Aeroportul Skiathos: Ghidul tău esențial pentru sosiri și plecări

plaje-skiathos

Aeroportul Skiathos “Alexandros Papadiamantis” (JSI) este poarta principală de intrare și ieșire pentru majoritatea turiștilor care vizitează insula grecească idilică Skiathos. Acest articol îți va oferi informații detaliate despre aeroport, facilitățile sale, transportul și sfaturi pentru o experiență fără probleme.

Wizz Air, cunoscută ca una dintre cele mai populare companii aeriene low-cost din Europa, oferă zboruri directe între București și insula grecească Skiathos. Această conexiune facilitează accesul turiștilor români către această destinație idilică, fără a fi nevoie să facă escală în alte orașe sau să treacă printr-un transfer complicat.

Cu Wizz Air, călătoria durează aproximativ 1 oră și 45 de minute, iar frecvența zborurilor variază în funcție de sezon. În timpul sezonului de vară, zborurile sunt mai frecvente, pentru a răspunde cererii crescute a turiștilor. Wizz Air este cunoscută pentru prețurile competitive și serviciile sale, făcând din această opțiune o alegere excelentă pentru cei care caută o vacanță accesibilă și convenabilă pe insula Skiathos.

Pentru a profita la maximum de avantajele zborurilor Wizz Air, este recomandat să rezervați în avans, să vă înscrieți în programul de fidelitate Wizz Discount Club și să fiți flexibili în ceea ce privește datele de călătorie. Astfel, veți putea beneficia de cele mai bune oferte și vă veți bucura de o vacanță minunată pe insula Skiathos, explorând plajele sale superbe, satele pitorești și cultura vibrantă.

 1. Despre Aeroportul Skiathos Aeroportul Skiathos, numit după scriitorul grec Alexandros Papadiamantis, este situat la aproximativ 2 km nord-est de orașul Skiathos. Este un aeroport mic și cochet, care se ocupă în principal de zboruri charter și domestice. În timpul sezonului turistic de vară (mai – octombrie), aeroportul operează zboruri către numeroase destinații europene, precum și zboruri interne către Atena și Salonic.
 2. Facilități și servicii Aeroportul Skiathos oferă o gamă de facilități și servicii pentru a satisface nevoile călătorilor:
 • Birouri de închirieri auto
 • Schimb valutar și bancomat
 • Zonă de așteptare cu scaune confortabile
 • Bar și cafenea
 • Magazin duty-free și suveniruri
 • Informații turistice
 • Toalete și facilități pentru persoanele cu mobilitate redusă
 1. Transport de la și către aeroport Există mai multe opțiuni de transport pentru a ajunge de la Aeroportul Skiathos în oraș sau la destinația de cazare:
 • Taxi: Stația de taxi se află chiar în afara terminalului. Tarifele variază în funcție de destinație și perioada zilei.
 • Autobuz: Există un serviciu de autobuz local care face legătura între aeroport și orașul Skiathos, precum și alte destinații populare de pe insulă. Biletele pot fi cumpărate de la șofer sau de la chioșcurile din apropiere.
 • Închirieri auto: Dacă preferi să explorezi insula pe cont propriu, poți închiria o mașină de la una dintre companiile de închirieri auto disponibile în aeroport.
 1. Sfaturi utile
 • În sezonul de vârf, aeroportul poate deveni aglomerat. Asigură-te că ajungi cu cel puțin 2 ore înainte de zborul tău programat pentru a trece de securitate și a te îmbarca la timp.
 • Verifică regulile companiei aeriene cu privire la bagaje pentru a evita taxe suplimentare sau probleme la check-in.
 • Dacă ai nevoie de asistență specială în aeroport, contactează-ți compania aeriană în avans pentru a face aranjamentele necesare.
 • În timpul sezonului turistic, rezervă în avans biletele de avion și cazarea, deoarece zborurile și hotelurile pot deveni rapid indisponibile.
 • Verifică prognoza meteo înainte de plecare pentru a te pregăti corespunzător și a te bucura de o vacanță plăcută pe insula Skiathos.
 • Ține cont că Aeroportul Skiathos este cunoscut pentru aterizările și decolările spectaculoase, datorită pistei sale scurte și a proximității față de mare. Poți urmări avioanele de pe plaja adiacentă aeroportului, dar fii conștient de nivelul crescut de zgomot.

Aeroportul Skiathos “Alexandros Papadiamantis” este punctul principal de acces pentru turiștii care vizitează insula grecească fermecătoare. Cu o gamă de facilități și servicii disponibile, precum și opțiuni de transport către principalele destinații turistice, aeroportul asigură o sosire și plecare fără probleme pentru călătorii. Planifică în avans și bucură-te de o vacanță de neuitat pe insula Skiathos.

ghiduri disponibile pe site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

theory test