Despre noi

Traseu Bucuresti Halkidiki cu masina persoanala

In acest articol prezentam una dintre destinatiile preferate de romani in Grecia, traseul Bucuresti Halkidiki cu masina personala. Pe site exista un articol foarte detaliat despre Drumul spre Grecia.

Halkidiki (Chalkidiki), se afla in centrul sudic al regiunii istorice Macedonia, la 60 km sud-est de portul Salonic (Thessaloniki), intre golfurile Thermaikos si Strimonikos. Cele mai mari orase in Halkidiki sunt Nea Moudania, Nea Kallikrateia, Polygyros, iar asezarile cele mai populate sunt Moudania, Kallikrateia, Polygyrossi Kassandra. (mai multe detalii despre aceasta peninsula gasiti aici: Halkidiki)

1. Distanta totala Bucuresti Halkidiki este de aproximativ 750 km.

2. Durata aproximativa 9 ore (tin sa mentionez ca in drum spre Zakynthos noi la ora 14:00 eram in Salonic, traseul detaliat pentru Salonic il gasiti aici: Bucuresti Salonic).

3. Taxe traseu Bucuresti Halkidiki: Taxa pod Giurgiu – Ruse (13 RON / 3 €) | Vigneta Bulgaria (8 € / 7 zile – toate preturile aici: Vigneta Bulgaria 2017) | Benzina.

4. Sofia – Update 2016: Centura sofiei este aproape terminata, se circula in regim de autostrada (2-3 benzi). In August 2016 este un singur punct in care se mai lucreaza.

* Recomand alimentarea in Bulgaria la OMV-ul de la Sandanski (din Sandanski pana in Halkidiki mai aveti ~200 km, cu un plin facut aici evitati alimentarea in Grecia)

Benzina Bulgaria Sandanski

Calculul transportului estimativ pentru un drum Bucuresti Halkidiki il puteti face folosind acest xls: Calcul Transport Bucuresti Halkidiki. Pretul aproximativ pentru un consum de 8% si o medie a benzinii de 1.70 € (dus-intors) a iesit cam asa:

bucuresti halkidiki cost estimativ

Traseu Bucuresti Halkidiki

Bucuresti – Russe – Byala – Pleven – Sofia (centura) – Blagoevgrad – Sandanski – Kulata – Salonic – Halkidiki

Bucuresti Halkidiki by google maps

In documentul PDF pe care il puteti descarca gratuit de aici: Bucuresti Halkidiki gasiti intreg articolul plus traseul detaliat pe portiuni.

O alta varianta este cu avionul pana in Salonic de unde exista autobuze sau autocare catre diverse statiuni. Ultima varianta este bineinteles un sejur cu autocarul ( mai accesibila ca pret). Sunt foarte multe agentii de turism romanesti care ofera un astfel de sejur.

Harta Halkidiki

harta halkidiki

Harta detaliata o gasiti pe google: Harta Halkidiki.

Cu familia in Halkidiki

Cu familia in Halkidiki


March 6, 2015    andreipop

De-a lungul anilor (pentru ca

Nea Fokea, o statiune fermecatoare cu incarcatura istorica

Nea Fokea, o statiune fermecatoare cu incarcatura istorica


July 27, 2014    andreipop

Statiunea Nea Fokea atrage anual

Statiunea Kallithea, Halkidiki

Statiunea Kallithea, Halkidiki


March 26, 2014    andreipop

Kallithea este o stațiune a


13 Comments

 1. Salut. Am o intrebare :la OMV-ul din Sandanski poti achita combustibilul cu, card MasterCard de Romania .

 2. Salut, OMV Bulgaria este la fel ca OMV Romania ! Cum achiti in Romania achiti si in Bulgaria. Cu siguranta poti cu MasterCard (acum ma intrebam daca accepta si American Express :P)

 3. Marci raileanu on

  Bună
  îmi poate da cineva o recomandare la o cazare între Kulata- seres. Mulțumesc

 4. Florin Negretu on

  Buna seara . Pentru centura Sofia , prin Nord (viraj dreapta) saiu prin Sud (viraj stanga)? Distantele par comparabile, sa aca intreb daca exista diferente de circulatie ; lucrari, nr de benzi de circulatie…..

 5. Florin Negretu on

  daca imi poate raspunde cineva pana duminica 7.09 la ora 20, bine, multumesc
  …daca nu, intreb acolo un politist bulgar si va zic dupa ce ma intorc, pe 16.09

 6. Salut Florin,

  Ma asteptam sa-ti raspunda cineva care a trecut recent pe acolo. Eu iti recomand centura de Sud.

  Drum bun si vacanta placuta.

  Andrei

 7. Buna dimineata. Am fost la dus pe centura veche a Sofiei, deci facand dreapta la iesirea din autostrada, asa cum recomanda si Via Michelin, trecand mai intai de iesirea e Belgrad. Usor aglomerat, dar onorabil. La intors an intrat pe Sofia Southern ring , adica am luat-o tot la dreapta. ceea ce NU va RECOMAND. 1) greseala mea, am intrat la primul semn ce imi zicea sa o iau pe centura sudica , si am mai facut o bretea pna la centura. Am vazut a doua iesire dupa. 2)Dar chiar daca as fi prins o adoua iesire, drumul este mai lung si in multe locuri e pe 1 banda de mers. E si prost asfaltat. Apar Ruse si/sau Varna, alta sursa de dubii.

 8. Salut,
  Stiu ca e tardiv raspunsul, dar poate il mai asteapta si altii.
  Am fost pe centura sudica a Sofiei si nu mi s-a parut chiar ucigatoare. Parcursa luni, 01.09.2014 pe la 10 dimineata, mi s-a parut chiar ok! Pot spune chiar ca a trebuit sa fiu atent sa nu depasesc prea mult viteza legala! Nu stiu pe unde ai mers, dar chiar nu prea are “multe locuri pa o banda”. e doar o portiune de cativa km (si nu multi). Eu personal o recomand.

 9. Pot sa trec granita cu o masina care nu este pe numele meu, dar am toate actele masinii. Imi trebuie vreun contract de comodat ca mi-o da in folosinta? Multumesc

 10. Salut, Dan
  Stiu ca a trecut ceva de cand ai postat. Cum a fost drumul spre Metamorfosi si ce varianta ai ales?
  Poate stie si altcineva
  Multumesc

Leave A Reply