Ghid pentru Insulele Ciclade, Grecia

ghid-insulele-ciclade-grecia

Insulele Ciclade sunt un grup de insule din Marea Egee, în Grecia. Sunt cunoscute pentru plajele lor uimitoare, apele albastre cristaline, satele pitorești și istoria și cultura lor bogată. Cele mai populare insule sunt: Santorini, Mykonos si Naxos.

Vremea in Insulele Ciclade – este tipic mediteraneana: ierni blande, veri uscate si calduroase, pe scurt: soare si vant. Sezonul ploios este in lunile februarie si martie, dar in timpul sezonului turistic, acestea sunt foarte rare.

harta-insulele-ciclade

Mai jos gasiti o lista si o scurta descriere a fiecarei insule, precum si un link cu ghidul detaliat al acestora.

Insula Santorini 

O feerie in care lumina soarelui elen si albastrul hipnotizator al Marii Egee se amesteca delicat cu casele traditionale albe si domurile albastre ale bisericutelor. Un loc magic ce combina cu stil plaje spectaculoase, peisaje de vis, orase antice, restaurante extraordinare si un vulcan…inca activ, ascuns in mare.

Insula Milos

Este una dintre cele mai pitoresti si mai frumoase insule ale Greciei. Este cunoscuta pentru plajele sale superbe, dar si pentru peisajele sale impresionante, care se intind de la munti stancosi la faleze de piatra. Milos face parte din insulele Ciclade si este o insula vulcanica, iar acest lucru se reflecta in forma sa neobisnuita. Insula are o forma de ciocan, cu o mica peninsula in partea de sud si o mica insula in apropiere, numita Kimolos.

insula-milos-greciaInsula Naxos

Cea mai mare dintre insulele ciclade și este cunoscută pentru plajele sale frumoase și pentru istoria sa bogată. Pe insulă există mai multe orașe și sate, dar Chora (Naxos) este capitala insulei si cel mai important centru turistic.

 • Situata un pic mai sus de Insula Creta, Rodos și Santorini
 • Pe insulă există multe obiective turistice de văzut, inclusiv Castelul Portara, care este un simbol al insulei și se află lângă port. Puteți vizita Muzeul Arheologic, care prezintă obiecte din perioada neolitică până în epoca romană. Puteți face și o plimbare prin orașul vechi, care are străzi înguste și case în stil tradițional.
 • Plajele din Naxos sunt foarte populare, iar cele mai cunoscute sunt Plaja Saint George, Plaja Agios Prokopios și Plaja Agia Anna. Toate sunt dotate cu facilități pentru turiști și oferă o gamă largă de activități acvatice, cum ar fi închirierea de echipament de snorkelling sau plimbări cu barca.
 • Pe insulă se găsește și o mână de muzee interesante, cum ar fi Muzeul Vitei de Aur și Muzeul Zevgolis, care prezintă istoria insulei și a culturii sale. Puteți face o excursie la muntele Zas, care este cel mai înalt punct al insulei și oferă o vedere panoramică asupra întregii insule.

Naxos este o destinație populară pentru turiștii care își doresc să se relaxeze la plajă, dar și pentru cei care iubesc istoria și cultura greacă. Insula oferă o gamă variată de activități pentru toți vizitatorii, indiferent de vârstă sau interese.

Ghid turistic Naxos

Insula Paros

Paros este a treia cea mai mare insulă din arhipelagul Cicladele din Marea Egee, situata la cateva ore cu feribotul din Atena. Este cunoscută pentru plajele sale frumoase și insorite, pentru arhitectura sa tradițională. Capitala insulei, Parikia, este un oraș pitoresc care oferă o varietate de opțiuni pentru cumpărături și divertisment. Vezi ghid detaliat Insula Paros !

 • Pe insulă există multe obiective turistice de văzut, inclusiv Biserica Sfânta Ecaterina, una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe din Grecia, și Muzeul Arheologic, care prezintă obiecte din perioada neolitică până în epoca romană. Puteți face o plimbare prin orașul vechi, care are străzi înguste și case în stil tradițional.
 • Plajele din Paros sunt foarte populare, iar cele mai cunoscute sunt Plaja Kolympithres, Plaja Santa Maria și Plaja Pounda. Toate sunt dotate cu facilități pentru turiști și oferă o gamă largă de activități acvatice, cum ar fi închirierea de echipament de snorkelling sau plimbări cu barca.
 • Plaja Golden beach din Paros este locul unde se tine cupa mondiala de windsurfing 
 • Pentru viata de noapte trebuie sa vizitati Ambelas sau Santa Maria (unde se serveste mojito rece la apusul soarelui)
 • In Paros gasim satul traditional pescaresc Naousa care este considerat unul dintre cele mai frumoase porturi din tara.
 • Vezi Top 10 Hoteluri in Paros 

 

Insula Antiparos

Antiparos este o insulă mică situată lângă insula Paros. Capitala insulei, Antiparos oraș, este un oraș pitoresc care oferă o varietate de opțiuni pentru cumpărături și divertisment.

 • Pe insulă există multe obiective turistice de văzut, inclusiv Castelul Antiparos, un castel bizantin care datează din secolul al VI-lea, și Muzeul Arheologic, care prezintă obiecte din perioada neolitică până în epoca romană. Puteți face o plimbare prin orașul vechi, care are străzi înguste și case în stil tradițional.
 • Plajele din Antiparos sunt foarte populare, iar cele mai cunoscute sunt Plaja Soros, Plaja Glyfa și Plaja Psaralyki. Toate sunt dotate cu facilități pentru turiști și oferă o gamă largă de activități acvatice, cum ar fi închirierea de echipament de snorkelling sau plimbări cu barca.Insula Mykonos

Este vestită pentru plajele sale frumoase, mori de vânt din secolul al XVI-lea, plaje și cluburi de dans, pentru viata de noapte, atmosfera sa vibrantă și pentru arhitectura sa tradițională. Mykonos este una dintre cele mai scumpe destinatii din Grecia si se mai numeste “Insula Vanturilor”.

 • Situată între Tinos, Syros, Paros și Naxos
 • Insula Mykonos este vizitata in primul rand pentru viata de noapte (dar mai multe detalii gasiti in ghidul detaliat). Peste tot este comparata cu Ibiza !
 • Plajele din Mykonos sunt foarte populare, iar cele mai cunoscute sunt Plaja Paradise, Plaja Super Paradise și Plaja Elia. 
 • Vezi cele mai frumoase pensiuni din Mykonos
 • Vezi ghid complet: Insula Mykonos, de la Nord la Sud

 

Top destinatii Grecia oferte turistice vola mykonos

Insula Syros

Toti cei care iubesc „adevarata Grecie” sunt de acord ca insula Syros este intr-adevar un loc special. Un loc de legenda unde arhitectura tipica insulelor Ciclade se impleteste cu cea venetiana lasata mostenire de secole de istorie fascinanta.()

Capitala insulei, Ermoupolis, este de asemenea si capitala arhipelagului, aceasta adapostind unul dintre cele mai impresionante porturi din Marea Mediterana, un adevarat muzeu in aer liber unde veti descoperi unele dintre cele mai frumoase si gratioase cladiri grecesti ale secolului XIX.

insula-syros-ghid

Insula Makronisos

Makronisos (sau Makronisi) este o insulă mică și frumoasă în Marea Egee. Este cunoscută pentru plajele sale cu nisip alb, pentru natura sa sălbatică și liniștea sa (daca vreti sa scapati de aglomeratie este alegerea perfecta).

 • Insula este ideală pentru relaxare și pentru a profita de aerul liber, deoarece nu sunt permise vehicule motorizate. Puteți ajunge la Makronisos cu barca din portul Marmari de pe insula Evia (foarte aproape de Atena) sau de pe insula Skyros.
 • Odată ajunși pe insulă, puteți face plimbări pe traseele sale naturale, vă puteți bucura de plajele sale minunate și puteți vizita farul Makronisos.
 • Există și opțiuni de cazare, cum ar fi cabane și vile, pentru cei care doresc să petreacă mai mult timp pe insulă.
 • În concluzie, Makronisos este un destinație perfectă pentru cei care caută o evadare liniștită și relaxantă într-un mediu natural frumos.Insula Folegandros

Folegandros este o insulă mică și pitorească din arhipelagul Ciclade. Este cunoscută pentru peisajele sale stâncoase și plajele sale izolate, precum și pentru arhitectura sa tradițională și străzile înguste și (foarte) întortocheate.

 • Puteți ajunge pe insula Folegandros cu feribotul din porturile din Atena, Sifnos sau Milos, sau puteți ateriza la aeroportul din Santorini și apoi lua un feribot de acolo.
 • O dată ajunși pe insulă, puteți explora orașul Chora, care este plin de restaurante și magazine de suveniruri, sau puteți face o plimbare pe străzile înguste și întortocheate pentru a admira casele albe și arhitectura tradițională.
 • Folegandros are câteva plaje frumoase, cum ar fi Plaka, Karavostasis și Livadaki. Puteți face o excursie la ruinele antice din orașul antichității Ano Meria sau puteți explora peisajele stâncoase de pe insulă prin cățărare sau plimbări pe jos.

Insula Ios

Ios este o insulă cunoscuta pentru plajele sale frumoase, pentru viata sa de noapte vibranta si pentru muzica sa live.

 • Este situată la jumătatea distanței dintre Naxos și Santorini
 • Odată ajunși pe insulă, puteți explora ruinele antice din orașul antic Mylopotas
 • Ios are câteva plaje frumoase, cum ar fi Mylopotas, Gialos și Koumbara. Puteți face o excursie la mănăstirea Agios Ioannis sau puteți explora peisajele pitorești prin cățărare sau plimbări pe jos.
 • Gasiti un ghid detaliat pe site: Insula Ios, de la Nord la Sud

Insula Amorgos

Insula este cunoscuta pentru mănăstirea sa de renume mondial, Hozoviotissa – construita pe marginea unei stanci uriase deasupra marii si avand o priveliste superba.

 • Katapola este portul principal al insulei, in timp ce Aegialy este al doilea port ca marime. La 5 km de Katapola si 15 km de Aegialy, in centrul insulei se gaseste adapostita intre munti capitala Chora. In Katapola se gaseste biserica Katapoliani construita deasupra templului lui Apollo.
 • Plaje frumoase, cum ar fi Aegiali, Agia Anna și Kalotaritissa. Puteți face, de asemenea, o excursie la ruinele antice din orașul antic Arkesini sau puteți explora peisajele stâncoase de pe insulă prin cățărare sau plimbări pe jos.
 • Insula oferă si o varietate de mâncăruri delicioase inspirate de bucătăria tradițională grecească. Iată câteva dintre specialitățile culinare pe care le gasiti pe insula: Pasteli, Patatato, Ladotyri, XerotiganaInsulele mai putin cunoscute

 • Sikinos, Anafi, Sifnos, Serifos, Delos, Donousa, Kithnos, Kea, Gyaros, Andros, Tinos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

theory test