant și o mână de sate tradiționale cu un caracter rar întâlnit.

Chora, Naxos
Chora, Naxos

Poate fi copleșitor când ai la dispoziție 40 km de coastă să alegi plaja potrivită, dar plajele Agios Georgios, Agios Prokopios și Agia Anna sunt printre cele mai sigure cu ape limpezi și adâncimi graduale care permit copiilor să se bălăcească în voie fără ca părinții să își rateze vacanța îngrijorați. Dacă copii au crescut totuși și în vârstă și în înălțime, plaja Plaka e o farfurie cu de toate: tobogane cu apă, lecții de windsurfing și kite surfing pentru toată familia. Sau puteți opta pentru Aqua Fun Water Park.

Satele pitorești din Naxos cu monumente arheologice, căsuțe tradiționale, clădiri elegante neoclasice și izul de oraș vechi o să vă încânte simțurile.

sate-traditionale-naxos

De neratat: Biserica Bizantină Panagia Protothroni, Turnul Barozzi Grazia, Distileria Vallindras unde puteți gusta un autentic limoncelo grecesc, taverna Melimilioncu mic-dejunuri tradiționale și marmeladă autentică, satul Filoti cu tavernele ispititoare și al lui festival ținut în fiecare an în 15 august unde veți găsi brânză tradițională din Naxos și cârnăciori sătești, satul de munte Apiranthos construit integral din marmură, un mic muzeu unde puteți învăța cu toții cum se obține uleiul de măsline autentic prin presa manuala și ce înseamnă de fapt un ulei extra virgin.

Cazare: Naxos are o ofertă foarte largă de locuri de cazare după preferințele fiecăruia de spațiu și buget, de la hoteluri până la pensiuni familiale sau apartamente cu acces la bucătărie.Oferte cazare in NaxosBooking.com

3. Halkidiki

Când te gândești la Grecia, te gândești la insule. Ei bine, Halkidiki este o peninsulă care găzduiește numeroase plaje superbe deținătoare de steag albastru, bogate păduri verzi și o abundență de specialități gastonomice și de puncte de interes cultural.

halkidiki paradise beach

De neratat: Muntele Athos (accesul este însă restricționat femeilor), Peștera Petrálona, orașul antic Stágeira, festivalurile în aer liber care adună laolaltă note dintre cele mai diverse, de la jazz, clasic la autentic, folcloric.

Cazare: Puteți opta pentru complexuri hoteliere cu activități și facilități pentru toate vârstele și personal destinat copiilor sau pentru închirierea unor camere în pensiuni tradiționale cu vedere spre mare. (pe site gasiti si cateva articole cu recomandari pentru cazare: Vile in Halkidiki | Cu familia in Halkidiki)

4. Insula Creta

Aflată în partea sudică a Mării Egee pe care o separă de Marea Mediterană, Creta este locul de baștină al celor mai vechi civilizații europene. Vara e cea mai lungă aici unde ai la dispoziție plaje fenomenale, zone nestingherite și izolate și oameni ospitalieri cu drag de turiști. (un ghid dedicat gasiti aici: Insula Creta, de la Nord la Sud)

creta-regiunea-chania-Kissamos

De neratat: Muzeul Arheologic din Iráklion(Heraklion), Knossos, Mália, Phaestos și Zakros – situri ale civilizației minoice, Platoul Lassíthi, Peștera lui Zeus – Dikteon, Insula Spinalonga, festivalurile rurale (paniyíria), festivalurile vinului, nunțile tradiționale din Creta și festivalurile renascentiste.

CretAquarium din Heraklion sau Aqua Park-ul Limnoupolis din Chania ar putea fi cea mai mare bucurie a copiilor vacanța asta!

Cazare: Creta dispune de resorturi familiale care vă pot pune la dispoziție orice, de la sporturi pe apă cu echipamentul necesar, până la excursii cu barca și tururi culturale. Alte opțiuni sunt hotelurile si pensiunile care se întind de-a lungul insulei în apropierea plajelor sau în micile sate de munte. (cateva articole cu recomandari in functie de zona aici: Heraklion, Chania, Lasithi, Rethymno)

5. Zákynthos

Cea mai sudică insulă din grupul insulelor Ionice, Zákynthos este bogată în vegetație, plaje cu prundiș alb încununate cu steaguri albastre, ape azurii, arhitectură venețiană spectaculoasă, plantații dese de fructe și măslini, taverne împrăștiate care abia așteaptă vizitele familiilor de turiști și uimitoare panorame care vor rămâne întipărite în minte pentru totdeauna.

obiective-turistice-zakynthos-plaja-navaggio

De neratat: Piața San Marco, Castelul Venețian Kástro, Mănăstirea Agios Dionýsios, Muzeul Solomos, Peșterile Albastre aproape de Cap Skinári, Peșterile Kerí, Mănăstirea Anafonítria, festivalurile religioase sau rurale, apusurile văzute din vârf de stâncă.

Cazare: resorturi avantajoase, camere în hoteluri cu deschidere la mare – oricare dintre variante oferă confort pentru toți membrii familiei.

Oferte cazare in Zakynthos

Booking.com

6. Insula Alonissos

Insula Alonissos este parte a insulelor Sporade aflate în Marea Egee și are cel mai liniștitor ambient dintre toți vecinii săi. Insula este una foarte cosmopolită din punct de vedere al populației, cu proprietari de prin toate colțurile lumii, cu precădere italieni și britanici. Minunățiile naturale ale locului numără izvoare, păduri de pini, nelipsitele plantații de măslini, golfuri pitorești, livezi, stejari mediteraneeni și unele dintre cele mai curate ape ale Greciei.

insula-alonissos-grecia

De neratat: Paleo Chorio (satul vechi) – vechea capitală a insulei aflată pe un deal cu vedere 360°, Patitiri, Votsi, Roussoum Gialos și Steni Vala, Muzeul de Istorie și Folclor, festivalurile rurale precum sărbătorirea treieratului cu muzică, dansuri și mâncare locală, Parcul Național Marin din Alonissos unde copiii pot învăța cum să adopte un pui de focă-călugăr.

Cazare: Deși liniștită, insula găzduiește câteva hoteluri all-inclusive sau pensiuni cu suficient spațiu pentru familii.

*Nu plecați de pe Alonissos fără să degustați minunatele caise locale cu un gust aparte!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

theory test