Despre noi

Vigneta Bulgaria 2017

De la 31 ianuarie 2017, au intrat în vigoare anumite modificări legislative referitoare la modalitatea de plată a taxei pentru utilizarea infrastructurii în Republica Bulgaria. (sursa mae.ro)

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care doresc să călătorească în Bulgaria că, la 31 ianuarie 2017, au intrat în vigoare anumite modificări legislative referitoare la modalitatea de plată a taxei pentru utilizarea infrastructurii în Republica Bulgaria.
Astfel, începând cu data menționată mai sus, vehiculele care ajung într-un punct de trecere a frontierei având ca destinație teritoriul Republicii Bulgaria pot continua călătoria numai după plata taxei de drum pentru categoria relevantă în unitatea specializată a Agenției Vamale din punctul de trecere a frontierei.

În punctul de trecere a frontierei Giurgiu – Ruse, pe sensul de mers dinspre România către Bulgaria, taxa de drum se plătește la ghișeul Agenției Vamale, situat la aproximativ 100 de metri după locul unde se efectuează controlul pașapoartelor. Situația că, până în prezent, Agenția Vamală din Bulgaria a creat un singur ghișeu pentru autoturisme și două ghișee pentru autocamioane a generat un timp de așteptare suplimentar.
De asemenea, în conformitate cu noile reglementări din Bulgaria, intrate în vigoare la 31 ianuarie 2017, un vehicul, care sosește la punctul de trecere a frontierei pentru a părăsi teritoriul Bulgariei, și care nu deține un document valabil privind plata taxei de drum pentru perioada relevantă și categoria de vehicul, poate părăsi teritoriul Bulgariei numai după plata unei taxe compensatorii, la unitățile specializate ale Agenției Vamale din punctul de trecere a frontierei.

Update 30 MAI 2017:
Vigneta pentru Bulgaria se poate achizitiona de oriunde din Ruse, nu mai este obligatoriu sa o achizitionezi din vama.

Pret Vigneta Bulgaria 2017

durata/categorieup to 3,5t – vehicule cu max. 8 scauneup to 12t – vehicule cu mai mult de 8 scaune

Euro 0, I, II

up to 12t – vehicule cu mai mult de 8 scaune

Euro III, IV, V, EEV+

Camioane peste 12t
Euro 0, I, II
Camioane peste 12t
Euro III, IV, V, EEV+
1 zi€ 11,00€ 11,00€ 11,00€ 11,00
1 Saptamana€ 8,00€ 27,00€ 21,00€ 45,00€ 34,00
1 Luna€ 15,00€ 54,00€ 41,00€ 89,00€ 69,00
1 An€ 50,00€ 537,00€ 413,00€ 891,00€ 685,00

Trasee cu masina prin Bulgaria

14 Comments

 1. Am fost pe 4 martie 2017 in Bulgaria prin vama Giurgiu-Ruse. Plata se face tot la benzinaria din sens, sau dupa caz la o alta. In vama am intrebat bulgarii de vigneta, mi-au raspuns “PECO”..

  Punctul terminus al calatoriei a fost Veliko.
  > Drumul pana la Veliko se prezinta putin mai rau ca in septembrie 2016, au mai aparut niste gropi si niste denivelari, dar in continuare bun.
  > A fost o politie pe drum la o limitare cu un drum fara prioritate, semnalata de waze.
  > Waze a semnalat si 2 camere fixe pe drum, nu stiu daca este verifica sau nu atentionarea.
  > Vama a ramas la fel, cu aceleasi mari denivelari la iesirea de pe pod, ca doar nu trebuie sa uiti ca inca esti in Romania.

 2. Se poate intra direct în Ruse din vamă, prin Bd. Tutrakan, nu te obligă nimeni să mergi pe centură.

 3. Salutare
  De unde e cel mai sigur sa iei vigneta pentru a nu-ti lua “teapa”?
  Multumesc

 4. Am vazut ca in tabelul de mai sus nu apare costul vignetei pentru o zi. Stiti care este acela sau se face pe minim o saptamana? Vreau sa merg pe 11.06 dimineata si sa ma intorc in aceeasi zi, seara

 5. Ionescu Remus-Mircea on

  Buna ziua,

  dupa ce am lecturat in intregime si cu atentie acest topic, precum si comentariile, inteleg ca vigneta se poate cumpara de la benzinarii. Am inteles bine?
  Merg de câtiva ani in Grecia cu familia in concediu si mereu am cumparat vigneta de la o benzinarie de pe bulevardul Lipnik, unde mereu am platit pretul corect cu cardul. Cu alte cuvinte as putea sa cumpar vigneta tot din acelasi loc?
  Multumesc anticipat.

 6. Am fost saptamana trecuta pana la greci cu serviciul. Vinieta am cumparat-o data trecuta dintr-un lukoil (nu ne-a oblihgat nimeni sa o cumparam de la biroul din “vama”). Am luat vinetka k3 pe 1 an 50 euro (masina de firma cu mai multe drumuri prin bulgaria, s-a hotarat sa ia pe un an).
  Vinieta trebuie lipita pe parbriz in dreapta jos cum stai la volan – lipita prin intermediul adezivului ei nu in chilotel, nu cu scoci. Daca vrei sa nu se lipeasca prea tare o dai putin pe un tricou sa-i slabesti puterea sau aplici pe parbriz putina lotiune de plaja (se presupune ca ai la tine daca mergi la greci). Nu exista pe o zi pentru categoria K3 iar tabelul de mai sus este foarte corect si frumos facut, pe intelesul tuturor. Dumuri bune, vacanta frumoasa.

 7. O mica chestie, chiar pe prima pagina (home page) este o mica greseala “Vignetă Bulgaria 14 zile: 10€” – nu am vazut asa ceva si cred ca din pacate nu exista. Postul asta se poate sterge ca sa nu induca oamenii in eroare.

Leave A Reply